Συνήγορος Παπαντωνίου: Μετέφερε χρήματα σε δεσμίδες αλλά δεν είναι κάτι παράνομο

Συνήγορος Παπαντωνίου: Μετέφερε χρήματα σε δεσμίδες αλλά δεν είναι κάτι παράνομο

Ο Γιάννος Παπαντωνίου δεν αρνείται την μεταφορά χρημάτων σε δεσμίδες, ωστόσο δεν πρόκειται για παράνομη ενέργεια, υποστήριξε ο συνήγορος του προφυλακισθέντος πρώην υπουργού, Άρης Χαραλαμπάκης.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open ο κ. Χαραλαμπάκης ανέφερε ότι «η μεταφορά χρημάτων σε δεσμίδες όπως την περιγράφει ο επιχειρηματίας δεν είναι παράνομη ούτε την αρνείται ο Γιάννος Παπαντωνίου». «Το βασικό ζητούμενο είναι από που προέρχονται αυτά τα χρήματα. Αν δεν προέρχονται από παράνομη δραστηριότητα τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα» είπε χαρακτηριστικά.

Ο συνήγορος του Γ. Παπαντωνίου, ο οποίος τον επισκέφθηκε το μεσημέρι στον Κορυδαλλό, υποβάθμισε την σημασία της προφυλάκισης του πρώην υπουργού σε σχέση με την τελική έκβαση της υπόθεσης, καθώς, όπως είπε, ο στόχος της ανακριτικής διαδικασίας δεν είναι να αξιολογήσει τη δικογραφία αλλά να συλλέξει αποδεικτικό υλικό.

Εμφανίστηκε ωστόσο έκπληκτος από την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα για προφυλάκιση του πρώην υπουργού, καθώς ήδη του είχε απαγορευθεί η έξοδος από την χώρα.

Πάντως ο κ. Χαραλαμπάκης απέφυγε να υιοθετήσει την άποψη του πελάτη του περί πολιτικών σκοπιμοτήτων.

 

topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα