Θεσσαλονίκη: Αντιδράσεις προκαλεί η σύλληψη μιας μουσικού του δρόμου, για επαιτεία

Θεσσαλονίκη: Αντιδράσεις προκαλεί η σύλληψη μιας μουσικού του δρόμου, για επαιτεία

Mία νεαρή κοπέλα, μουσικός του δρόμου, συνελήφθη χτες το βράδυ, στην πλατεία Αριστοτέλους, κατηγορούμενη για επαιτεία προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στα μέλη του Σωματείου Μουσικών Βορείου Ελλάδας.

«Απαράδεκτη η χθεσινοβραδυνή σύλληψη, προσαγωγή και στη συνέχεια μήνυση από πλευράς των αστυνομικών οργάνων σε βάρος της μουσικού του δρόμου….ξανά για επαιτεία. Στην καρδιά της πόλης στην Αριστοτέλους! Στην ουσία “διώκεται” ο πολιτισμός. Η αστυνομία “υπερθεματίζει” στην αναλγησία. ΝΤΡΟΠΗ. Δεν δέχτηκαν καν να μιλήσουν με τον πρόεδρο του Συλλόγου Μουσικών Βόρειας Ελλάδας! Τέτοιοι χειρισμοί δεν ευνοούν τον διάλογο με ένα νόμιμο ιστορικό σωματείο της πόλης, για ένα τόσο σοβαρό και φλέγον ζήτημα για τους μουσικούς της πόλης και όχι μόνον. Ζήτημα που αφορά ακόμη και την επιβίωση κάποιων ανθρώπων.Την τρέχουσα εβδομάδα θα υπάρξει προσπάθεια νομοθετικής ρύθμισης πια για το θέμα της επαιτείας στη βουλή. Ο ΣΜΒΕ θα σταθεί στο πλευρό της συλληφθείσας μουσικού» έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook o Δημήτρης Ζερβουδάκης.

Όπως ανέφερε ο ίδιος μιλώντας στην εκπομπή «Ορθά – Κοφτά» στο ραδιοφωνικό σταθμό στο Κόκκινο, την Τετάρτη προγραμματίζεται σιωπηλή διαμαρτυρία έξω από το αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου με αφορμή τη συγκεκριμένη σύλληψη. «Περιμένουμε να υπάρξει παρέμβαση στη Βουλή ώστε να καταργηθεί αυτή η Μεταξική διάταξη» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζερβουδάκης.

Toν Δεκέμβριο του 2016 οι μουσικοί του δρόμου είχαν οργανώσει διαμαρτυρία στην παραλία της Θεσσαλονίκης για τις προσαγωγές και τις διώξεις (για επαιτεία, κατάληψη δημόσιου χώρου, μη πληρωμή πνευματικών δικαιωμάτων στην ΑΕΠΙ.

left.gr