Απόφαση - σοκ: 500 ευρώ στον γείτονα κάθε φορά που τα παιδιά της κάνουν φασαρία

Απόφαση - σοκ: 500 ευρώ στον γείτονα κάθε φορά που τα παιδιά της κάνουν φασαρία

Απόφαση-σοκ για οικογένεια που σύρθηκε στα δικαστήρια από γείτονά τους επειδή τον ενοχλούσαν οι θόρυβοι

Εντονες αντιδράσεις έχει πυροδοτήσει δικαστική απόφαση που υποχρεώνει τους γονείς τετραμελούς οικογένειας να καταβάλλουν το ποσό των 500 ευρώ σε έναν γείτονά τους κάθε φορά που τα δύο κοριτσάκια τους κάνουν... φασαρία στο σπίτι! 

Οπως αποκάλυψε η μητέρα των δύο παιδιών σε συνέντευξή της στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη «Μετά τα μεσάνυχτα», η οικογένειά της τα τελευταία χρόνια ζει ένα δράμα εξαιτίας του γείτονα του από κάτω ορόφου, που τους έσυρε κυριολεκτικά στα δικαστήρια, διεκδικώντας μάλιστα το ποσό των 60.000 ευρώ για ηθική βλάβη από την…. τρομερή φασαρία που προκαλούν τα δύο ανήλικα κορίτσια!

Πούλησαν το σπίτι

Οπως αποκαλύπτει η Δέσποινα Ονταντζή, το δικαστήριο δικαίωσε τον γείτονά της και τους επέβαλε να πληρώνουν 500 ευρώ κάθε φορά που οι ήχοι των δύο κοριτσιών και της μητέρας τους διαπερνούν τους τοίχους του διαμερίσματος!

Η απόφαση αυτή είχε ως αποτέλεσμα η οικογένεια να αναγκαστεί να πουλήσει το σπίτι που αγόρασε με κόπο και να μετακομίσει. Σύμφωνα με τη νεαρή μητέρα, που έχει προσφύγει κατά της πρωτόδικης απόφασης, ο γείτονας του κάτω ορόφου τούς είχε κάνει κυριολεκτικά τον βίο… αβίωτο, τρομοκρατώντας την ίδια και τα παιδιά της! «Νιώθω ότι με παρακολουθεί στην προσωπική μου ζωή κι αυτό άλλωστε φαίνεται και στην αγωγή. Οταν έκαναν τα παιδιά μου φασαρία, κοπανούσε με το κοντάρι της σκούπας το ταβάνι του με σκοπό να σταματήσουν. Με αυτόν τον τρόπο τρομοκρατούσε τις δυο κόρες μου, οι οποίες φοβούνταν και κρύβονταν κάτω από τα κρεβάτια, νομίζοντας ότι γίνεται σεισμός» εξηγεί η Δέσποινα Ονταντζή.

Μάλιστα, όπως υποστηρίζει, ο γείτονας της έκανε ψυχολογικό πόλεμο, δημιουργώντας προβλήματα και στη σχέση με τον σύζυγό της!

«Εστελνε την Αστυνομία στο σπίτι μου και η ψυχολογία των παιδιών μου άρχισε να πέφτει. Τη μια την κόρη μου την επηρέασε πάρα πολύ όλη αυτή η κατάσταση. Πήγαινε δευτέρα δημοτικού το παιδί και δεν είχε όρεξη για διάβασμα. Πολλές φορές το βράδυ είχαμε προβλήματα με τον ύπνο γιατί φοβόταν αρκετά. Κάποιες άλλες φορές, όταν έλειπε ο άντρας μου για δουλειά, ο γείτονας τον έπαιρνε τηλέφωνο και του έλεγε “η γυναίκα σου με τα παιδιά σου κάνουν φασαρία και μπαινοβγαίνει κόσμος στο σπίτι σου”, με αποτέλεσμα να τσακώνομαι με τον άντρα μου εξαιτίας του» αναφέρει.

Ωράριο κοινής ησυχίας

Πάντως, στην αγωγή του ο ενάγων υποστηρίζει ότι η οικογένεια δεν τηρεί το ωράριο κοινής ησυχίας και ότι έχει μετατρέψει το σπίτι σε παιδική χαρά.

Υποστηρίζει, ακόμα, ότι χτυπούν συνέχεια τις πόρτες και ρίχνουν διαρκώς αντικείμενα στο πάτωμα. Μάλιστα, υποστηρίζει για τη νεαρή μητέρα ότι σκοπίμως τα μεσημέρια μετακινεί έπιπλα, κυκλοφορεί συνεχώς με τακούνια μέσα στο σπίτι και… χτυπάει ρυθμικά το ξυράφι ξυρίσματος πάνω στην πορσελάνη της μπανιέρας!

Ανάλογη δικαστική απόφαση είχε εκδοθεί τον προηγούμενο μήνα σε βάρος πολύτεκνης οικογένειας στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με αυτή, ένα ζευγάρι με τέσσερα παιδιά θα αναγκάζεται να πληρώνει πρόστιμο 300 ευρώ στους γείτονές του κάθε φορά που τα ανήλικα παιδιά του κάνουν φασαρία. Η απόφαση προβλέπει, πέραν του προστίμου, κάθε φορά που ενοχλούνται οι γείτονες που έκαναν αγωγή, ο πατέρας των παιδιών να προσωποκρατείται για 30 ημέρες!

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα