Πήλιο: Ανταλλαγή εξωδίκων για την οχιά που δάγκωσε παιδί 19 μηνών

Πήλιο: Ανταλλαγή εξωδίκων για την οχιά που δάγκωσε παιδί 19 μηνών

Από εξώδικο σε εξώδικο για μια πολυσυζητημένη υπόθεση στο Πήλιο, που εκτυλίχθηκε πριν από περίπου δύο μήνες, όταν μια οχιά πετάχτηκε και δάγκωσε ένα μωρό 19 μηνών.

Μετά την αρχική καταγγελία της γιαγιάς για τους γιατρούς του νοσοκομείου Βόλου, που όπως είπε δεν έκαναν τίποτα, ήρθε η απάντηση της διευθύντριας στην παιδιατρική κλινική, με την γιαγιά να περνάει εκ νέου στην αντεπίθεση.

Όπως αναφέρει η Εφημερίδα "Ταχυδρόμος Βόλου", η Συραγώ Μητρομάρα – Γαλάτου, η γιαγιά του βρέφους μόλις 19 μηνών που στις 23 Ιουλίου κινδύνεψε σοβαά από δάγκωμα φιδιού, έστειλε εξώδικη απάντηση στη διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου Αναστασία Αναστασίου – Κατσιαρδάνη, αντιδρώντας στη δική της απάντηση . Η γιαγιά του παιδιού καλεί έστω και την τελευταία στιγμή την κ. Αναστασίου να ζητήσει ταπεινά μία συγγνώμη για την αφόρητη ταλαιπωρία που υπέστη το παιδί και να αφήσει κατά μέρος τις απειλές περί προσφυγής στη Δικαιοσύνη, οι οποίες, όπως λέει, δεν τη φοβίζουν.

"Σας ΚΑΛΩ, λοιπόν, έστω και την τελευταία στιγμή να ζητήσετε ταπεινά μία συγγνώμη (όχι σ’ εμένα) αλλά στους γονείς του παιδιού, για την αφόρητη ταλαιπωρία που υπέστη και να αφήσετε κατά μέρος τις απειλές σας περί προσφυγής σας σε αστικά και ποινικά δικαστήρια. Αυτού του είδους οι απειλές δεν με φοβίζουν. Με ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου, αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα, στην κ. Αναστασία, σύζυγο Σιδέρη Κατσιαρδάνη, το γένος Λαμπριανού Αναστασίου, Διευθύντρια και Επιστημονικά Υπεύθυνη της Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, για να λάβει γνώση και για να επέλθουν οι νόμιμες συνέπειες, αφού αντιγράψει αυτήν ως έχει στο αποδεικτικό επιδόσεως" αναφέρει στο εξώδικο η γιαγιά του παιδιού.

Η απάντηση του νοσοκομείου για την υπόθεση

Στην απάντησή του το νοσοκομείο αναφέρει ότι η ίδια η οικογένεια δεν παρείχε στους γιατρούς όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να εκτιμήσουν σωστά το περιστατικό, καθώς και ότι σκοπίμως αποκρύπτονται πληροφορίες. Συγκεκριμένα, στην απάντηση αναφέρεται:

«Το 19 μηνών προνήπιο, ο εγγονός σας, προσήλθε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου γύρω στις 14:15 (γεγονός που τεκμηριώνεται ηλεκτρονικά), με συνοδούς εσάς και το σύζυγό σας, που αναφέρατε ως ιστορικό ότι το παιδί έχει χτυπήσει στο αριστερό του χέρι σε πέτρα που βρισκόταν πάνω σε κορμό δέντρου στην εξοχική σας κατοικία στο Βένετο όπου παραθερίζατε. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο μικρός ασθενής δεν παραπέμφθηκε απευθείας στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) της Παιδιατρικής Κλινικής αλλά της Ορθοπαιδικής και Χειρουργικής Κλινικής, αφού ζητούσατε επιμόνως να γίνει ακτινογραφικός έλεγχος, ο οποίος αποδεικνύεται πως διενεργήθηκε στις 14:29, διαγνώσθηκε στη συνέχεια και κατόπιν το παιδί επισκέφθηκε ξανά το ΤΕΠ Ορθοπαιδικής και Χειρουργικής για να εξεταστεί και να συνεκτιμηθεί με το αποτέλεσμα της ακτινογραφίας και το αναφερόμενο από εσάς ιστορικό.

Το αληθές λοιπόν είναι ότι μετά από όλα αυτά το παιδί παραπέμφθηκε στο ΤΕΠ Παιδιατρικής, με εσάς και το σύζυγό σας να εξακολουθείτε να διατείνεστε πως το παιδί έχει χτυπήσει στο αριστερό του χέρι! Από τα ανωτέρω προκύπτει πως όλως ψευδώς ισχυριστήκατε στα ΜΜΕ ότι ο σύζυγός σας από την αρχή ανέφερε στους ιατρούς ότι το παιδί δαγκώθηκε από φίδι.

Μάλιστα σκοπίμως αποκρύψατε από τα ΜΜΕ ότι πριν προσέλθετε στο Νοσοκομείο του Βόλου επισκεφθήκατε το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου, όπου επίσης ισχυριζόσασταν ότι το παιδί χτύπησε το χέρι του σε πέτρα,

Τέλος ως προς τον αδικαιολόγητο ισχυρισμό σας ότι στο Νοσοκομείο Βόλου δεν υπήρχε αντιοφικός ορός σας ενημερώνω ότι προσωπικά γνώριζα από τις πληροφορίες της νοσηλεύτριας ΤΕΠ, από την πρώτη στιγμή, ότι υπήρχε στο ψυγείο αντιοφικός ορός, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και από τη λογοδοσία.

Άδικα, αναίτια, παραπλανητικά, καταχρηστικά και συκοφαντικά διαδώσατε στα ΜΜΕ ανακρίβειες και σαφή ψεύδη, ωθούμενη ίσως από άλλους;; παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες όλου του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου Βόλου και το προσωπικό ενδιαφέρον, ιατρικό και ανθρώπινο, που δείξαμε τόσο εγώ η ίδια για το παιδί, όσο και οι λοιποί συνάδελφοι. Σε διαφορετική περίπτωση είστε εντελώς αδικαιολόγητη όταν προβαίνετε σε τέτοιες ενέργειες και μάλιστα 10 ημέρες μετά το συμβάν.…..».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα