Αργολίδα: Εγκλωβισμένη οδηγός σε κεντρική οδό. Ένας αγνοούμενος στη Νέα Κίο #Ζορμπας

Αργολίδα: Εγκλωβισμένη οδηγός σε κεντρική οδό. Ένας αγνοούμενος στη Νέα Κίο #Ζορμπας

 Στο έλεος της κακοκαιρίας που πλήττει από νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου και την Αττική εκτός από πολλές περιοχές της Ελλάδας.

 Πλημμυρίζει το Κιάτο. Φόβοι για αγνούμενο στη Νέα Κίο. Βίντεο

Σαρώνει και την Αττική ο κυκλώνας #Ζορμπας. Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση

 Δρόμοι ποτάμια στο Μάτι από την κακοκαιρία. Βίντεο


 Δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια με τα περισσότερα προβλήματα να έχουν παρατηρηθεί τόσο στα νότια, όπως στην Ηλιούπολη και την Γλυφάδα, όσο και στα βόρεια προάστια.

 Έντονα καιρικά φαινόμενα εξαιτίας του κυκλώνα Ζορμπά χτύπησαν από τα ξημερώματα τη νότια Πελοπόννησο. Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από Μεθώνη, Καλαμάτα, Στούπα και Φοινικούντα. Νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων από την ΕΜΥ. Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο». Σε ποια λιμάνια είναι «δεμένα» τα πλοία. Θα συνεχιστεί η κακοκαιρία και τις επόμενες ημέρες.

Εξαιρετικά δύσκολες οι συνθήκες από την κακοκαιρία στην Αργολίδα τις τελευταίες ώρες. Πληροφορίες κάνουν λόγο για εγκλωβισμένους οδηγούς μέσα στα αυτοκίνητά τους, ακόμη και για έναν αγνοούμενο.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο "Αργοναυπλία" από τις 18.00 το απόγευμα εκκενώνεται το γραφικό ψαροχώρι της Αργολίδας, Νέα Κίος. Το ρέμα της Πάνιτσας πλημμύρισε και τα νερά ξεχύθηκαν στην παραθαλάσσια περιοχή. Οι εικόνες μοιάζουν με βιβλική νεροποντή. Αστυνομικές δυνάμεις από το Άργος και το Ναύπλιο εκκενώνουν σπίτια.

Η πόλη του Άργους, η Νέα Κίος και γύρω οικισμοί δέχονται χιλιάδες τόννους νερού. Τεράστιες οι καταστροφές στην αγροτική παραγωγή. Σύμφωνα με την «Αργοναυπλία» στον κεντρικό δρόμο πριν το Κουτσοπόδι, γυναίκα παραμένει εγκλωβισμένη στο αυτοκίνητο, ενώ και στην Νέα Κίο γίνεται λόγος για έναν αγνοούμενο. Την βοήθεια των αρχών ζητούν εγλωβισμένοι και σε αυτοκίνητα στην περιοχή των Μύλων.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο - Έκτακτη σύσκεψη στο Δήμο Άργους

Στο σημείο έχουν προστρέξει δυνάμεις της Πυροσβεστικής και από τους γύρω νομούς. Την ώρα αυτή έκτακτη σύσκεψη στο δημαρχείο του Άργους. Όλες οι αρχές του νομού μαζί με τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, τον Περιφερειακό Διοικητή της Πυροσβεστικής και τους βουλευτές αναζητούν σανίδα σωτηρίας… Αναμονή για την εκτίμηση της κατάστασης από τις αρχές και για τα μέτρα που θα αποφασιστούν.

Πλημμύρες έχουν προκληθεί και στην πόλη του Ξυλοκάστρου, αλλά και σε άλλες περιοχές του δήμου, εξ αιτίας της έντονης βροχόπτωσης. Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Ηλίας Ανδρικόπουλος, «έχουμε σοβαρά προβλήματα και έχουμε δεχθεί, ως δήμος, περισσότερες από 100 κλήσεις από συμπολίτες μας, που μας ζητούν βοήθεια.»

Επίσης, ανέφερε ότι «έχουν πλημμυρίσει αρκετά σπίτια όχι μόνο στο Ξυλόκαστρο, αλλά και στις περιοχές Μελίσσι, Καμάρι, Λουτρό, Ρίζα και γενικά σε όλο το παραλιακό μέτωπο.» Ακόμη, σύμφωνα με τον δήμαρχο, «εξ αιτίας των βροχοπτώσεων έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στους δρόμους και στις υποδομές.» Στο μεταξύ η Πυροσβεστική έχει δεχθεί αρκετές κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και αναμένεται η ενίσχυση των δυνάμεων.

Στο έλεος του νερού

Τα νερά είναι πραγματικά ορμητικά και έχουν ξεφύγει από την κοίτη του ρέματος. Δείτε εικόνες από το facebook, όπως τις ανάρτησε πολίτης της περιοχής.

Η ορμή του νερού στην περιοχή είναι τέτοια που παρασέρνει ως και αυτοκίνητα. Το βίντεο που ακολουθεί, που δημοσίευσαν οι "Αργολικές ειδήσεις" αναρτήθηκε νωρίτερα από το σημείο και σε αυτό φαίνεται ένα όχημα να παρασύρεται από το ορμητικό νερό της Πάνιτσας

Φαίνεται πως η κακοκαιρία έχει δυσχαιράνει την επικοινωνία και στις γέφυρες στην περιοχή της Επιδαύρου.

 Καθίζηση στη Σαλαμίνος, διακοπή κυκλοφορίας

Σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην Λ. Σαλαμίνος στη Σαλαμίνα προχώρησε η τροχαία, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Συγκεκριμένα, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος, έχει διακοπεί η κυκλοφορία από το ύψος της συμβολής με την οδό Αγίου Λαυρεντίου έως το ύψος της διασταύρωσης με την οδό Θερμοπυλών.

Διακοπή κυκλοφορίας παλαιάς παραλιακής στο Μικρολίμανο

Η καταιγίδα που έπληξε νωρίτερα την Αττική, προκάλεσε σημαντικά προβλήματα στην κυκλογορία των οχημάτων, σε περιοχές όπου σωρρεύτηκαν όμβρια ύδατα, όπως στην Λ. Μεσογείων, στο ύψος του σταθμού του Μετρό "Χολαργός", ενώ λόγω πλημμύρας, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην υπόγεια γέφυρα της παλαιάς παραλιακής, στο ρεύμα προς Μικρολίμανο, στον Πειραια, στο ύψος του "Γ. Καραϊσκάκης".

Κλειστή είναι και η παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών Κορίνθου στην Κινέττα από το 54ο εως το 57ο χλμ.

Προβλήματα από την έντονη βροχόπτωση δημιουργήθηκαν και στη Λεωφόρο Μαραθώνος στο ύψος του Πικερμίου.

Εν τω μεταξύ, σε διακοπές της κυκλοφορίας στον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας προχώρησε απο νωρίς το Σάββατο η Aστυνομία, λόγω της κακοκαιρίας

Αττική: Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση

 Αναγνώστες του newsit καταγγέλλουν ότι στην Ανάβυσσο δεν έχουν ρεύμα εδώ και 48 ώρες, ενώ και στα Βριλήσσια υπάρχει διακοπή ηλεκτροδότησης εδώ και μια ώρα.

Τα περισσότερα εντοπίζονται σε μια τεράστια ακτίνα από το Σούνιο μέχρι τον Μαραθώνα, με τους τεχνικούς της ΔΕΗ να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να λύσουν το πρόβλημα και να επανέλθει κανονικά το ρεύμα στους καταναλωτές.

Ο κ. Μανιάτης τόνισε πως “τις τελευταίες 48 ώρες που έχουμε αυτά τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έχει προκαλέσει ο «Ζορμπάς»,  έχουν δημιουργηθεί πάρα πολλά σοβαρά προβλήματα κυρίως στα βόρεια προάστια και στο κομμάτι της ανατολικής Αττικής. Οι κλήσεις είναι πάρα πολλές, με τους τεχνικούς να έχουν καλύψει 2000 με 2500 χιλιάδες προβλήματα βλαβών. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε υπάρχουν 500 με 700 κλήσεις πολιτών για βλάβες”.

Στη συνέχεια επεσήμανε την έλλειψη τεχνικού προσωπικού τονίζοντας πως “οι τεχνίτες δουλεύουν επί 24ωρου βάσεως δεν έχουν σταματήσει. Η μεγάλη έλλειψη τεχνικού προσωπικού που υπάρχει δημιουργεί τα προβλήματα και η κάλυψη των αναγκών από το Σούνιο μέχρι το Μαραθώνα είναι δύσκολη γιατί οι αποστάσεις είναι τεράστιες. Οι τεχνικοί πρέπει φτιάχνοντας μια βλάβη να αποκαταστήσουν και την επόμενη και έτσι δημιουργείται ένα μεγάλο κενό. Άρα και ο καταναλωτής καταλαβαίνει ότι πρέπει να υπάρχει υπομονή ώστε ο τεχνίτης να μπορεί να αντεπεξέλθει, να αποκαταστήσει τη βλάβη και να επανέλθει κανονικά το ρεύμα στους πολίτες. Το στοίχημα είναι μεγάλο, όμως οι τεχνίτες θα το κερδίσουν και αυτή τη φορά και θα καταφέρουν να αποκαταστήσουν πλήρως τις βλάβες, ώστε ο καταναλωτής να μπορεί να έχει ρεύμα και να φτάνει αυτό το αγαθό, η ηλεκτρική ενέργεια, σπίτι τους χωρίς προβλήματα.

 Σε Ανατολική Αττική και βόρεια Προάστια τα περισσότερα προβλήματα

Τα περισσότερα προβλήματα που έχει φέρει ο τυφώνας «Ζορμπάς»  ξεκινάνε «από το Σούνιο, από την Ανάβυσσο, το Λαύριο, τη Ραφήνα, μέχρι το Μαραθώνα” επεσήμανε ο κ. Μανιάτης και ανέφερε πως “υπάρχουν εκεί πολίτες που μπορεί να έχουν προβλήματα μέχρι και 24 ώρες. Ενδιάμεσα, γύρω στις 6-7 ώρες, έχουν πάρει και πάλι ρεύμα, αλλά τα καιρικά φαινόμενα δημιουργούν συνέχεια προβλήματα. Δέντρα πέφτουν πάνω στα καλώδια και μένουν πάλι εκτός δικτύου. Και τρέχουν πάλι από την αρχή οι τεχνίτες για να επαναφέρουν το ρεύμα. Είναι αρκετές τέτοιες περιπτώσεις που μέσα στις 48 ώρες έχουν μείνει αρκετές ώρες εκτός ρεύματος. Κυρίως αυτά τα προβλήματα είναι στην ανατολική Αττική στα βόρεια προάστια, στο Μαρούσι, στην Αγία Παρασκευή, στον Άγιο Στέφανο, στο Μενίδι, στο Περιστέρι. Εκεί δημιουργούνται και υπάρχουν τα περισσότερα προβλήματα αυτή τη στιγμή”.

 Αργά το μεσημέρι του Σαββάτου, σύμφωνα με την Τροχαία, στην παραλιακή οδό, στο ύψος της Καλαμακίου και στο ρεύμα προς Αθήνα, η κίνηση γίνεται μόνο από την αριστερή λωρίδα.

Μαραθόπολη: Τεράστια κύματα σκέπασαν το λιμάνι:



Ο δρόμος έχει κλείσει τόσο στη σήραγγα της Νεστάνης λόγω πλημμύρας αλλά και στο Αρτεμίσιο λόγω κατολίσθησης. Στην Εθνική Οδό υπάρχουν εγκλωβισμένοι οδηγοί.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν με το 100 ή με το 1025 του «ΜΟΡΕΑ».

Σύντομα θα ξεκινήσει εκτροπή της κυκλοφορίας από τον κόμβο της Στέρνας και του Ναυπλίου

Προβλήματα από την κακοκαιρία στην Ερμιονίδα

Στην περιοχή της Ερμιονίδος εστιάζονται τα περιβλήματα που προκαλεί ο καιρός , σε τι αφορά το νομό Αργολίδας.

Η έντονη βροχόπτωση και οι άνεμοι προκάλεσαν πτώσεις δέντρων αλλά και υπερχείλιση χειμάρρων.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε να επέμβει σε περιπτώσεις άντλησης υδάτων από υπόγειους χώρους και για δέντρα που είχαν προκαλέσει προβλήματα σε δρόμους.

Επί ποδός είναι και τα συνεργεία του δήμου Ερμιονίδος για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα , κυρίως σε Πορτοχέλι, Κρανίδι και Ερμιόνη.

Επίσης στην περιοχή Τροιζήνας επενέβη η Π.Υ., για άντληση υδάτων σε οικίες και καταστήματα ( περιοχή Γαλατά-Τροιζήνας ) και για απομάκρυνση πεσμένων δέντρων.

Στοπ κέντρο του νομού , Ναύπλιο και Άργος , αν και βρέχει συνεχώς από χθες βράδυ δεν έχουν αναφερθεί ιδιαίτερα προβλήματα, εκτός από μια περιορισμένη καθίζηση οδοστρώματος,, στον κόμβο της Ενδεκάτης , στο Ναύπλιο.

Σε ετοιμότητα είναι και το κεντρικό Λιμεναρχείο Ναυπλίου που ενημερώνει συνεχώς αλιείς και ιδιοκτήτες σκαφών για την ένταση των ανέμων κλπ .

 Παράλληλα, προβλήματα με την ηλεκτροδότηση σημειώνονται στο Ζούμπερι, την Αρτέμιδα και την Παλλήνη.

Υπερχείλησε ο Ξεριάς στο Άργος

Μεγάλα προβλήματα προκάλεσε στην πόλη του Άργους η υπερχείλιση του Ξεριά.

Όπως αναφέρει το «argolikeseidhseis.gr», η Πυροσβεστική Υπηρεσία απεγκλωβίζει συνεχώς ανθρώπους από τα σπίτια του, ενώ η αστυνομία έχει διακόψει την κυκλοφορία στην είσοδο του Άργους από το Ναύπλιο στο ύψος του Αγίου Βασιλείου.

Τα νερά από το ποτάμι έχουν κατακλύσει τους γύρω δρόμους στο ύψος του ΟΣΕ και ξεχύνονται και προς το κέντρο της πόλης, ενώ η Ινάχου και η Καρπετοπούλου έχουν σοβαρό πρόβλημα με τα φρεάτια να μην μπορούν να δεχθούν το όγκο των νερών.

Να τονίσουμε πως από την πρώτη στιγμή βρίσκονται επί ποδός όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Άργους Μυκηνών αλλά και ο Δήμαρχος που συντονίζουν τις ενέργειες. Επίσης πολλά είναι τα πλημμυρισμένα υπόγεια και σπίτια στους γύρω δρόμους με την πυροσβεστική αυτη την στιγμή να δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στις ανθρώπινες ζωές

Στο χωριό Σταθέικα έχει επίσης εγκλωβιστεί οικογένεια στο τυροκομείο Έλατος και γίνεται επιχείρηση της πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό της.

Ο «Ζορμπάς» «σφυροκοπά» τη νότια Πελοπόννησο

Πρωτοφανείς είναι οι εικόνες που έρχονται από τη νότια Πελοπόννησο, όπου έντονα φαινόμενα με βροχές και θυελλώδεις ανέμους σαρώνουν πολλές περιοχές.

Στο «μάτι» του κυκλώνα βρέθηκε από τα ξημερώματα του Σαββάτου (29/09/2018) η Μεσσηνία. Σύμφωνα με το tharrosnews.gr, τεράστια κύματα «σφυροκοπούν» την παραλία της Καλαμάτας, ενώ πολλά είναι τα προβλήματα στη Φοινικούντα και τις γύρω περιοχές.

Ισχυροί άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ πνέουν και στην περιοχή της Φοινικούντας.

Εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων και της έντονης βροχόπτωσης προκλήθηκε πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση το οποίο ωστόσο αποκαταστάθηκε.

Οι άνεμοι είναι εντάσεως 9 μποφόρ, ωστόσο, ενισχύονται διαρκώς και συνοδεύονται και από ισχυρή βροχόπτωση, ενώ στην Πύλο και τη Μεθώνη σημειώνονται διακοπές ρεύματος.


Σύμφωνα με αναφορά εμπορικού πλοίου, στις 08:00 ο άνεμος στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Μεθώνης έφτασε στα 90 χιλιόμετρα την ώρα (10 μποφόρ).

Επίσης μετεωρολογικοί σταθμοί στη Μεσσηνία και στη Λακωνία κοντά στο κέντρο του συστήματος ανέφεραν ανέμους έντασης 7 μποφόρ με ριπές ακόμη ισχυρότερες.

Στην παραλία της Καλαμάτας τα κύματα παρέσυραν τραπεζοκαθίσματα και ομπρέλες.

 Ακυρώνονται τα δρομολόγια των πλοίων από και προς Κρήτη λόγω καιρού

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια των Χανίων και του Ηρακλείου λόγω θυελλωδών ανέμων  ελέω "Ζορμπά"

Νέο απαγορευτικό στον απόπλου των πλοίων από και προς Χανιά και Ηράκλειο, εξέδωσαν οι λιμενικές αρχές λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στα πελάγη εξαιτίας του μεσογειακού κυκλώνα "Ζορμπά" που πέρασε "ξυστά" από την Κρήτη και κινείται νότια της Πελοποννήσου με κατεύθυνση τις Κυκλάδες.

Το απαγορευτικό ισχύει μέχρι τα μεσάνυχτα του Σαββάτου όπου αναμένεται νεότερο δελτίο από το Λιμενικό Σώμα, για την άρση του ή μη.

Νωρίτερα, η ΑΝΕΚ και οι Μινωικές Γραμμές είχαν εκδώσει ανακοίνωση ενημερώνοντας το κοινό οτι τα σημερινά δρομολόγια από και προς Κρήτη ακυρώνονται λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή στις ώρες που ήταν προγραμματισμένα.

Ζορμπάς, ΒΙΝΤΕΟ Αργολίδα

ΒΙΝΤΕΟ κακοκαιρία Αττικη

ΒΙΝΤΕΟ κακοκαιρία Κρανίδι

news247

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα