Καίγονται σπίτια σε οικισμούς στον Πύργο Ηλείας. Δόθηκε εντολή εκκένωσης

Καίγονται σπίτια σε οικισμούς στον Πύργο Ηλείας. Δόθηκε εντολή εκκένωσης

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά, η οποία ξέσπασε γύρω στις έντεκα το πρωί της Παρασκευής, στην Σπιάτζα, μεταξύ Λετρινων και Σαρακίνας. Η φωτιά ξέσπασε στη Σπιάτζα, μεταξύ Λέτρινων και Σαρακίνας, δυο παραλιακά χωριά της περιοχής. Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με τουλάχιστον 20 οχήματα, δυο Canadair και ένα ελικόπτερο Ericsson, ενώ στο σημείο βρίσκεται και ομάδα της ΕΜΑΚ!

Η ανησυχία είναι μεγάλη καθώς οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί. Οι πρώτες πληροφορίες του Patrisnews, αναφέρουν πως σπίτια έχουν τυλιχθεί στις φλόγες, καθώς η φωτιά έχει μπει μέσα σε κεντρικό δρόμο στην περιοχή της Σαρακίνας.

 Στο σημείο επιχειρούν 20 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, έχει δοθεί εντολή εκκένωσης όλης της περιοχής της Κυανής Ακτής, ενώ από τον δήμο Πύργου δόθηκε άμεση εντολή εκκένωσης των Λετρινών.

Ταυτόχρονα πύρινο μέτωπο, μικρότερης έκτασης, εκδηλώθηκε και στην Κάστα Κατάκολου.

 Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν καεί στάβλοι και αποθήκες, ενώ οι φλόγες «γλείφουν» και σπίτια, καθώς η πυρκαγιά έχει μπει μέσα σε κεντρικό δρόμο στην περιοχή της Σαρακίνας. 

 

patrisnews.com

 
 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα