Υπόθεση Λαγούδη: Η Ειρήνη γνώριζε τους δολοφόνους της. Τα στοιχεία που οδήγησαν στις διώξεις

Υπόθεση Λαγούδη: Η Ειρήνη γνώριζε τους δολοφόνους της. Τα στοιχεία που οδήγησαν στις διώξεις

Στο φως νέες αποκαλύψεις «βόμβα» για την αδικοχαμένη Ειρήνη Λαγούδη από τον νομικό εκπρόσωπο της οικογένειας, λίγα εικοσιτετράωρα μετά την ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση που άσκησε κατά αγνώστων ο εισαγγελέας Αγρινίου. 

Σύμφωνα με τον Βασίλη Ταουξή, η άτυχη 44χρονη γνώριζε τους δολοφόνους της, την ταυτότητα των οποίων ξέρει και ο στενός κύκλος της. 

Σύμφωνα με τον κ. Ταουξή, πρόκειται για τουλάχιστον δύο άνδρες, οι οποίοι δεν ήταν συγγενείς, αλλά φίλοι της μητέρας από την Κατοχή, η οποία εντοπίστηκε νεκρή στις 8 Ιανουαρίου στο πίσω κάθισμα του μισοκαμένου αυτοκινήτου της στη Μυρτιά Τριχωνίδας, στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας. Οι άνδρες αυτοί, ο ένας εκ των οποίων βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο μικροσκόπιο των Αρχών εξαιτίας της στενής του σχέσης με την Ειρήνη, φέρεται ότι είναι και οι τελευταίοι που την είδαν ζωντανή. 

Μάλιστα, μέσα στο διάστημα των οκτώ μηνών που έχουν περάσει από τον μυστηριώδη θάνατο της 44χρονης ο συγκεκριμένος 50χρονος έχει κληθεί να καταθέσει τουλάχιστον οκτώ φορές. Ο δεύτερος ύποπτος, περίπου 55 ετών, ανήκει επίσης στο φιλικό περιβάλλον της Λαγούδη και φέρεται ότι ήταν «παρών» στο ραντεβού που είχε η γυναίκα με τον 50χρονο τη μοιραία μέρα στη λίμνη Τριχωνίδα. Ο γνωστός δικηγόρος αναφέρει ότι το κίνητρο του δολοφόνου βασίστηκε σε ένα συνονθύλευμα οικονομικών, κοινωνικών, επαγγελματικών και αισθηματικών στοιχείων.

Καταθέσεις

Η ανακρίτρια Αγρινίου αναμένεται να επανεξετάσει τις καταθέσεις, ενώ δεν αποκλείεται να καλέσει ξανά τους εμπλεκομένους να δώσουν εξηγήσεις. Πιθανολογείται επίσης ότι θα ζητήσει από την Αστυνομία να συνεχίσει τις έρευνες για να προσωποποιηθούν σύντομα οι ποινικές διώξεις. 

Πάντως, στη δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας Αγρινίου αυτός ή αυτοί που σκότωσαν την Ειρήνη φέρεται ότι γνώριζαν τι έκαναν, καθώς βρίσκονταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Εξάλλου, από την πρώτη στιγμή η οικογένεια και οι φίλοι της απέρριπταν το σενάριο της αυτοκτονίας, λέγοντας πως ο άνθρωπός τους δεν είχε κανέναν λόγο να αυτοκτονήσει.

Ποια είναι τα σημεία της υπόθεσης που οδήγησαν στις διώξεις - Έρχονται νέες εξελίξεις για την υπόθεση

Αποκαλυπτικός για τις τελευταίες, ανατρεπτικές εξελίξεις τις υπόθεσης Λαγούδη, ήταν ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας Τάσος Δέδες, μιλώντας στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου «Μαζί σου».

«Ο εισαγγελέας έχει στα χέρια του όλο τον φάκελο. Πήρε τα στοιχεία από την αστυνομία και ανέλαβε την προανάκριση. Ο κύριος εισαγγελέας κατέληξε στο να ασκήσει ποινικές διώξεις κατά αγνώστων για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία, για εμπρησμό και για σύσταση συμμορίας. Αυτό σημαίνει ότι ο κύριος εισαγγελέας έχει όλες τις ενδείξεις, με βάση τις οποίες προχώρησε στην άσκηση των ποινικών διώξεων… Εμείς δώσαμε βάσιμα στοιχεία για να τα αξιολογήσει ο κύριος εισαγγελέας ώστε σε συνδυασμό με τα άλλα στοιχεία που είχε και με τις καταθέσεις που πήρε, να καταλήξει εκεί που κατέληξε».

Σύμφωνα με τον κύριο Δέδε, τέσσερα είναι τα στοιχεία που οδήγησαν τον εισαγγελέα στο ότι ο θάνατος της Ειρήνης Λαγούδη μπορεί να είναι όντως έγκλημα και μάλιστα από πρόθεση.

«Θεωρώ ότι ήταν βασικά τέσσερα τα στοιχεία τα οποία ήταν σημαντικά και αυτά ήταν κατά σειρά:

– Η αιθάλη η οποία υπήρχε στο αυτοκίνητο, στην πόρτα του οδηγού εξωτερικά που σημαίνει ότι ενώ υπήρχε σε εξέλιξη η πυρκαγιά μέσα στο αυτοκίνητο, άνοιξε η πόρτα. ‘Αρα υπήρχε άλλος ή άλλα άτομα έξω από το αυτοκίνητο, διότι η άτυχη Ειρήνη Λαγούδη ήταν στο πίσω κάθισμα.

– Το αποτύπωμα παπουτσιού που βρέθηκε καταρχήν στο τζάμι και μετά στον ουρανό του αυτοκινήτου, επειδή φόραγε μποτάκια και άφησε ίχνος πάνω στην οροφή. Αυτό έγινε κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς, με υψηλή θερμοκρασία. Μόνο έτσι αφήνει αποτύπωμα στον ουρανό.

– Το θέμα του καυσίμου. Ενώ προέκυψε ότι προμηθεύτηκε καύσιμο περίπου 20 λίτρα, στο δοχείο μέσα δε βρέθηκε ίχνος καυσίμου. Ελάχιστο… Που σημαίνει ότι πρέπει να το χρησιμοποίησε όλο. Όμως από την έρευνα που έκανα εγώ, δεν διαπίστωσα ότι το καύσιμο ήταν αυτής της ποσότητας. Άρα κάπου πήγε κάποια ποσότητα καυσίμου.

– Το κινητό τηλέφωνο, το οποίο δεν βρέθηκε.

Κατά συνέπεια, όλα αυτά σε συνδυασμό ή κατά μόνας, συνέθεσαν το παζλ και έτσι ο κύριος εισαγγελέας κατέληξε στο να ασκήσει τις ποινικές διώξεις».

Ο αδελφός της Ειρήνης Λαγούδη σπάει τη σιωπή του

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα