Ζακ Κωστόπουλος, το μήνυμα του συντρόφου του: Σε αφήνω καλέ μου, κοιμήσου ήσυχος

Ζακ Κωστόπουλος: Νεκρός είναι ο 33χρονος ακτιβιστής, Ζακ Κωστόπουλος, έπειτα από τη ληστεία που επιχείρησε σε κοσμηματοπωλείο της Αθήνας το μεσημέρι της Παρασκευής. Πλήθος φίλων και γνωστών του από χθες έχουν κατακλύσει με μηνύματα τα κοινωνικά δίκτυα. Μεταξύ αυτών η Έλενα Ακρίτα και ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος.

Σπαρακτικό είναι το μήνυμα του συντρόφου του, ο οποίος τον αποχαιρέτησε μέσω του facebook.

Δείτε τι έγραψε:



Το νέο βίντεο – σοκ και τα σοβαρά ερωτήματα της υπόθεσης

Στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται το σοκαριστικό βίντεο, το οποίο δείχνει όσα έγιναν λίγο πριν χάσει τη ζωή του ο Ζακ Κωστόπουλος. Ο 33χρονος επιχείρησε να ληστέψει το κοσμηματοπωλείο το μεσημέρι της Παρασκευής.

Οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας εξετάζουν καρέ καρέ το βίντεο με την επίθεση που δέχεται ο Ζακ Κωστόπουλος από τον κοσμηματοπώλη και άλλον έναν άνδρα, στην προσπάθειά του να διαφύγει μέσα από την σπασμένη βιτρίνα.

Παράλληλα, ένα νέο βίντεο ήρθε στη δημοσιότητα. Στο βίντεο εμφανίζεται ο Ζακ Κωστόπουλος να δέχεται μια κλωτσιά στην πλάτη από έναν άγνωστο άνδρα, λίγη ώρα αφού έχει λάβει τις πρώτες βοήθειες από το ΕΚΑΒ αφού έχει βγει από τη σπασμένη βιτρίνα του καταστήματος και έχει υποστεί ξυλοδαρμό από δύο άλλους άνδρες.

Σε κατάσταση ΑΜΟΚ, όπως φαίνεται στο βίντεο που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ο άνδρας εμφανίζεται να πιάνει ένα από τα σπασμένα γυαλιά της βιτρίνας, να σηκώνεται και να απειλεί με αυτό τόσο το άνδρα του ΕΚΑΒ όσο και τους συγκεντρωμένους στο σημείο.
Στην προσπάθειά του να διαφύγει τρέχοντας, παραπατάει, πέφτει πάνω σε τραπέζια παρακείμενων καταστημάτων και πέφτει στο έδαφος.

Στη συνέχεια άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ προσπαθούν να τον ακινητοποιήσουν χτυπώντας τον με ένα γκλομπ και του παίρνουν το σπασμένο κομμάτι γυαλιού από τα χέρια.

Ο Κωστόπουλος εξέπνευσε κατά την μεταφορά του στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, ενώ στον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου – που εμφανίζεται σε πρώτο βίντεο που δημοσιοποιήθηκε να κλωτσάει το δράστη με έναν άλλο άνδρα όσο αυτός ήταν εγκλωβισμένος μέσα στο κατάστημα – ασκήθηκε δίωξη για τα αδικήματα της σωματικής βλάβης και της θανατηφόρας βλάβης. Ο ιδιοκτήτης συνελήφθη και αναμένεται να απολογηθεί την Τρίτη.

Σοβαρά ερωτήματα για τις συνθήκες θανάτου του

Σοβαρά είναι τα ερωτήματα που έχουν προκύψει για τις συνθήκες θανάτου του. Ένα από αυτά είναι, πώς ο Ζακ Κωστόπουλος μπήκε στο κοσμηματοπωλείο και βρέθηκε μόνος του κλειδωμένος.

Άλλο ένα ερώτημα είναι γιατί δεν του άνοιξαν την πόρτα για να απεγκλωβιστεί, και αντιθέτως ο ιδιοκτήτης και ο δεύτερος άνδρας κλωτσούν την τζαμαρία μέχρι που σπάει.

Οι απαντήσεις αναμένεται να δοθούν την ερχόμενη Δευτέρα (24.09.2018), όταν και θα γίνει η νεκροψία-νεκροτομή. Μάλιστα, είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο αλλαγής του κατηγορητηρίου, μετά την ιατροδικαστική έκθεση.

 Τι υποστηρίζει ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου

Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου στην Ομόνοια, ο οποίος στη συνέχεια οδηγήθηκε στον εισαγγελέα με την κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης βλάβης. Παράλληλα, αναζητείται από την αστυνομία το δεύτερο άτομο που φαίνεται στο βίντεο να κλωτσάει τον 33χρονο.

Σε βάρος του κοσμηματοπώλη ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ποινική δίωξη για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης, καθώς και για το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη το πρωί.

Ο δικηγόρος του Χαραλαμπος Αναγνωστοπουλος δήλωσε: «Έχουμε ένα θλιβερό περιστατικό για όλους στο οποίο όμως δεν έχει συμμετοχή στο επέλθον αποτέλεσμα ο εντολέας μου. Η πρώτη του ενέργεια ήταν η προσφυγή στην πολιτεία ειδοποιώντας την αστυνομία. Έπειτα προσπάθησε να εμποδίσει τη διαφυγή του μαζί με άλλους περαστικούς που προσέτρεξαν και στη συνέχεια ο δράστης της κλοπής στην προσπάθεια του να βγει τραυματίστηκε από τα σπασμένα γυαλιά. Μάλιστα ενδεικτικό του ότι ο τραυματισμός αυτός δεν οδήγησε στο τραγικό αποτέλεσμα είναι ότι αφού βγήκε και ενώ είχε ήδη έρθει στο σημείο η ομάδα ΔΙΑΣ αλλά και το ΕΚΑΒ σηκώθηκε και επιτέθηκε εναντίον τους απειλώντας τους με ένα κομμάτι σπασμένου γυαλιού».

pagenews

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα