ΑΔΜΗΕ: Τι προκάλεσε το μπλακ άουτ. Πότε θα αποκατασταθεί το ρεύμα

ΑΔΜΗΕ: Τι προκάλεσε το μπλακ άουτ. Πότε θα αποκατασταθεί το ρεύμα

Σε βλάβη σε μετασχηματιστή του δικτύου διανομής στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Παλλήνης αποδίδει ο ΑΔΜΗΕ την διακοπή ρεύματος που παρατηρείται από το μεσημέρι της Τετάρτης σε αρκετές περιοχές της Αττικής.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, οι ενέργειες για την αποκατάσταση του προβλήματος έχουν ξεκινήσει και αναμένεται σταδιακή τροφοδότηση των φορτίων το αμέσως επόμενο διάστημα.

«Ο ΑΔΜΗΕ θα ενημερώνει διαρκώς για τις εξελίξεις» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 14.12 που σημειώθηκε η βλάβη, πολλές περιοχές από την Κηφισιά μέχρι και την Γλυφάδα αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν πρόβλημα ηλεκτροδότησης.

Από τις διακοπές στην ηλεκτροδότηση έχει δημιουργηθεί πρόβλημα και στην κυκλοφορία των οχημάτων καθώς πολλοί είναι οι φωτεινοί σηματοδότες που έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας.

Παράλληλα, εκτός λειτουργίας έχει τεθεί η γραμμή 2 του μετρό (Ανθούπολη- Ελληνικό), από Σύνταγμα μέχρι Άγιο Δημήτριο ενώ προβλήματα υπήρξαν και στην γραμμή 3 αλλά και στο ΤΡΑΜ, τα οποία όμως αποκαθίστανται σταδιακά. 

Σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ το πρόβλημα της κίνησης των συρμών περιορίζεται στο τμήμα από το σταθμό Πανεπιστήμιο έως το σταθμά Ηλιούπολης, ενώ κανονικά γίνεται η κυκλοφορία από Ανθούπολη έως Πανεπιστήμιο και από τον σταθμό Ηλιούπουλη έως Ελληνικό.

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί τουλάχιστον 90 κλήσεις για απεγκλωβισμό ατόμων από ανελκυστήρες.

 

skai

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα