Νέα πρόκληση των Τούρκων στις Οινούσσες. Βίντεο

Νέα πρόκληση των Τούρκων στις Οινούσσες. Βίντεο

Με μέτρα οικοδόμησης… έντασης στο Αιγαίο και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή των Οινουσσών, εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, απάντησε η Τουρκία στην άρση της αναστολής μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, που αποφάσισαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Σύμφωνα με NAVTEX που εξέδωσε ο σταθμός Σμύρνης της τουρκικής υδρογραφικής υπηρεσίας, δεσμεύουν την περιοχή γύρω από τις Οινούσσες για επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, όπου αγνοείται εδώ και τρεις ημέρες  22χρονος ελληνοαμερικανός.

Η Ελλάδα απάντησε με anti-navtex, ενώ παρά το γεγονός ότι το πλωτό περιπολικό του Πολεμικού Ναυτικού Ανδρομέδα αποχώρησε αργά το απόγευμα και τον συντονισμό των επιχειρήσεων έχει πλέον το Λιμενικό, κανένα σκάφος τουρκικό δεν έχει κάνει την εμφάνισή του.

Εν τω μεταξύ, συνάντηση με τον Αμερικανό Πρέσβη Geoffrey Pyatt είχε ο Πάνος Καμμένος στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Οι δύο άνδρες συζήτησαν, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, το θέμα της αναβάθμισης της αμερικανικής παρουσίας στην αεροπορική βάση της Λάρισας, με την επέκταση της σύμβασης για τα Drones MQ9 – Reaper, «θεριστές» δηλαδή όπως είναι το παρατσούκλι τους, καθώς και το θέμα της ενίσχυσης των ελληνικών ένοπλων δυνάμεων με αμερικανικά όπλα. Είναι μία πολυεπίπεδη συζήτηση, με ενδιαφέρον και για τους τρεις κλάδους των ενόπλων δυνάμεων.

ant1news

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα