Το Λιμενικό για το επεισόδιο στο Αιγαίο με Έλληνες και Τούρκους ψαράδες

Το Λιμενικό για το επεισόδιο στο Αιγαίο με Έλληνες και Τούρκους ψαράδες

Μεγάλες διαστάσεις έχει λάβει το σοβαρό περιστατικό με Έλληνες και Τούρκους ψαράδες στο Αιγαίο.

Το επεισόδιο συνέβη την Κυριακή, όταν Τούρκοι ψαράδες πυροβόλησαν στον αέρα για να εκφοβίσουν τους Έλληνες αλιείς στο νησάκι Καλαπόδι, μόλις 300 μέτρα από τις ακτές της Λέρου. 

Για τις καταγγελίες των Ελλήνων ψαράδων, ανακοίνωση εξέδωσε το αρχηγείο του Λικενικού, αναφέροντας πως τις διερευνά ενδελεχώς  κατόπιν ενημέρωσης και της αρμόδιας εισαγγελικής αρχής.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΕΙΟΥ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ

«Αναφορικά με τις καταγγελίες Ελλήνων αλιέων περί χρήσης πυρών από τουρκικά αλιευτικά, πρωινές ώρες χθες στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Λέρου, από το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής γίνεται γνωστό ότι τα υπόψη καταγγελλόμενα έχουν γίνει γνωστά στην αρμόδια Λιμενική Αρχή Λέρου, η οποία  τα αξιολογεί και τα διερευνά ενδελεχώς στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργεί κατόπιν σχετικής ενημέρωσης και της αρμόδιας Εισαγγελικής Αρχής.

Σε κάθε περίπτωση το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πράττει πάντοτε τα εκ του νόμου προβλεπόμενα σε οποιοδήποτε παραβατική συμπεριφορά».

ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΛΕΡΟ

Την ίδια στιγμή, η «Καθημερινή» φέρνει στο φως της δημοσιότητας μια σειρά από video-ντοκουμέντο που αποτυπώνει το μέγεθος της τουρκικής προκλητικότητας στη Λέρο.

Η καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής δεν είναι καθόλου εύκολη, καθώς τουρκικά αλιευτικά συνοδεία πλοίων της Τουρκικής Ακτοφυλακής προκειμένου να εκτοπίσουν τα ελληνικά ψαράδικα.

Εκτός όμως από την καθημερινή μάχη μεταξύ των αλιευτικών, και τα πλοία της τουρκικής ακτοφυλακής δε διστάζουν να παραβιάσουν τα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Τα τουρκικά αλιευτικά προσεγγίζουν τη Λέρο (ακόμα και στα ανοιχτά της Αγίας Μαρίνας), τους Αρκιούς και το Αγαθονήσι, με σκοπό να δραστηριοποιηθούν ακόμα και μέσα σε ελληνικά χωρικά ύδατα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα