Ηλίας Ψινάκης: Μέχρι τις 5 το πρωί αγνοούνταν 40 άνθρωποι

Ηλίας Ψινάκης: Μέχρι τις 5 το πρωί αγνοούνταν 40 άνθρωποι

«Χρειάζεται σοβαρότητα και σεβασμός στην αντιμετώπιση των πραγμάτων ή κάθεσαι και δουλεύεις ή κάνεις δηλώσεις παντού. Ψάχνουμε πόσοι είναι οι νεκροί και οι αγνοούμενοι, παράλληλα συνεργαζόμαστε με τα υπουργεία για να αποκατασταθούν οι ζημιές το ταχύτερο», είπε μιλώντας στην εκπομπή «Καλοκαίρι μαζί στις 7» του ΑΝΤ1 ο Δήμαρχος Μαραθώνα.

Όπως είπε ο Ηλίας Ψινάκης, «έχω 40 αγνοούμενους να βρω, μέχρι τις 5 το πρωί υπήρχαν 40 αγνοούμενοι. Όταν θρηνούμε θύματα χρειάζεται από όλους σοβαρότητα», συμπληρώνοντας ότι υπήρξε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς και τα υπουργεία και κάνοντας λόγο για εξαιρετικά ακραίες συνθήκες κατά την εκδήλωση της πυρκαγιάς.

Όπως ανέφερε, σύμφωνα με εκτιμήσεις, περίπου τα 2.000 από τα 3.000 σπίτια σε Μάτι και Νέο Βουτζά έχουν καταστραφεί, μερικώς ή πλήρως, από την πυρκαγιά.

«Το δικό μου σπίτι άναψε αμέσως, κάηκε σε δευτερόλεπτα. Δεν πρόλαβε η μητέρα μου να πάει από την κουζίνα στο σαλόνι. Ήταν αέρας 8 μποφόρ σε περιοχές με πεύκα, είναι σαν να βάζεις το σεσουάρ στο τζάκι. Δεν προλαβαίνεις να κάνεις εκκένωση, προσπαθείς να μην καείς», επεσήμανε ο Δήμαρχος Μαραθώνα.

«Για να μην δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις, την εντολή εκκένωσης την δίνει μόνο το ΥΠΕΣ και η Πυροσβεστική. Πρέπει να ξέρουμε ποιος είναι ο επικεφαλής, διότι σκεφθείτε τι θα γινόταν αν έδινε ο καθένας τις δικές του εντολές, θα είχαμε μεγαλύτερη τραγωδία», ανέφερε στον ΑΝΤ1. 

Στρέφοντας εμμέσως τα βέλη του προς τον Δήμαρχο Ραφήνας – Πικερμίου, «έχετε μπερδευτεί διότι κάνει συνέχεια δηλώσεις ο Δήμαρχος Ραφήνας, που δεν είναι του Δήμου του η εν λόγω περιοχή, το Μάτι και ο Νέος Βουτζάς, όπου είναι οι μεγαλύτερες καταστροφές».

antennanews

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα