Σε πύρινο κλοιό η χώρα: Τα ενεργά μέτωπα από πυρκαγιές

Σε πύρινο κλοιό η χώρα: Τα ενεργά μέτωπα από πυρκαγιές

Μπορεί η προσοχή να έχει στραφεί στην Αττική και τους τουλάχιστον 24 (πληροφορίες για ακόμα 26) νεκρούς από τις πυρκαγιές, ωστόσο τα ενεργά μέτωπα βρίσκονται διάσπαρτα σε όλη την χώρα κατακαίγοντας ό,τι βρίσκουν μπροστά τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ενεργά παραμένουν τρία μεγάλα χθεσινά «μέτωπα» στην Κινέτα, τον Νέο Βουτζά και τα Χανιά.Την ίδια στιγμή, μαίνονται ακόμα πυρκαγιές στον Κάλαμο, την Κόρινθο και την Φθιώτιδα, οι οποίες ωστόσο ευτυχώς δεν φαίνεται να απειλούν κατοικημένες περιοχές.

Με βάση τα τελευταία στοιχεία από την Πυροσβεστική, στην Κινέτα επιχειρούν αυτή τη στιγμή 74 οχήματα με 150 πυροσβέστες, 17 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 20 υδροφόρες και τέσσερα στρατιωτικά οχήματα. Η συγκεκριμένη πυρκαγιά ξεκίνησε εχθές το μεσημέρι από πευκόφυτη έκταση στα Γεράνεια Όρη και επεκτάθηκε ταχύτατα, κατακαίγοντας στο διάβα της σπίτια και οχήματα, με αποτέλεσμα να εκκενωθούν ολόκληροι οικισμοί.

Στον Νέο Βουτζά και το Μάτι, όπου σημειώθηκαν και οι περισσότερες ανθρώπινες απώλειες, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν ενισχυθεί σημαντικά συγκριτικά με εχθές. Ειδικότερα, στην ευρύτερη περιοχή όπου υπάρχουν διάσπαρτες εστίες επιχειρούν 190 πυροσβέστες με 96 οχήματα, 23 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 12 εθελοντικά οχήματα με 25 εθελοντές και 6 οχήματα του δήμου.

Στο μέτωπο του Καλάμου αυτήν τη στιγμή βρίσκονται 16 οχήματα με 38 πυροσβέστες, 12 εθελοντές και 8 οχήματα του δήμου που δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα