Κλείνουν και σήμερα νωρίτερα την Ακρόπολη λόγω του καύσωνα!

Για άλλη μία μέρα κλείνει νωρίς ο αρχαιολογικός χώρος στην Ακρόπολη, αλλά και στο Θεάτρου του Διονύσου, λόγω καύσωνα, με απόφαση του υπουργείο Πολιτισμού, επικαλούμενο την ισχύουσα εργατική νομοθεσία.

Το υπουργείο ανακοίνωσε χαρακτηριστικά ότι «για την προστασία των επισκεπτών και των εργαζομένων, και σύμφωνα με την ισχύουσα εργατική νομοθεσία, ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης και του Διονυσιακού Θεάτρου κλείνει για το κοινό στις 14:00».

«Οι επισκέπτες που έχουν ήδη εκδώσει ηλεκτρονικό εισιτήριο για τις συγκεκριμένες ημερομηνίες από το διαδίκτυο, παρακαλούνται να προσέλθουν στα εκδοτήρια προκειμένου να το αντικαταστήσουν με άλλο, σε ημερομηνία της αρεσκείας τους».

Για άλλη μία χρονιά, βλέπουμε το φαινόμενο απογοητευμένων τουριστών να μην μπορούν να επισκεφτούν τους αρχαιολογικούς χώρους λόγω του καύσωνα, την ώρα που το υπουργείο Πολιτισμού θα μπορούσε να παρέχει όλα τα απαραίτητα προκειμένου αυτοί να λειτουργήσουν κανονικά. Αν αυτού το λουκέτο προκαλεί αλγεινή εντύπωση σε τουρίστες οι οποίοι είχαν επιλέξει να επισκεφτούν την Ακρόπολη αλλά για δύο συνεχόμενες ημέρες δεν θα τα καταφέρουν και θα επιστρέψουν στις πατρίδες τους χωρίς να ανέβουν στον Ιερό Βράχο.

Η απόφαση προκάλεσε και προκαλεί τεράστια προβλήματα στα τουριστικά γραφεία και τους ξεναγούς, που έχουν προγραμματισμένα γκρουπ για την Ακρόπολη μετά τις 2 το μεσημέρι σήμερα και βέβαια οι μεγάλοι «χαμένοι» είναι οι τουρίστες που ήρθαν από τα πέρατα της γης για να δουν την Ακρόπολη και οι περισσότεροι πιθανότατα θα φύγουν χωρίς να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους (όνειρο ζωής για τους περισσότερους), καθώς ολοκληρώνεται το ταξίδι τους.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα