Βρέθηκε ο 13χρονος Θανάσης που είχε εξαφανιστεί από τις 23 Μαρτίου

Βρέθηκε ο 13χρονος Θανάσης που είχε εξαφανιστεί από τις  23 Μαρτίου

Αίσιο τέλος είχε η εξαφάνιση του 13χρονου Θανάση Σ., ο οποίος είχε εξαφανιστεί στις 23 Μαρτίου 2018 από το Περιστέρι . Ο 13χρονος Θανάσης μεγάλωνε εδώ και 4 χρόνια στο Σπίτι του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κι εξαφανίστηκε μία μέρα κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο οργανισμός «Ο Θανάσης επικοινώνησε με άνθρωπο του Σπιτιού μέσω facebook, την Τετάρτη 18 Ιουλίου, του εκμυστηρεύτηκε ότι βρίσκεται εγκλωβισμένος και δεν βγαίνει καθόλου έξω και εξέφρασε την αγωνία του για το αν μπορεί να επιστρέψει και αν τον αγαπάνε ακόμα. Την Πέμπτη 19 Ιουλίου, κατά τις πρωινές ώρες, ο Θανάσης το έσκασε από το μέρος που βρισκόταν κι επέστρεψε στο Σπίτι και στην οικογένεια του Χαμόγελου! Οι εργαζόμενοι, τα παιδιά, η γειτονιά και οι φίλοι του τον αγκάλιασαν με όλη τους την αγάπη και με δάκρυα χαράς τον υποδέχτηκαν και πάλι στο Σπίτι του».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, επισήμανε: «Σήμερα είναι μία πολύ σημαντική μέρα για το Χαμόγελο του Παιδιού. Ένα από τα παιδιά μας που κινδύνευσε ένα από τα παιδιά μας που εξαφανίστηκε και που όλο αυτό το διάστημα όλη η Ελλάδα κινητοποιήθηκε προκειμένου να τον βρει, βρέθηκε. Βρέθηκε κι ήρθε κοντά μας, ήρθε κοντά στο σπίτι και στους ανθρώπους που τον αγαπούσαν και τον μεγάλωναν τα τελευταία 4 χρόνια. Ο Θανάσης εξαφανίστηκε με περίεργες συνθήκες και συγκεχυμένες πληροφορίες. Εννέα χρονών ήρθε στο Χαμόγελο του Παιδιού, ήταν θύμα εκμετάλλευσης κι επαιτείας, κι αφού άνοιξε τα φτερά του και προχώρησε στο σχολείο, κάποια μέρα έφυγε και δεν ξαναγύρισε».

Και πρόσθεσε: «Δεν έχουν καταλάβει κάποιοι ότι τα παιδιά που μεγαλώνουμε είναι σαν τα παιδιά μας, πονάμε όταν βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση. Ο Θανάσης, μας περιέγραψε ότι ήταν εγκλωβισμένος αυτό το διάστημα και γι αυτό δεν μπορούσε να τον βρει κανένας, σε μία διεύθυνση που ήταν γνωστή, και το λέω αυτό για να καταλάβουν κάποιοι ότι το να λέμε ότι ψάχνουμε κάποιον μόνο μέσω Amber Alert κι αφίσες, δεν φτάνει, πρέπει να γίνεται η έρευνα όπως πρέπει να γίνεται. Το παιδί θα είχε βρεθεί και δεν θα είχε περάσει όλη αυτήν τη φρίκη». Ακόμη ο κ. Γιαννόπουλος σημείωσε: «Πήραμε εντολή από την εισαγγελέα ανηλίκων να γίνουν οι εξετάσεις και να ερευνηθούν κάποια θέματα που είναι πολύ λεπτά. Είναι σημαντική ημέρα για εμάς και θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί πολύς κόσμος νοιάστηκε και κινητοποιήθηκε, αλλά αυτοί που έπρεπε δεν έκαναν τη δουλειά τους όπως έπρεπε». Καταλήγοντας τόνισε: « Ο μικρός Θανάσης ήταν εγκλωβισμένος μέσα σε ένα χώρο, μέσα σε ένα σπίτι, από το οικογενειακό περιβάλλον που τον εκμεταλλευόταν στο παρελθόν και γι αυτό η Εισαγγελία αποφάσισε να το πάρει το παιδί και να το φέρει σε εμάς, ώστε να σωθεί από αυτή τη φρίκη. Καμιά φορά το να υπάρχει οικείο περιβάλλον και συγγενείς δεν σημαίνει ότι τα παιδιά έχουν τη ζεστασιά και τη θαλπωρή που πρέπει να έχουν. Η αγωνία του ήταν αν θα τον δεχτούμε. Φυσικά τον δεχτήκαμε. Του εξασφαλίσαμε ότι εμείς τον αγαπάμε κι έτσι επέστρεψε μόνος του με πρωτοβουλία δική του».

Η υπεύθυνη στο Σπίτι του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο Περιστέρι, Αγγελική Κασούμη, περιέγραψε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων τη στιγμή που ο 13χρονος Θανάσης επέστρεψε υπογραμμίζοντας: «Σήμερα το πρωί έλαβε τέλος η αγωνία που ζήσαμε τους τελευταίους τρεις μήνες. Στις 11 το πρωί χτύπησε η πόρτα του Σπιτιού Φροντίδας στο Περιστέρι, και προς έκπληξη όλων μας είδαμε τον Θάνο, που είχε εξαφανιστεί στις 23 Μαρτίου. Τα συναισθήματα ήταν απερίγραπτα, έτρεξε στην αγκαλιά μας, τα παιδιά όλα φώναζαν "Θάνο, Θάνο'', τον υποδεχθήκαμε. Μας είπε, "Γύρισα για πάντα'', φέρνοντας μαζί του το μοναδικό πράγμα που είχε πάρει μαζί του την τσάντα των Αγγλικών του. Αυτή τη στιγμή είμαστε όλοι στο πλάι του να το φροντίσουμε να προσαρμοστεί ξανά, έχουν ενημερωθεί οι θεράποντες ιατροί του κι ο ψυχοθεραπευτής του για να αγγίξουν την ευαίσθητη ψυχή του με τον σωστό τρόπο κι ανυπομονούμε τις επόμενες μέρες να προσαρμοστεί όπως ήταν πριν».

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα