Στον ανακριτή σήμερα ο Αρτέμης Σώρρας

Στον ανακριτή σήμερα ο Αρτέμης Σώρρας

Εξηγήσεις για σειρά κακουργημάτων που αφορούν τόσο τον ίδιο, όσο και την "Ελλήνων Συνέλευσις" θα δώσει σήμερα Πέμπτη στον ανακριτή ο Αρτέμης Σώρρας. Στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων εκτιμάται πως θα συγκεντρωθούν και οπαδοί του προκειμένου να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους.

Η σημερινή απολογία του Αρτέμη Σώρρα έρχεται 16 περίπου μήνες μετά την εξαφάνισή του και αφού σε βάρος του είχαν απαγγελθεί σωρεία κακουργηματικών και πλημμεληματικών κατηγοριών. Ο αρχηγός της «Ελλήνων Συνέλευσις» είναι αντιμέτωπος ακόμη και με ισόβια.

Ο Αρτέμης Σώρρας καλείται να απολογηθεί για σωρεία κακουργημάτων, όπως αυτά της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης και της απόπειρας απάτης κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου (Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου) και τραπεζών με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Ακόμη, στο κατηγορητήριο περιλαμβάνεται σειρά κατηγοριών σε βαθμό πλημμελήματος, όπως διασπορά ψευδών ειδήσεων, πρόκληση ή διέγερση σε διάπραξη κακουργημάτων ή πλημμελημάτων κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση.

Κάλεσμα για συγκέντρωση

Η «Ελλήνων Συνελεύσις» με ανακοίνωσή της έχει καλέσει τα μέλη της να συγκεντρωθούν στα δικαστήρια. Όπως υποστηρίζει, ο «πρόεδρος του έθνους των Ελλήνων» δεν κρυβόταν από τον Μάρτιο του 2017 αλλά «προστάτευε, ως όφειλε, τη ζωή του», καθώς και ότι η δίωξή του είναι πολιτική και έχει στόχο «τον αφανισμό του ίδιου και του έθνους των Ελλήνων».

thetoc

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα