Άγριο περιστατικό ξυλοδαρμού στο κέντρο της Ελευσίνας

Άγριο περιστατικό ξυλοδαρμού στο κέντρο της Ελευσίνας

Η επιστολή - καταγγελία του θύματος - Αναμένεται καταδίκη του περιστατικού στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο Έντονες ανησυχίες υπάρχουν στους κατοίκους της Ελευσίνας μετά και το τελευταίο πρωτοφανές περιστατικό ξυλοδαρμού πολίτη που συνέβη στις 9 Ιουνίου σε κεντρικό σημείο της Πόλης.

Παρακάτω σας μεταφέρουμε την καταγγελία του θύματος. Σημειώνουμε πως στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο Ελευσίνας αναμένεται καταδίκη του περιστατικού, μετά και τη σχετική ανάρτηση του Δημάρχου Γιώργου Τσουκαλά, που αναφέρει τα εξής:

Παρακάτω σας μεταφέρουμε αυτούσια την ενυπόγραφη επιστολή – καταγγελία που μας απέστειλε το θύμα:

«Πρόσφατα στην πόλη μας έλαβε χώρα ένα απρόσμενο και καταδικαστέο περιστατικό βίας με χρώμα πολιτικό και θύμα εμένα το οποίο και καταγγέλω.

Ειδικότερα το πρωί της 9/06/2018 και ημέρα Σάββατο ενώ περπατούσα στην συμβολή των οδών Παγκάλου και Ιάκχου μια ομάδα είκοσι (20) περίπου νεαρών ατόμων, (ηλικίας περίπου από 20 ως 32 χρόνων) ανάμεσά τους κάποιοι με σιδερογροθιες και κράνη, τα οποία εκείνη την ώρα και στην ίδια περιοχή διένειμαν μια φυλλάδα με επικεφαλίδα «ΑΠΑΤΡΙΣ» και με περιεχόμενο αντιφασιστικό και αναρχικό

Σε μια πρόταση τους να πάρω την συγκεκριμένη φυλλάδα εγώ με ήρεμο τρόπο αρνήθηκα λέγοντας «να’σαι καλά δεν διαβάζω» και δίχως να ασχοληθώ περαιτέρω προχώρησα με κατεύθυνση το περίπτερο πίσω από την καφετέρια Ηλιοπότης στην οδό Παγκάλου και ιάκχου.

Τότε μόλις έστριψα πεζός στην οδός ιάκχου (ακόμα με τον καφέ στο χέρι) ξαφνικά τα άτομα αυτά άρχισαν να με χτυπάνε πισώπλατα, με δύο γριφιές στο κεφάλι, αμύνθηκα τα επόμενα δευτερόλεπτα, με έριξαν κάτω, μου έδιναν μπουνιές και κλωτσιές, ενώ κατάλαβα πως με χτυπάνε με σκοπό να με σκοτώσουν, σηκώθηκα με ό,τι δύναμη είχα και αμυνόμουν με τα χέρια μου. κινήθηκα μαχόμενος προς την καφετέρια που γνώριζα πως υπάρχουν συμπολίτες να επέμβουν, αφού ενώ με χτυπούσαν σηκώθηκα τέσσερης φορές, ακόμα όμως και έξω από την καφετέρια ηλιοπότης, εκ νέου και αιφνιδίως δεχόμουν αναπάντεχα χτυπήματα στο κεφάλι και σε ολόκληρο το σώμα μου από 8 εως 12 άτομα μέλη αυτής της ομάδας (που παραμείνανε να με χτυπούν και δεν φύγανε στα στενά όπως κάποιοι από αυτούς που με χτυπούσαν στην αρχή), τα οποία αν και ήταν περισσότεροι δεν δίστασαν να συνεχίζουν να με χτυπούν με μανία ακόμη και όταν έπεσα κάτω τέσσερης φορές γεμάτος αίματα και σοβαρές πληγές. Μάλιστα ας σημειωθεί πως ενώ εγω το μόνο μέσο που είχα προς υπεράσπιση του εαυτού μου ήταν τα χέρια μου και κάποιοι συμπολίτες μας οι οποίοι έσπευσαν να με συνδράμουν, αυτά τα ατόμα έφεραν και σιδερογροθιές, κράνη και πλαστικά γάντια μηχανής.

Αποτέλεσμα αυτού του περιστατικού ήταν να οδηγηθώ στο Νοσοκομείο με βαρείς τραυματισμούς και χτυπήματα, υποβλήθηκα σε ράμματα στο φρύδι μου το οποίο κυριολεκτικά είχε αποκοπεί και αντιμετωπίζω προβλήματα στην κίνηση δίχως μάλιστα να μπορώ να σταθώ όρθιος, ενώ σοβαρές βλάβες έχουν υποστεί και τα εσωτερικά μου όργανα.

Το φαινόμενο αυτό φασιστικής βίας είναι απαράδεκο και δεν έχει καμία θέση σε μια δημοκρατική, προοδευτική και ευνομούμενη κοινωνία όπως αυτή της Ελευσίνας ιδιαίτερα μάλιστα σε μία περιοδο την οποία η πόλη μας είναι πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης. Τόσο οι επίσημοι φορείς της Πολιτείας όσο και η κοινωνία των πολιτών πρέπει να ευαισθητοποιηθούν και να αποδοκιμάσουν αυτή την πράξη. Η υπόθεση αυτή έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης καθότι κατήγγειλα το περιστατικό στις αρμόδιες αρχές ενώ σε μια προσπάθεια μου να υπερασπιστώ την αρχή της ελεύθερης έκφρασης δημοσιεύω αυτή την ανακοίνωση θεωρώντας πως η σιωπή είναι συνενοχή.

ΜΠΑΡΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ»

 

Tromaktiko

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα