Βουνό τα σκουπίδια σε όλη την Κέρκυρα. Απελπιστική η κατάσταση

Βουνό τα σκουπίδια σε όλη την Κέρκυρα. Απελπιστική η κατάσταση

Απελπιστική είναι η κατάσταση στην Κέρκυρα η οποία «πνίγεται» από τόνους σκουπιδιών.

Εν μέσω καλοκαιρινής σεζόν με τους τουρίστες να έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους στο νησί και χιλιάδες άλλους να αναμένονται τους επόμενους μήνες, το πρόβλημα είναι τεράστιο.

Κάτοικος του νησιού, δήλωσε στο star.gr πως αυτό το φαινόμενο υπάρχει στο νησί εδώ και τρεις μήνες, ενώ τα σκουπίδια έχουν σχηματίσει «βουνά» ακόμα και έξω από σχολεία.

Αν και τα απορριμματοφόρα έχουν αρχίσει ήδη να μαζεύουν τα σκουπίδια, οι κάτοικοι του νησιού φοβούνται πως η λύση αυτή δε θα είναι μόνιμη και θα ξαναγίνουν στο ίδιο έργο θεατές.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 Σήμερα το πρωί σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, συνεδρίασε εκτάκτως το Δ.Σ. του ΣΥΔΙΣΑ όπου μεταξύ άλλων αποφασίστηκε η ανάθεση σε εργολάβο της μεταφοράς των δεμάτων από το ΧΥΤΑ Τεμπλονίου στο ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό θα γίνει μόλις δοθεί το πράσινο φως από την αποκεντρωμένη με την άδεια προσωρινής εναπόθεσης των δεμάτων στο ΧΥΤΑ Λευκίμμης.

Μια άλλη λύση που συζητείται είναι η έγκριση ανάθεσης σε εξωτερικούς αναδόχους των εργασιών συλλογής σωρών απορριμμάτων λόγω μη δυνατότητας εναπόθεσης των απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα