Τα πρώτα λόγια του 26χρονου: Σκότωσα τον πατέρα μου για την τιμή της οικογένειας μου

Τα πρώτα λόγια του 26χρονου: Σκότωσα τον πατέρα μου για την τιμή της οικογένειας μου

«Σκότωσα τον πατέρα μου για την τιμή της οικογένειας μου» δήλωσε αποκλειστικά στο κεντρικό δελτίο του STAR, ο 26χρονος Αλέξης που σκότωσε τον πατέρα του στη Ζάκυνθο.

«Πώς αισθάνομαι; Όπως αισθάνεται ένας άνθρωπος που έχει μπει μέσα στη φυλακή για την τιμή της οικογένειάς του και για τον εαυτό του…».

Αυτά είναι τα πρώτα λόγια του Αλέξη, λίγες ώρες μετά την απόφαση του εισαγγελέα, ότι δηλαδή ο 26χρονος θα οδηγηθεί προσωρινά στη φυλακή.

Πριν από μια εβδομάδα σκότωσε τον πατέρα του 70 ετών. Δεν αρνήθηκε ούτε μια στιγμή ότι τον πυροβόλησε με τρεις σφαίρες μέσα στο αυτοκίνητο του στις Βολίμες στη Ζάκυνθο. Έδωσε έτσι τέλος όπως είπε στον εφιάλτη που ζούσε ο ίδιος και τα αδέρφια του από τον ίδιο τους τον πατέρα χρόνια ολόκληρα!

«Ζορισμένος είμαι αυτή την στιγμή. Όταν ένα παιδί δεν έχει πειράξει ποτέ κανέναν και ξαφνικά για μια στιγμή βρίσκεται στη φυλακή, λογικό δεν είναι; Σαν άνθρωπος σας μιλάω αυτή τη στιγμή» είπε.

Όταν η δημοσιογράφος του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του STAR, Τασούλα Παπανικολάου τον ρώτησε αν το μετάνιωσε, εκείνος απάντησε:

«Δεν θα σας πω. Συγγνώμη, δεν μπορώ να μιλήσω, δεν γίνεται να μιλήσω!»

Ο Αλέξης περιμένει αύριο να μάθει σε ποιες φυλακές θα οδηγηθεί.

Δίπλα του είναι η οικογένεια του, οι φίλοι του αλλά και απλός κόσμος. Κάποιοι τον γνωρίζουν, κάποιοι όχι.

Ο ανακριτής άκουσε χθες τον 26χρονο πατροκτόνο να του περιγράφει όλες τις συγκλονιστικές λεπτομέρειες της κακοποίησης του από την ηλικία των 10 ετών.

«Ο πατέρας μου ήταν κέρβερος, με έδερνε συνέχεια όταν ήμουν μικρός, έδερνε συχνά και την μάνα μου, γι’ αυτό και εκείνη τον χώρισε πριν από 16 χρόνια. Όταν ήμουν 10 ετών είχε έρθει στο δωμάτιό μου που κοιμόμουν μόνος μου, αλλά δεν θυμάμαι παραπάνω και μη με ρωτάτε άλλο γι' αυτό το θέμα».

Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του STAR, ο 26χρονος ζούσε έναν εφιάλτη τις τελευταίες  10 ημέρες.

Ο πατέρας του ζητούσε να γυρίσει και πάλι στο σπίτι τους. Δεν καταλάβαινε από όχι και τους απειλούσε.

Το ποτήρι ξεχείλισε όταν άκουσε την εννιάχρονη αδερφούλα του να του λέει με δάκρυα στα μάτια ότι πονάνε τα γεννητικά της όργανα.

«Δεν ήθελα να τραβήξει το ίδιο μαρτύριο στα χέρια του», είπε στον ανακριτή.

Οι δικηγόροι θα καταθέσουν αίτημα για άρση της προσωρινής κράτησης του Αλέξη σε είκοσι μέρες. Πιστεύουν οτι δικαιούται μια δεύτερη ευκαιρία.

Παρόμοια υπόθεση με του Αλέξη είχε απασχολήσει τη δικαιοσύνη το 1998. Οι δικαστές έδωσαν μια δεύτερη ευκαιρία σε έναν μαθητή λυκείου 18 ετών που είχε σκοτώσει  τον πάτερα του στου Ζωγράφου γιατί κακοποιούσε τη μητέρα του.

Στην υπόθεση του Αλέξη οι δικηγόροι του θα καλέσουν εκ νέου μάρτυρες, οι οποίοι έχουν δει τα περιστατικά κακοποίησης στο σπίτι του.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα