Ξυλοδαρμός Μπουτάρη: Δεν γνώριζα ποιος ήταν - Συγνώμη και στον ιερέα πατέρα μου

Ξυλοδαρμός Μπουτάρη: Δεν γνώριζα ποιος ήταν - Συγνώμη και στον ιερέα πατέρα μου

Είμαι Πόντιος και κατέβηκα να τιμήσω τη μνήμη των Ποντίων. Το πλήθος άρχισε να αποδοκιμάζει και πλησίασα για να δω ποιο ήταν το πρόσωπο αυτό. Παρασύρθηκα από ανοησία είπε μεταξύ άλλων ο 20χρονος που κάθεται στο εδώλιο. Ο ίδιος ομολόγησε ότι κλώτσησε τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης και ανέφερε ότι γνωρίζει πολεμικές τέχνες. Επίσης κατά τη διάρκεια της απολογίας του ζήτησε συγγνώμη από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκη αλλά και από τον πατέρα του, ο οποίος είναι ιερέας.

Τον ισχυρισμό ότι παρασύρθηκε από το πλήθος προέβαλλε και ο δεύτερος κατηγορούμενος, 36 ετών.

Από την πλευρά του, ο 36χρονος απολογήθηκε ότι δεν γνώριζε το πρόσωπο εναντίον του οποίου επιτίθετο το πλήθος.

«Δεν γνώριζα ποιος ήταν. Έκανα μεγάλο λάθος και ζήτω συγγνώμη. Παρασύρθηκα από το πλήθος. Είχα ακούσει ότι είχε αφήσει (ο δήμαρχος) τους γκέι να κάνουν παρέλαση» είπε και κατέθεσε ότι ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών.

Ο τρίτος κατηγορούμενος επικαλέστηκε το νεαρό της ηλικίας του, για να δικαιολογήσει τις ενέργειές του, προσθέτοντας ότι παρασύρθηκε από το πλήθος, ενώ ομολόγησε ότι χτύπησε το τζάμι με τους υαλοκαθαριστήρες του αυτοκινήτου του δημάρχου.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι συλληφθέντες για την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη είναι για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς και διατάραξη κοινής ειρήνης.

Προηγουμένως, καταθέτοντας ως μάρτυρας κατηγορίας, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καλυψώ Γούλα, περιέγραψε καρέ καρέ τα όσα διαδραματίστηκαν το απόγευμα του Σαββάτου.

«Ξαφνικά, εκεί που καθόμαστε, γίνεται ένα ντου, σαν να δόθηκε σύνθημα από κάπου, κι άρχισαν να μας κυκλώνουν. Σε κλάσματα δευτερολέπτων κατευθυνθήκαμε προς το Βασιλικό Θέατρο για να φύγουμε. Όταν έπεσε κάτω ο δήμαρχος και συνέχισαν να τον χτυπούν, εκεί φοβήθηκα», σημείωσε η κ. Γούλα.

Από το βήμα του μάρτυρα κατέθεσε επίσης ο φρουρός του δημάρχου. Ήταν «σαν να δόθηκε ένα έναυσμα να μας περικυκλώσουν κι άρχισαν να τον ρίχνουν κλωτσιές στα πόδια» κατέθεσε και περιέγραψε τη συμμετοχή καθενός εκ των κατηγορουμένων στην επίθεση.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας κατέθεσαν τόσο η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καλυψώ Γούλα, η οποία συνόδευε τον Γ. Μπουτάρη κατά τη διάρκεια της επίθεσης όσο και ο αστυνομικός που συνόδευε το δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Η κ. Γούλα περιέγραψε το περιστατικό και έκανε λόγο όπως και o δήμαρχος Θεσσαλονίκης για οργανωμένη επίθεση. «Ξαφνικά έγινε ένα… ντου σα να δόθηκε το σύνθημα από κάπου» είπε χαρακτηριστικά.

Στο δικαστήριο κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης και συγγενείς των κατηγορούμενων. Η δίκη έχει διακοπεί και αναμένεται να συνεχιστεί με την πρόταση του εισαγγελέα. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι τρεις κατηγορούμενοι είναι για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς και διατάραξης κοινής ειρήνης

Κατάθεση Μπουτάρη: Η επίθεση ήταν οργανωμένη – υπήρξε ενορχηστρωτής....

Ο Γ. Μπουτάρης υποστήριξε ότι υπήρξε «ενορχηστρωτής», ο οποίος έδινε το σύνθημα για το πού και πότε θα τον χτυπήσουν. «Δεν παρασύρθηκαν. Ήταν οργανωμένο. Υπήρχε ενορχηστρωτής, ο οποίος έδινε το σύνθημα και χτυπούσε παλαμάκια να μαζευτούν γύρω μου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μπουτάρης στο δικαστήριο.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης άρχισε την κατάθεσή του από την αρχή της επίθεσης και τις ύβρεις του τέως νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη σε βάρος του. «Από πού να αρχίσω; Άκουσα μόνο που με έβριζε ο κ. Ψωμιάδης. Μετά πιο κάτω άκουσα από κάποιους «τι θες εδώ π@@στα», «φύγε παλιό Εβραίε». Ανησύχησα γιατί ερχόταν από συγκεκριμένο σημείο» είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος. Τηλεφώνημα κατηγορουμένων στο γραφείο του Μπουτάρη Σύμφωνα με το voria.gr, οι κατηγορούμενοι επιχείρησαν να ρίξουν γέφυρες ενόψει και της δίκης των τριών εκ των τεσσάρων συλληφθέντων.

Δύο από τους κατηγορούμενους επικοινώνησαν μέσω των δικηγόρων τους με το γραφείο του δημάρχου. Ωστόσο η επικοινωνία δεν κατέστη δυνατή. Με βάση τις ίδιες πληροφορίες ο δικηγόρος του 17χρονου εξέφρασε τη λύπη του για ό,τι συνέβη, λέγοντας ότι ο πελάτης του είναι διατεθειμένος να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη από τον δήμαρχο.

Ο δικηγόρος ενός άλλου εκ των κατηγορουμένων ο οποίος δικάζεται σήμερα Τετάρτη, επικοινώνησε κι αυτός με το γραφείο δημάρχου και πρότεινε ο πελάτης του να πληρώσει τις ζημίες που προκάλεσε στο αυτοκίνητο του κ. Μπουτάρη.

Σύμφωνα με δημαρχιακή πηγή ο κ. Μπουτάρης είπε πως το ζήτημα δεν είναι προσωπικό ώστε να μπορεί ο ίδιος να αποφασίσει καθώς, όπως τόνισε, το αυτοκίνητο είναι περιουσία του δήμου. «Ας απευθυνθεί στον δήμο, ας το πληρώσει κι ας κρίνει το δικαστήριο εάν αυτή η πράξη του μπορεί να συνεκτιμηθεί κατά την έκδοση της ετυμηγορίας» φέρεται να δήλωσε ο κ. Μπουτάρης.

Το τηλεφώνημα του Κασιδιάρη

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το voria.gr ένας εκ των δραστών της επίθεσης σε βάρος του κ. Μπουτάρη (είναι αυτός που φορά την κουκούλα), είναι μέλος της νεολαίας της Χρυσής Αυγής. Mε βάση τις ίδιες αυτές πληροφορίες, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κατηγορούμενο και του δήλωσε την απόλυτη στήριξή του τονίζοντας παράλληλα πως θα είναι στο πλευρό του για ό,τι χρειαστεί. Ωστόσο, η οικογένεια του κατηγορούμενου αρνείται κάθε συμμετοχή του στη νεολαία του νεοναζιστικού μορφώματος και προσπαθεί να αποκοπεί από οτιδήποτε μπορεί να τον ενοχοποιήσει....

 

Με πληροφορίες από dailythess - mixanitouxronou


Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα