Κατάθεση Μπουτάρη: Δέχθηκα οργανωμένη επίθεση με ενορχηστρωτή

Κατάθεση Μπουτάρη: Δέχθηκα οργανωμένη επίθεση με ενορχηστρωτή

Για οργανωμένη επίθεση έκανε λόγο ο Γιάννης Μπουτάρης, στο δικαστήριο. Μίλησε για την στιγμή της επίθεσης, τα όσα άκουσε, τα χτυπήματα και για τους κατηγορούμενους.

Σε εξέλιξη είναι η δίκη των δυο 20χρονων και του 36χρονου στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Οι τρεις άντρες συνελήφθησαν και δικάζονται για την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, στο δικαστήριο υποστήριξε ότι υπήρχε «ενορχηστρωτής» που έδινε σύνθημα για το που και πότε θα τον χτυπήσουν.

«Δεν παρασύρθηκαν. Ήταν οργανωμένο. Υπήρχε ενορχηστρωτής, ο οποίος έδινε το σύνθημα και χτυπούσε παλαμάκια να μαζευτούν γύρω μου» είπε ο Γιάννης Μπουτάρης στο δικαστήριο.

Οι κατηγορούμενοι ζήτησαν συγνώμη στον δήμαρχο, μέσω των συνηγόρων τους και εξέφρασαν την πρόθεση τους να αποζημιώσουν τον δήμο Θεσσαλονίκης για τις φθορές που προκάλεσαν στο αυτοκίνητο του δημάρχου.

Πως άρχισαν όλα

Ο Γιάννης Μπουτάρης, άρχισε την κατάθεση του από την αρχή της επίθεσης, όταν είδε τον Παναγιώτη Ψωμιάδη να τον βρίζει.

«Από πού να αρχίσω; Άκουσα μόνο που με έβριζε ο κ. Ψωμιάδης. Μετά πιο κάτω άκουσα από κάποιους «τι θες εδώ π@@στα», «φύγε παλιό Εβραίε». Ανησύχησα γιατί ερχόταν από συγκεκριμένο σημείο» είπε ο δήμαρχος και συνέχισε λέγοντας:

«Αισθάνθηκα να με πλησιάζουν άνθρωποι αγριεμένοι. Με πλησίαζε ένας που μου λέει «τι γυρεύεις εδώ; Ποιος σε κάλεσε;» Ο κλοιός έσφιγγε και το βρίσιμο σύννεφο. Καθώς έφευγα, έφαγα κλοτσιές, δεν ξέρω από πού, και κάτι μπουκάλια. Είδα τον κατηγορούμενο να με κλοτσάει στο στομάχι. Πόνεσα. Ήταν η μεγαλύτερη κλοτσιά που έφαγα, μου είπε φίλος» είπε ο Γιάννης Μπουτάρης για τον 20χρονου που του χτύπησε.

«Όταν έπεσα κάτω…»

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, στάθηκε ιδιαίτερα στην στιγμή που έπεσε κάτω και στον τρόμο που ένιωσε εκείνη την στιγμή.

«Όταν έπεσα, ένιωσα να με χτυπάνε και να με κλοτσάνε παντού. Τρόμαξα. Έρχονταν και έφευγαν. Δεν ήταν ένας» ανέφερε.

Για έναν από τους κατηγορούμενους ανέφερε: «Έπεσα κάτω και προσπάθησε να με χτυπήσει. Ο 3ος (ο μικρότερος) αυτός που μου έριξε κλωτσιές, ήταν παντού. Αυτός που έριξε μια από τις κλωτσιές όταν ήμουν κάτω».

Η στιγμή στο αυτοκίνητο

«Το τζάμι ήταν σπασμένο. Αυτός εδώ ο ψηλός (αναφέρεται στον έναν από τους κατηγορούμενους) έβαλε το χέρι του μέσα στο αυτοκίνητο και προσπάθησε να αρπάξει το σακίδιο που είχα μέσα. Ήταν δίπλα μου και δυο με κουκούλα. Η κ. Γούλα προσπάθησε να με προστατέψει. Ο μεσαίος (αναφέρεται στον έναν από τους κατηγορούμενους° τον είδα να έρχεται από μακρία» είπε ο Γιάννης Μπουτάρης για την στιγμή που προσπαθούσε να μπει στο αυτοκίνητο.

«Πονάω ακόμα» – «Με ζόρισε ο τρόμος»

Ο Γιάννης Μπουτάρης εκτός από τον πόνο, τόνισε τον τρόμο που ένιωσε: «Αισθάνθηκα πόνο και πολύ έντονο πόνο. Τρόμαξα. Πονάω ακόμα. Δεν είναι σπουδαία τα πράγματα. Με αυτό που πραγματικά με ζόρισε ήταν ο τρόμος».

Μετά την επίθεση οι συλληφθέντες τηλεφώνησαν στον Μπουτάρη!

seleo.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα