Κύκλωμα αντικαρκινικών: Συνελήφθη η γιατρός που είχε εξαφανιστεί

Συνελήφθη η γιατρός που είχε εξαφανιστεί μετά την αποκάλυψη του κυκλώματος με τα αντικαρκινικά φάρμακα.

Η γιατρός από το Λαϊκό Νοσοκομείο που είχε εξαφανιστεί μετά από την εξάρθρωση του μεγάλου κυκλώματος με τα αντικαρκινικά.

Η γυναίκα, η οποία είχε δηλωθεί ως εξαφανισμένη από την μητέρα της στο ΑΤ Παγκρατίου, στις 10 Μαΐου, συνελήφθη σε σπίτι στην Αττική μετά από επιχείρηση της αστυνομίας.

Συνολικά η γυναίκα φέρεται να είχε κάποια σπίτια τα οποία ερευνούσε η Οικονομική Αστυνομία. Σε ένα από αυτά εντοπίστηκε η ίδια.

Εις βάρος της εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης.

Αυτή την στιγμή, η γυναίκα έχει οδηγηθεί στα γραφεία της Οικονομικής αστυνομίας για αποτυπώματα και φωτογραφίες και στην συνέχεια θα οδηγηθεί στον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση με το κύκλωμα των αντικαρκινικών.

Η μυστηριώδης εξαφάνιση της γιατρού και του συζύγου της λίγες μέρες μετά τις συλλήψεις των μελών του κυκλώματος με τα αντικαρκινικά φάρμακα εξελίχθηκε σε ένα απίστευτο θρίλερ. Το κουβάρι αρχίζει να ξετυλίγεται μια μέρα πριν από την αναφορά γιατρού του Λαϊκού Νοσοκομείου για πλαστές συνταγές που είχε εντοπίσει.

Ογκολόγος γιατρός του νοσοκομείου είχε αποκαλύψει 44 πλαστές συνταγές ασθενών. Η γιατρός, καθηγήτρια του Πανεπιστήμιο Αθηνών, έκανε και αναφορά στον διοικητή του Λαϊκού Νοσοκομείου και αφού παρουσίαζε τα όσα είχε ανακαλύψει, του ζητούσε να διαβιβάσει το συντομότερο δυνατόν τα στοιχεία στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Την Τετάρτη (09.05.2018) ο διοικητής του Λαϊκού ενημέρωσε τις αρχές ότι γιατρός που βοηθούσε την ογκολόγο, έχει εξαφανιστεί. Η γυναίκα πήγαινε κανονικά στη δουλειά της έως και την Τρίτη, 8 Μαΐου. Στο έγγραφο του ο διοικητής αναφέρει ότι η γιατρός εμφανιζόταν καθημερινά στο παράρτημα του νοσοκομείου και παρακολουθούσε ασθενείς τόσο της ογκολόγου που συνέταξε την αναφορά για τις 44 πλαστές συνταγές όσο κι άλλων δυο γιατρών. Ο ένας απ’ αυτούς είναι επίσης ογκολόγος.

Ο διοικητής, μάλιστα, τηλεφώνησε και στη μητέρα της γιατρού, όπως αναφέρει το newsit. Εκείνη τον ενημέρωσε ότι είχε ήδη δηλώσει την εξαφάνιση της κόρης της και του συζύγου της στο Α.Τ. Παγκρατίου. Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι του παρέδωσε και την τσάντα της κόρης της. Μέσα στην οποία υπήρχαν και σφραγίδες της ίδιας, δυο άλλων γιατρών και τα βιβλιάρια δυο ασθενών.

Ελεύθερος ο 34χρονος ιδιοκτήτης φαρμακαποθήκης

Στο μεταξύ, ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Διαφθοράς, ο 34χρονος ιδιοκτήτης φαρμακαποθήκης, ο οποίος εμπλέκεται στο κύκλωμα διακίνησης αντικαρκινικών φαρμάκων και συνελήφθη πριν λίγες ημέρες μετά από έφοδο της Οικονομικής Αστυνομίας στο σπίτι του στην Κηφισιά.

Πρόκειται για τον γιο κατηγορούμενου στην υπόθεση, στον οποίο αποδίδεται η πραγματική ιδιοκτησία της φαρμακαποθήκης, που συνελήφθη με τους υπόλοιπους 20 κατηγορούμενους και έχει ήδη απολογηθεί και αφεθεί ελεύθερος με όρους. Κατά τη δικογραφία, ο πατέρας του 34χρονου φαίνεται να είχε τη μέριμνα για την μεταφορά και αποθήκευση των προς παράνομη εξαγωγή ακριβών φαρμάκων, αρμοδιότητα που του απέδωσε και τον χαρακτηρισμό «αποθηκάριος».

Οι αστυνομικοί εντόπισαν στο σπίτι του 34χρονου, μεταξύ άλλων, δεκάδες πολύτιμους λίθους, όπως ρουμπίνια και ζαφείρια, αλλά και μεγάλη ποσότητα αναβολικών και διεγερτικών σκευασμάτων.

Απολογούμενος, ο επιχειρηματίας είπε ότι είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος φαρμακαποθήκης και ότι δεν έχει απολύτως καμία συμμετοχή σε παράνομες ενέργειες και δραστηριότητες του κυκλώματος.

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα