Το πρώτο ελληνικό νησί που καταργεί τα πλαστικά καλαμάκια!

Τέλος στα πλαστικά καλαμάκια βάζει ελληνικό νησί και μάλιστα άμεσα. Πρόκειται για τη Σίκινο.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Β. Μαράκης μιλώντας στην ΕΡΤ η συγκεκριμένη δράση θα αποτελέσει ταυτόχρονα και διαφήμιση για το νησί.

Τις επόμενες ημέρες ομάδα εθελοντών θα προσπαθήσει να ανταλλάξει το περιεχόμενό του με όλα τα «συμβατικά» πλαστικά καλαμάκια που βρίσκονται στο νησί, από εστιατόρια και καφετέριες, έως ξενοδοχεία, παντοπωλεία και σπίτια, κάνοντας τη Σίκινο το πρώτο νησί δεν θα έχει πλαστικά καλαμάκια στη χώρα μας.

Πρόκειται για την πρώτη από μια σειρά πρωτοβουλιών σε δέκα νησιά των Κυκλάδων, που ως στόχο έχουν να αυξήσουν την ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών για τη θαλάσσια ρύπανση.

Η πρωτοβουλία ονομάζεται «Sea Change» και ανήκει στο κοινωφελές ίδρυμα Αθανάσιου Κ. Λασκαρίδη.

Οι δημότες και οι επιχειρήσεις του νησιού δεσμεύονται να καταργήσουν τα πλαστικά καλαμάκια και να τα αντικαταστήσουν με επαναχρησιμοποιούμενα ή/και βιοδιασπώμενα από καλαμπόκι.

Η έναρξη του προγράμματος «Sea Change» πραγματοποιήθηκε συμβολικά την Κυριακή 20 Μαΐου (Ευρωπαϊκή Ημέρα για τη Θάλασσα #emd2018) και θα κορυφωθεί το Σάββατο 26 Μαΐου, με εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 19:30 στο Σχολείο Σικίνου.

Η εκδήλωση θα είναι ανοικτή στο κοινό και θα περιλαμβάνει ομιλίες, ανοιχτή συζήτηση για τους κινδύνους από τα πλαστικά μίας χρήσης, καθώς και προβολές των ντοκιμαντέρ «EGEO – H θάλασσα για μένα» και «STRAWS» (σε συνεργασία με το Plastic FreeGreece). Στο ίδιο διάστημα, η ομάδα του προγράμματος σε συνεργασία με τον Δήμο και εθελοντές κατοίκους θα πραγματοποιήσει καθαρισμούς σε προσβάσιμες και απόκρημνες ακτές του νησιού.

Με αφετηρία τη Σίκινο, οι δράσεις του προγράμματος «Sea Change» θα υλοποιηθούν τους επόμενους μήνες σε περισσότερα νησιά των Κυκλάδων.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα