Καλυψώ Γούλα: Οργανωμένο σχέδιο η επίθεση στον Μπουτάρη

Καλυψώ Γούλα: Οργανωμένο σχέδιο η επίθεση στον Μπουτάρη

«Οργανωμένο σχέδιο» χαρακτήρισε η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης Καλυψώ Γούλα, την επίθεση σε βάρος του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη στον Λευκό Πύργο.

Η κ. Γούλα, η οποία παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία των Ποντίων και στάθηκε στο πλευρό του Γιάννη Μπουτάρη κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ευχαρίστησε όλους όσοι παρέστησαν στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για να εκφράσουν τη συμπαράσταση τους.

«Το σχέδιο επίθεσης ήταν άνανδρο και βάναυσο. Είχε στόχο να προκαλέσει κακό. Τρομάζω ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν είχαν καμία αγωνία εάν καταγράφεται η τέλεση αξιόποινων πράξεων από κινητά και κάμερες» είπε η κ. Γούλα.

Κλείνοντας την τοποθέτηση της υπογράμμισε πως «δεν θα αφήσουμε στη Θεσσαλονίκη το σκοτάδι να καταπιεί τη Δημοκρατία. Δεν πρόκειται να γίνει όσο είμαστε εδώ».

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας καταδικάζει την επίθεση στον Γ. Μπουτάρη

Την ίδια ώρα την αμέριστη συμπαράστασή του στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, εξέφρασε μετά από έκτακτη συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, το οποίο καταδίκασε την εις βάρος του επίθεση.

Αναλυτικά το ειδικό ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για την επίθεση:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και καταδικάζει την εις βάρος του φασιστική επίθεση. Η πρωτοφανούς αγριότητας βία κατά του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη προσβάλλει την ελευθερία, αποτελεί χτύπημα στην αυτοδιοίκηση, αναβιώνει εποχές πολιτικής ανωμαλίας, και συνιστά απειλή για τη δημοκρατία. Οι δράστες της επίθεσης αλλά και οι ηθικοί αυτουργοί, οι οποίοι καλλιεργούν συστηματικά και ανενόχλητοι το μίσος, πρέπει να συλληφθούν και να παραπεμφθούν αμέσως στη δικαιοσύνη. Λιντσάρισμα και δημοκρατία είναι έννοιες ασυμβίβαστες».

Σχετικά TAGS:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Κοινωνία

Σχετικά TAGS:
-
Σχολιάστε το άρθρο: