Εφιάλτης ομαδικού βιασμού 16χρονης από 15 άτομα στην Κρήτη

Οι εφιαλτικές στιγμές του ομαδικού βιασμού που βίωσε ένα ανήλικο κορίτσι στην Κρήτη το καλοκαίρι του 2011 ζωντάνεψαν στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης, όπου δικάστηκαν ένας Ηρακλειώτης και ένας Αλβανός οι οποίοι είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα σε κάθειρξη εννέα ετών με αναστολή και είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Η 16χρονη (τότε) κοπέλα είχε καταγγείλει τον Αύγουστο του 2011 ότι τη βίασαν τουλάχιστον 15 (!) άτομα, τα οποία, όπως είπε, την περιέφεραν από σπίτι σε σπίτι ενώ εκείνη βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, στο σώμα της βρέθηκαν σπερματικά υγρά τουλάχιστον τεσσάρων ατόμων. Η κοπέλα σήμερα είναι 23 ετών και ο πατέρας της δεν παρέστη στην ακροαματική διαδικασία, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει έντονη αντίδραση, λόγω και της απουσίας πολιτικής αγωγής.

Μάλιστα, η υπεράσπιση υποστήριξε ότι ο εισαγγελέας που πρότεινε την ενοχή των κατηγορουμένων στηρίχθηκε μόνο στις προανακριτικές καταθέσεις, ισχυρίστηκε ότι η συνεύρεση έγινε με τη συναίνεση της κοπέλας, ότι ουδέποτε οι κατηγορούμενοι της χορήγησαν ναρκωτικά και ότι η ίδια ήταν τοξικομανής. Ακόμη ζήτησε να διακοπεί η δίκη για να παραστούν στη δικαστική αίθουσα πατέρας και κόρη.

Στη Γερμανία

Ωστόσο, εκείνοι διαβίβασαν μέσω του δικηγόρου τους στην έδρα ένα χαρτί, στο οποίο αναφερόταν ότι αδυνατούν να παραστούν λόγω αφόρητης ψυχολογικής πίεσης.

Σύμφωνα με αυτό το χαρτί, η κοπέλα σπουδάζει Ιατρική στη Γερμανία, γεγονός που αμφισβητήθηκε από την υπεράσπιση, που υποστήριξε ότι βρίσκεται σε κέντρο απεξάρτησης. Ο εισαγγελέας επισήμανε ότι η ανήλικη -τότε- κοπέλα μπορεί να μεγάλωσε σε προβληματικό περιβάλλον λόγω του διαζυγίου των γονιών της.

«Δεν θα τη στήσουμε στον τοίχο για μερικά σκουλαρίκια στη μύτη και στον αφαλό. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχει βιαστεί από πολλά άτομα, ενώ ήταν σε κατάσταση αδυναμίας» είπε χαρακτηριστικά.

Τελικά, και οι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι, με τον Ελληνα (που σήμερα είναι παντρεμένος με παιδιά) να καταδικάζεται σε ποινή κάθειρξης επτά ετών για βιασμό και να οδηγείται στη φυλακή και στον Αλβανό (ο οποίος ήταν 18 ετών το 2011) να επιβάλλεται ποινή φυλάκισης πέντε ετών με αναστολή για την κατηγορία της κατάχρησης σε ασέλγεια, καθώς του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα