Βόλος: Συνταξιούχος στη φυλακή για 1.300 ευρώ

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου πέρασαν χειροπέδες χθες το μεσημέρι στα δικαστήρια Βόλου σε 70χρονο Βολιώτη συνταξιούχο του ΤΕΒΕ, φυγόποινο καταδικαστικής απόφασης για οδήγηση υπό την επίδραση μέθης.

Ο ηλικιωμένος δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να αποπληρώσει ποινή φυλάκισης δύο μηνών, που αντιστοιχούσε στο ποσό των 1.300 ευρώ, και εναντίον του εκδόθηκε απόφαση φυλάκισης για έκτιση της ποινής.

Ο 70χρονος οδηγήθηκε στις Δικαστικές Φυλακές Λάρισας όπου θα εκτίσει την ποινή, η οποία με τη χρήση των ευεργετικών ρυθμίσεων του νόμου Παρασκευόπουλου ισοδυναμεί με φυλάκιση έξι ημερών.

Ο συνταξιούχος του ΤΕΒΕ είχε αιτηθεί νωρίτερα τη μετατροπή της ποινής σε κοινωφελή εργασία. Το αίτημά του συζητήθηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και δεν έγινε δεκτό.

Στο δικαστήριο ζήτησε «συγγνώμη» και κάλεσε το Αυτόφωρο να δείξει επιείκεια, να τον βοηθήσει που δεν έχει χρήματα για να πληρώσει την ποινή και να κάνει κοινωφελή εργασία.

Επικαλέστηκε πρόβλημα υγείας σχετικό με την καρδιά, αλλά και χειρουργική επέμβαση στο πόδι που είχε κάνει πριν μερικά χρόνια.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημά του. Ο 70χρονος δεν είχε πληρώσει καμία δόση από τη ρύθμιση που είχε κάνει, και είχε αιτηθεί εκπρόθεσμα τη μετατροπή της ποινής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το 2010 είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 3 μηνών για οδήγηση υπό την επίδραση μέθης. Ο καταδικασθείς άσκησε έφεση και πέτυχε να μειωθεί η ποινή φυλάκισης στους δύο μήνες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Εντούτοις, η ποινή φυλάκισης ήταν μετατρεπόμενη προς δέκα ευρώ ημερησίως.

Ο ηλικιωμένος αιτήθηκε το 2014 δοσοποίηση της ποινής, όμως στο 18μηνο που ακολούθησε δεν κατέβαλε καμία δόση.

Επιπλέον, δεν παρουσιάστηκε στα δικαστήρια για να ρυθμίσει με κάποιο τρόπο την αποπληρωμή της ποινής, και άφησε να περάσει και το 2017.

Τελικά συνελήφθη προχθές από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου και χθες οδηγήθηκε στα δικαστήρια με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Το αίτημά του για μετατροπή της χρηματικής ποινής φυλάκισης σε κοινωφελή εργασία απορρίφτηκε.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου ο ηλικιωμένος αποχώρησε με τη βοήθεια μπαστουνιού και με τη συνοδεία αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, οι οποίοι θα τον οδηγούσαν στα κρατητήρια.

taxydromos.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα