Ψυχώ με τη Μήδεια που θήλασε και σκότωσε το αγγελούδι της. Τι λέει παιδοψυχολόγος

Ψυχώ με τη Μήδεια που θήλασε και σκότωσε το αγγελούδι της. Τι λέει παιδοψυχολόγος

Η άστατη ερωτική ζωή της 19χρονης που ζούσε στην Πετρούπολη και οι ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες

Αρχαίο δράμα με κύριο συστατικό την τραγική ειρωνεία θυμίζει η εξιχνίαση της δολοφονίας του νεογέννητου που είχε βρεθεί νεκρό σε κάδο στην Πετρούπολη τον περασμένο Φεβρουάριο. Ανήμερα στη γιορτή της Μητέρας αποκαλύφθηκε ότι το οδήγησε στον θάνατο, σαν σύγχρονη Μήδεια, η 19χρονη που το έφερε στη ζωή και το «ξεφορτώθηκε» με τη βοήθεια της 54χρονης μητέρας της, η οποία συνελήφθη μαζί της!

«Είπα στη μητέρα μου να φέρει μια σακούλα για να βάλω μέσα το μωρό, μαζί με άλλα σκουπίδια, και να το αφήσουμε κάπου έξω» είπε στους αστυνομικούς η 19χρονη Χαρά, περιγράφοντας κυνικά όσα φρικιαστικά ακολούθησαν τη γέννηση του βρέφους στο μικρό διαμέρισμα της Πετρούπολης. Λίγη ώρα πριν αφήσει την τελευταία του πνοή το άτυχο αγγελούδι, που γέννησε στο μπάνιο του σπιτιού, η νεαρή το είχε θηλάσει!

«Γέννησα, το έπλυνα στον νιπτήρα κι εκείνο πήγε στο στήθος μου και έφαγε» περιγράφει η 19χρονη, που είχε κρατήσει μυστική την εγκυμοσύνη της από μια περιστασιακή σχέση, από φόβο για την οικογένειά της.

Στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι είδε πως κάτι δεν πήγαινε καλά με το αγοράκι και παραδέχθηκε ότι προκάλεσε τον θάνατό του!

«Είδα ότι από τη μύτη και το στόμα έτρεχε αίμα και δεν ανέπνεε. Η μητέρα μου είπε ότι τα παλιά χρόνια βάζανε λίγο χαρτάκι μέσα στο στόμα του παιδιού για να τραβήξει το αίμα. Αφού έβγαλα το χαρτί από το στόμα, πήρα ένα κορδόνι που βρήκα στο μπάνιο και το έδεσα στον λαιμό του, μήπως ενοχληθεί και αντιδράσει. Μετά φώναξα τη μαμά μου να μου φέρει κι άλλο χαρτί και το έβαλα στο στόμα του» περιγράφει στις προανακριτικές καταθέσεις της.

Πάντως, ο ισχυρισμός της ότι επιχείρησε έτσι να επαναφέρει το νεογνό στη ζωή έρχεται σε πλήρη σύγκρουση με το πόρισμα του ιατροδικαστή, ότι ο θάνατος επήλθε «συνεπεία περιτύλιξης της τραχηλικής χώρας διά του ομφάλιου λώρου και διά βρόγχου, καθώς και απόφραξης της στοματικής κοιλότητας διά τεμαχίου χάρτου».

Ο τοκετός

Στην κατάθεσή της η 54χρονη μητέρα της Χαράς υποστηρίζει ότι, ως τη στιγμή του τοκετού, δεν γνώριζε ότι η κόρη της ήταν έγκυος. Παραδέχτηκε, ωστόσο, ότι εκείνη πέταξε το νεκρό βρέφος στον κάδο.

«Μου έδωσε μια σακούλα και μου είπε να την πάρω να την πετάξω. Είδα μέσα το μωρό, το οποίο ήταν τυλιγμένο με ένα σεντόνι. Μου φάνηκε πεθαμένο και είδα ότι μέσα στο στόμα του είχε χαρτιά. Τρελάθηκα, δεν ήξερα τι να κάνω. Ρωτούσα γιατί έβαλε το μωρό μες στη σακούλα και γιατί έβαλε χαρτιά στο στόμα του. Της είπα ότι δεν έπρεπε να κάνει αυτό το κακό, γιατί θα μπορούσαμε να δίναμε κάπου το μωρό, σε μια οικογένεια που δεν έχει παιδιά... Μετά είδα ότι δεν ζει το μωρό και, αφού είχε πεθάνει και δεν μπορούσαμε να το δώσουμε κάπου, αναγκάστηκα να πάω να το πετάξω» ομολόγησε. Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι η αδελφή της 19χρονης δεν μπορεί να αποκτήσει παιδιά.

Σχολιασμός της Α.Καππάτου για το περιστατικό με τη 19χρονη και την 22χρονη που πέταξαν το μωρό τους. ΒΙΝΤΕΟ του Alpha

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Κοινωνία

Espressonews.gr
Σχολιάστε το άρθρο: