Πλημμύρες και εικόνες καταστροφής λόγω κακοκαιρίας στην Ηλεία. Βούλιαξε και η Λευκάδα

Πλημμύρες και εικόνες καταστροφής λόγω κακοκαιρίας στην Ηλεία. Βούλιαξε και η Λευκάδα

Εικόνες καταστροφής από τα πλημμυρικά φαινόμενα καταγράφονται σε περιοχές της Ηλείας, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν τις τελευταίες ώρες.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στην εθνική οδό Πύργου-Τρίπολης, στο ύψος της διασταύρωσης του Στρεφίου και στην εθνική οδό Πύργου-Κυπαρισσίας, στο ύψος της κοινότητας Καλλίκωμο.

Ενδεικτικές είναι η εικόνα που κατέγραψε το drone του Patrisnews, το οποίο πέταξε το πρωί της Δευτέρας, πάνω από τη Σαλμώνη, η οποία μετρά τις πληγές της.

Όπως προσέθεσε ο Γιώργος Γεωργιόπουλος, στις περιοχές αυτές βρίσκονται μηχανήματα, ώστε να αποκατασταθεί η κυκλοφορία, ενώ σημείωσε ότι καταγράφονται σποραδικά προβλήματα, τόσο στο επαρχιακό, όσο και στο δημοτικό οδικό δίκτυο.

Επίσης, ο ίδιος είπε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι λόγω υπερχείλισης του ποταμού Ενιπέα, έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στην κοινότητα Λατζόι του δήμου Πύργου, καθώς και σε άλλες κοινότητες της δημοτικής ενότητας Ωλενίας.

Όσον αφορά την αντιμετώπιση της κατάστασης, ο αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι υπάρχει συνεργασία με τους δήμους Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, ώστε να υποβληθεί αίτημα στη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να κηρυχθούν δημοτικά διαμερίσματα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Κλειστή η ΕΟ Πύργου – Τριπόλεως στο Στρέφι

Αποκλεισμένη παραμένει έως αυτή την ώρα η Εθνική Οδός Πύργου Τριπόλεως στο ύψος του Στρεφίου. Το ύψος του νερού ξεπερνά το μισό μέτρο. Το σημείο έχει ακινητοποιηθεί ένα αυτοκίνητο.

Δραματική διάσωση οικογένειας στο Στρέφι

Δείτε εικόνες από την διάσωση μίας τετραμελούς οικογένειας που εγκλωβίστηκε στο σπίτι της λόγω της πλημμύρας. Το περιστατικό συνέβη στο συνοικισμό κάτω Στρέφι του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Πλημμυρισμένα σπίτια δίπλα στον Ενιππέα

Πλημμύρες και σε σπίτια τα ξημερώματα της Δευτέρας στην περιοχή της Σαλμώνης. Οι κάτοικοι ζουν παρόμοιες στιγμές με το 2012 στην ίδια περιοχή στον ίδιο ποταμό. Αφανίστηκαν μεγάλες εκτάσεις με καλλιέργιες κάτω από τα νερά του Ενιππέα…

«Βούλιαξε» η Λευκάδα από την ισχυρή βροχόπτωση

Σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν από την ισχυρή βροχόπτωση που έπληξε τη Λευκάδα την Κυριακή.

Σύμφωνα με το lefkadapress.gr, στο χωριό Βασιλική δρόμοι, σπίτια και ξενοδοχεία πλημμύρισαν και υπέστησαν σημαντικές ζημιές.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Πυροσβεστική υπηρεσία δέχτηκε δεκάδες κλήσεις για απάντληση υδάτων.

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο από την έντονη βροχόπτωση σημειώθηκαν και σε άλλα χωριά της νότιας Λευκάδας όπως η Κοντάραινα και το Μαραντοχώρι.

Κλειστά είναι σήμερα τα σχολεία της Βασιλικής, μετά τη θεομηνία που έπληξε χθες το νησί και είχε ως αποτέλεσμα σπίτια, ξενοδοχειακές μονάδες, το κέντρο Υγείας της περιοχής και το κτίριο του Αστυνομικού Τμήματος να πλημμυρίσουν με νερά που δεν είχαν τρόπο διαφυγής, λόγω των «κλειστών φρεατίων», όπως κατήγγειλαν οι κάτοικοι.

Τη νύχτα ένοικοι ξενοδοχείου, που βρισκόταν μόλις 50 μέτρα από τη θάλασσα, μεταφέρθηκαν σε άλλο ξενοδοχείο, προκειμένου να διασφαλιστεί η ζωή τους.

Από τη δυνατή νεροποντή οι δρόμοι της Βασιλικής μετατράπηκαν σε ποτάμια και οι κάτοικοι είδαν περιουσίες τους να καταστρέφονται.

Κακοκαιρία στην Αττική: Πάνω από 60 κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική

Τι προβλέπει η ΕΜΥ

Και σήμερα ο καιρός προβλέπεται άστατος με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην ανατολική νησιωτική χώρα καθώς και στα ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει κάποια αξιόλογη μεταβολή.

Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Αττική

καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές με εξασθένηση από το βράδυ.

άνεμοι: βορείων διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ.

θερμοκρασία: από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

άνεμοι: μεταβλητοί 3 μποφόρ.

θερμοκρασία: από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στη Μακεδονία.

άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

θερμοκρασία: από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές στα ηπειρωτικά. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στη δυτική Πελοπόννησο.

άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά στο Ιόνιο 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.

θερμοκρασία: από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

άνεμοι: βορείων διευθύνσεων 3 με 4 και στα νότια δυτικοί 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.

θερμοκρασία: από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.

θερμοκρασία: από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες κυρίως στα νησιά του ανατολικού αιγαίου θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα νοτιά δυτικοί μέχρι 5 μποφόρ.

θερμοκρασία: από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

με πληροφορίες από ilialive.gr – ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα