Φυλάκιση με αναστολή,πρόστιμο και απέλαση στον Τούρκο που εισήλθε στον Έβρο

Φυλάκιση με αναστολή,πρόστιμο και απέλαση στον Τούρκο που εισήλθε στον Έβρο

Φυλάκιση πέντες μήνες με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 1500 ευρώ  επέβαλε στον Τούρκο που πέρασε χθες τα σύνορα στις Καστανιές με ένα γεωργικό μηχάνημα, το δικαστήριο Ορεστιάδας

Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 4  το απόγευμα της Τετάρτης όταν σήμανε συναγερμός στο Ελληνικό φυλάκιο στις Καστανιές

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρά τις παραινέσεις από τους έλληνες στρατιώτες, ο οδηγός συνέχισε με αποτέλεσμα να παρέμβουν και να προχωρήσουν στη σύλληψή του.

Στην κατέθεσή του στην εισαγγελία Ορεστιάδας ο ίδιος δήλωσε πως: «μπήκε μόνο ένα μέτρο στην ελληνική πλευρά".

Ο 38χρονος Τούρκος άσκησε έφεση και θα παραμείνει προφυλακισμένος μέχρι να ολοκληρωθεί η απέλασή του.

Ο 38χρονος είναι  εργάτης  του δήμου Αδριανούπολης που συνελήφθη στις Καστανιές Έβρου .

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε, εκτελούσε χωματουργικές εργασίες στο τελωνείο στις Καστανιές και πέρασε σε ελληνικό έδαφος. Είχαν προηγηθεί σήματα από το ελληνικό φυλάκιο στα οποία όμως δεν υπάκουσε.

Ο κατηγορούμενος θα αφεθεί ελεύθερος ωστόσο τώρα ακολουθεί η διαδικασία της απέλασης η οποία μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 10 μέρες.

Έπιασαν τον πατέρα μου στην Ελλάδα ως αντίποινα…

Ο γιος του συλληφθήντα Τούρκου μίλησε   σε τουρκική ιστοσελίδα και  είπε ότι οι Έλληνες έπιασαν τον πατέρα του ως αντίποινα, για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία…

Σύμφωνα με του τουρκικό δημοσίευμα, στην haberler, ο Τούρκος χειριστής του γεωργικού μηχανήματος, είναι υπό κράτηση γιατί μπήκε σε ζώνη ασφαλείας, στα σύνορα.

Όπως είπε ο 21 ετών γιος του, στο τουρκικό ΜΜΕ, ο πατέρας του έχει υπέρταση. Μάλιστα, όπως είπε ο ίδιος, η ελληνική πλευρά δεν αφήνει να του παραδώσουν ούτε τα φάρμακά του, τα οποία κράτησαν όπως είπε, Έλληνες στρατιώτες.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα