Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε 61χρονος, κατηγορούμενος για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children), που εδρεύει στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα οποία εντοπίστηκαν στην Ελλάδα χρήστες του διαδικτύου, οι οποίοι κατείχαν και είχαν πρόσφορα προς διαμοιρασμό αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.
Από την άμεση έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προέκυψε ότι ορισμένα από τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούσαν σε σύνδεση που ήταν καταχωρημένη στην οικία του 61χρονου. Ακολούθησε έρευνα στην οικία του δράστη, σε περιοχή της Αττικής, κατά την οποία ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση και συνελήφθη. Παράλληλα, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, καθώς και συσκευή κινητής τηλεφωνίας, ενώ από την επιτόπια έρευνα στα ψηφιακά μέσα, βρέθηκε πλήθος αρχείων υλικού πορνογραφίας ανηλίκων. Τα ψηφιακά πειστήρια που κατασχέθηκαν θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.
O συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκε σε ανακριτή.
Σύλληψη 61χρονου για παιδική πορνογραφία μέσω διαδικτύου
Διαβάστε ακόμα

Φωτιά στην Αγία Ελένη Τροιζηνίας: Μήνυμα 112 στους κατοίκους να είναι σε ετοιμότητα
Σημαντική κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Σήμερα, Δευτέρα 6 Ιουλίου, ξέσπασε φωτιά στην...

Σοκαριστική κακοποίηση στο Ηράκλειο: 42χρονη βασάνιζε 55χρονη με ρόπαλο και μπαλτά
Δραματικές αποκαλύψεις για μια υπόθεση κακοποίησης Η υπόθεση μιας 55χρονης Ρωσίδας,...

Μαρία Αντωνογιαννάκη: Ανατροπή με την αιτία θανάτου της 46χρονης δημοσιογράφου
Ο αιφνίδιος θάνατος της Μαρίας Αντωνογιαννάκη, που προκάλεσε σοκ στους...

Ανησυχία για το εργοστάσιο στο Ωραιόκαστρο: Θάβουν τη φωτιά για να περιορίσουν το τοξικό νέφος
Παρά την επιτυχία στην οριοθέτηση της μεγάλης φωτιάς στο Ωραιόκαστρο,...