Καταγγέλλουν εφόδους αστυνομικών σε πολυκατοικίες μεταναστών

Ένστολοι αστυνομικοί έκαναν εφόδους σε πολυκατοικίες όπου διαμένουν μετανάστες και πρόσφυγες, χωρίς να επιδείξουν ένταλμα εισαγγελέα και χωρίς διερμηνείς και προχώρησαν σε δεκάδες συλλήψεις. Όπως καταγγέλλουν η Κοινότητα Μπαγκλαντεσιανών Ελλάδας και η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό», οι έφοδοι έγιναν χθες το πρωί στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα, στην οδό Γερανίου, όπου και έγιναν οι συλλήψεις.

Οι αστυνομικοί χτυπούσαν τις κλειστές πόρτες των διαμερισμάτων και εισέβαλαν στα σπίτια των προσφύγων, ζητώντας να τους επιδείξουν τα νομιμοποιητικά τους έγγραφα. Όσοι μετανάστες δεν είχαν τις άδειες συλλαμβάνονταν και φορτώνονταν στα περιπολικά.

Κανείς δεν ενημέρωσε τους μετανάστες ότι παρίσταται ως εκπρόσωπος της Εισαγγελικής Αρχής και κανείς επίσης δεν επικαλέστηκε λόγους Δημόσιας Υγείας.

Σύμφωνα με την καταγγελία συλλήψεις έγιναν και σε πολυκατοικίες που δεν διαμένουν μόνο μετανάστες, αλλά τα περισσότερα διαμερίσματά τους χρησιμοποιούνται ως γραφεία.

Με επερώτησή τους στους αρμόδιους Υπουργούς, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Φώτης Κουβέλης, Ηρώ Διώτη, Θοδωρής Δρίτσας και Νίκος Τσούκαλης ζητούν να ενημερωθούν για το θέμα και να τους κατατεθούν τα αντίγραφα των εκθέσεων που συνέταξαν οι αστυνομικοί κατά τους ελέγχους και η εισαγγελική παραγγελία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Κοινωνία

Zougla.gr
Σχολιάστε το άρθρο: