Μπριζίτ Τρονιέ: Το σημερινό της πρόγραμμα. Πού θα πάει και ποιος θα τη συνοδεύσει

Η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας είχε πλούσιο πρόγραμμα και ξεχωριστό από τον σύζυγό της κατά την πρώτη μέρα της παραμονής τους στην Αθήνα. Η Τρονιέ επισκέφτηκε το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και την Ακρόπολη και του Μουσείο της συνοδευόμενη από τη σύντροφο του Αλέξη Τσίπρα, Περιστέρα Μπαζιάνα. Η Γαλλίδα εξέφρασε το θαυμασμό της για όσα είδε, ενώ οι δύο Κυρίες φάνηκαν να απολαμβάνουν η μία την παρέα της άλλης, με τη συνεννόησή τους να γίνεται στα αγγλικά.

Στη συνέχεια η Τρονιέ συνόδευσε τον Εμανουέλ Μακρόν στο δείπνο που έγινε προς τιμήν του στο Προεδρικό Μέγαρο, από όπου εντυπωσίασε με την σικ εμφάνισή της.

Σήμερα η Μπριζίτ Τρονιέ θα βρεθεί στην Αρχαία Αγορά. με τη Βλασία Παυλοπούλου. Οι σύζυγοι των Προέδρων της Ελλάδας και της Γαλλίας θα επισκεφτούν το πρωί την Αρχαία Αγορά σε μία ξενάγηση που θα γίνει σε κλειστό κύκλο και με μικρή δημοσιογραφική παρουσία.

Σήμερα θα τον συνοδεύσει κατά την επίσκεψή του στη Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή, όπου θα παρακολουθήσουν παρουσίαση των αρχαιολογικών ανασκαφών στη Δήλο, σε μορφή 3D.

Στη συνέχεια θα παραβρεθούν σε δεξίωση που θα γίνει προς τιμήν του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας και στο γεύμα που θα ακολουθήσει με Έλληνες και Γάλλους διανοούμενους στο Γαλλικό Ινστιτούτο (12:00-13:15).

Ο Εμανουέλ Μακρόν με τη σύζυγό του και την αντιπροσωπεία που τους συνοδεύει θα αποχωρήσουν από την Αθήνα λίγο μετά της 15:00, αφού η προγραμματισμένη ώρα αναχώρησής τους από το Ελευθέριος Βενιζέλος είναι στις 16:00.


Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα