Απαγωγή Λεμπιδάκη: Νέες αποδείξεις ζωής. Τι ζητούν

Πέντε μήνες η αγωνία για την οικογένεια του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη βρίσκεται στο κατακόρυφο, αφού τόσο καιρό βρίσκεται στα χέρια των απαγωγέων. Μόλις την περασμένη Παρασκευή, οι δράστες έστειλαν για τέταρτη φορά σημάδια ζωής του 54χρονου επιχειρηματία.

Ύστερα από ένα γραπτό μήνυμα στο κινητό του αδελφού, οι συγγενείς του έλαβαν ένα σημείωμα με τον γραφικό χαρακτήρα του, αλλά και ένα USB, στο οποίο ακούγεται ο επιχειρηματίας. Για να προσδιορίσει χρονικά, μάλιστα, την ηχογράφηση αναφέρεται σε γεγονός που πρωταγωνιστούσε στα δελτία ειδήσεων την περασμένη βδομάδα.

Βιώνουν την πιο σκοτεινή περίοδο…

«Πρέπει να είναι ίσως η πιο δύσκολη και η πιο σκοτεινή περίοδος, που μπορεί να βιώσει μία οικογένεια ή ένας άνθρωπος, χειριζόμενος μία τέτοια περίπτωση. Πέντε μήνες είναι ένα τεράστιο χρονικό διάστημα. Η οικογένεια αυτή τη στιγμή πρέπει να βιώνει μία κατάσταση, δεν ξέρω πώς… αλλά σίγουρα αυτό το οποίο της χρειάζεται είναι υπομονή, επιμονή, δύναμη, χωρίς αυτά δεν θα ανταπεξέλθει», δηλώνει στον ΑΝΤ1 ο Ανδρέας Κωνσταντακόπουλος, Απόστρατος Αξιωματικός της ΕΛΑΣ και Πρόεδρος Ένωσης Διαπραγματευτών Ελλάδας.

Τι ζητούν οι απαγωγείς

Σε αυτήν την επικοινωνία, την πρώτη μετά από τουλάχιστον 35 μέρες, οι απαγωγείς δεν ανέφεραν λέξη για το ύψος των λύτρων. Μένουν αμετακίνητοι και απαιτούν πενήντα εκατομμύρια ευρώ, ενώ λιγότερα από δέκα έχει η οικογένεια Λεμπιδάκη, που διαμηνύει με κάθε τρόπο ότι αδυνατεί να συγκεντρώσει περισσότερα.

Οι έρευνες της ΕΛΑΣ

Στις 152 ημέρες οι απαγωγείς έχουν δείξει πολύ σκληρό πρόσωπο. Επικοινωνούν σπάνια, μόνο μέσω γραπτών μηνυμάτων από κινητά τηλέφωνα-"φαντάσματα". Άλλες τρεις φορές έχουν στείλει αποδείξεις ζωής.

Ο ίδιος ο Μιχάλης Λεμπιδάκης έδωσε στα μέσα Ιουλίου απάντηση σε ερώτημα των συγγενών του, ενώ δέκα ημέρες νωρίτερα είχαν στείλει ένα ιδιόχειρο σημείωμα. Στις αρχές Μαΐου, σε ένα βίντεο αποθηκευμένο σε USΒ η οικογένεια Λεμπιδάκη είδε τον 54χρονο επιχειρηματία.

Οι ειδικοί χαρακτηρίζουν την απαγωγή, που έχει συγκλονίσει την Κρήτη, καλά οργανωμένη και θεωρούν ότι οι δράστες έχουν μελετήσει καλά απαγωγές του παρελθόντος.

«Μπορούν να'χουν πάρει μαθήματα. Απ'την άλλη μεριά οι ενέργειες της αστυνομίας, κατά ένα μεγάλο μέρος, μετά αποκαλύπτονται, γιατί είναι υποχρεωμένες να εντάξουν αποδεικτικά στοιχεία μέσα στη διαδικασία την ποινική και να φανεί το πώς ενεργούν, οπότε εάν τα μελετήσουν όλα αυτά… και η ιστορία δείχνει ότι τουλάχιστον σε προηγούμενες απαγωγές οι δράστες είχαν μελετήσει καλά», τονίζει στον ΑΝΤ1 ο κ. Κωνσταντακόπουλος.

Συγγενείς και φίλοι του επιχειρηματία, αγωνιούν για τη ζωή του, καθώς μετά από πέντε μήνες ομηρίας θεωρείται δεδομένο ότι πλέον κινδυνεύει. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι οι απαγωγείς δεν θέλουν να καταλάβουν ότι οι απαιτήσεις τους δεν μπορούν να ικανοποιηθούν.

 

ant1news

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα