"Γιατί σκότωσαν το παιδί μου;": Η τραγική μάνα ξεσπά

Ένα αναπάντητο «γιατί», θλίψη και απόγνωση γεμίζει η 45χρονη Ζάχρα Νατζάφι που μίλησε αποκλειστικά στην κάμερα του Star για τις τραγικές ώρες που έζησε το βράδυ της Κυριακής και τον χαμό του 15χρονου γιού της. Όπως αποκάλυψε, πριν έρθει στην Ελλάδα, έχασε τον άνδρα της από βόμβα στο Αφγανιστάν!

Χωρίς να μιλούν γρι ελληνικά, η μητέρα και τα δύο μικρά παιδιά έφτασαν στην Ελλάδα πριν από μερικούς μήνες μέσω Τουρκίας, ελπίζοντας σε ένα καλύτερο μέλλον. Η φτώχεια και η ανέχεια τους ανάγκασε να αναζητούν τροφή και ό,τι άλλο μπορούσε να εξασφαλίσει την επιβίωσή τους μέσα στα σκουπίδια στις γειτονιές των Πατησίων.

Το βράδυ της Κυριακής ήταν αυτό που χάραξε για πάντα την ζωή τους: περίπου 50 μέτρα μακριά από το σπίτι τους, στη συμβολή των οδών Ιακωβάτων και Φ. Πολίτη, ο μικρός έχασε την ζωή του με τον πιο βίαιο τρόπο...

Βρίσκοντας το κουράγιο να ξεπεράσει το σοκ και ενώ βρίσκεται στο κρεβάτι του νοσοκομείου, η μητέρα περιέγραψε στο Star την μοιραία στιγμή, όταν η 10χρονη βρήκε τον σάκο του θανάτου δίπλα σε κάδο απορριμμάτων και είδε ένα ρολόι.

Στράφηκε στον αδερφό της και ρώτησε: «να το πάρω;»

«Τι να το κάνεις; Είναι χαλασμένο. Γι’ αυτό το πέταξαν», απάντησε ο νεαρός και πήρε τον σάκο για να τον βάλει μέσα στον κάδο.

Τότε έγινε η έκρηξη...

Ο 15χρονος διαμελίστηκε από την μέση και πάνω, ενώ η αδελφή του τραυματίστηκε χωρίς να διατρέχει κίνδυνο.

Περίπου 10 μέτρα μακριά από το σημείο, η μάνα που έψαχνε στα σκουπίδια κάτι για να ταΐσει τα παιδιά της, τα είδε να σωριάζονται. Με το γεμάτο αίματα κοριτσάκι στην αγκαλιά της, έτρεξε σε κοντινό καφενείο και κατάφερε να οδηγήσει τους θαμώνες στο σημείο της τραγωδίας.

«Γιατί σκότωσαν το παιδί μου;» αναρωτιέται η Ζάχρα Νατζάφι... «Ήταν αθώο», προσθέτει και ξεσπά σε λυγμούς.

Νωρίτερα, μιλώντας σε αστυνομικούς, είπε: «φύγαμε από το Αφγανιστάν για να γλιτώσουμε τον θάνατο από τις βόμβες και αυτός μας βρήκε στην Αθήνα».

Στο μεταξύ, σε λεπτή εγχείρηση στα μάτια υποβλήθηκε το 10χρονο κοριτσάκι. Σύμφωνα με τους γιατρούς, η κατάστασή της δεν εμπνέει ανησυχία και θα νοσηλευθεί προληπτικά στην Εντατική. Εκτός από το πρόβλημα στα μάτια, το παιδί φέρει ελαφρά τραύματα στο κεφάλι και τα χέρια.

Μάνα και κόρη καλούνται πλέον να ζήσουν χωρίς τους δύο άνδρες της ζωής τους, που τους έχασαν από βόμβες

Απλή σύμπτωση ή τραγικό παιχνίδι της μοίρας;


Δείτε ακόμα