Δεκαπενταύγουστος: Ο εορτασμός σε κάθε γωνιά της Ελλάδας

Η γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου έχει ιδιαίτερη θέση στο εορτολόγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας και συνδέεται άμεσα με τη μοναδικότητα του προσώπου της Παναγίας στο έργο «της εν Χριστώ σωτηρίας» των ανθρώπων, αποτελώντας τη μεγαλύτερη από τις γιορτές που καθιέρωσε η Εκκλησία προς τιμήν της Μητέρας του Χριστού, τις ονομαζόμενες θεομητορικές εορτές.

Το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων από την Πέμπτη 10 Αυγούστου έως και την ημέρα της Παναγίας θα δημοσιεύσει μία σειρά από ρεπορτάζ και άρθρα για την μεγάλη εορτή της Ορθοδοξίας. 

Τα κείμενα βρίσκονται στη διπλανή στήλη με την ένδειξη: «Περισσότερα».

Στην Ελλάδα, η Κοίμηση της Θεοτόκου, το «Πάσχα του Καλοκαιριού» όπως το αποκαλούσε ο Φώτης Κόντογλου, εορτάζεται με ιδιαίτερη λαμπρότητα.

Μοναστήρια και εκκλησίες γεμίζουν με ντόπιους και επισκέπτες , με τις προσευχές, τις ευχαριστίες και τα τάματά τους στη χάρη Της. Σε πόλεις και χωριά ανά την επικράτεια, διοργανώνονται παραδοσιακά πανηγύρια.

Τα περίπου 500 «Θεοτοκωνύμια», οι ονομασίες και χαρακτηρισμοί που Tης έχουν αποδώσει οι πιστοί, δηλώνουν την αγάπη αλλά και την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο Της.

Σχετικά TAGS:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Κοινωνία

Σχετικά TAGS:
-
Σχολιάστε το άρθρο: