Μπόρες και χαλάζι σε Ιόνιο και Πελοπόννησο. Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία;

Έντονα καιρικά φαινόμενα, με βροχοπτώσεις, χαλάζι και πτώση κεραυνών, εκδηλώνονται από το πρωί σε αρκετές περιοχές του Ιονίου και της Δυτικής Πελοποννήσου.

Μπουρίνια, καταιγίδες και χαλάζι έρχονται τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ.

Όπως βλέπουμε στις εικόνες που κατέγραψε το inkefalonia.gr από την περιοχή Βλαχάτα, στα νότια του νησιού, πέρασε το καλοκαιρινό μπουρίνι.

Επίσης, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα, φωτιά ξέσπασε από πτώση κεραυνού στην περιοχή της Σκάλας Κεφαλονιάς, την οποία η πυροσβεστική κατάφερε να σβήσει γρήγορα, ενώ λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων έπεσε και ένα δέντρο στον Καραβάδο.

Ισχυρές βροχές, χαλάζι και πολύ δυνατοί άνεμοι διαδέχονται τη ζέστη των προηγούμενων ημερών, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Τα φαινόμενα ξεκίνησαν λίγο μετα τις 06.00 ενώ όπως μπορείτε να δείτε στην εικόνα του άρθου υπάρχει υπερ συγκέντρωση ηλεκτρικού φορτίου αυτή τη στιγμή στην ευρύτερη περιοχή δυτικά της Κεφαλονιάς.

Από χθες το απόγευμα είχε αρχίσει η σταδιακή αλλαγή με την εμφάνιση σύννεφου. Σταδιακά  αναμένεται περιορισμός των βροχοπτώσεων.

Από τις 6:40 πάντως πολλά σημεία του νησιού έχουν μείνει χωρίς ρεύμα λόγω βλαβών. Σύμφωνα με αναγνώστες, σε περιοχές όπως τα Ραζάτα έπεσε και χαλάζι.

Συγκεκριμένα, η πρόσκαιρη αλλαγή του καιρού αναμένεται από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης (27/07/2017) και από τα δυτικά της χώρας, όπου αναμένεται να σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπου από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους.

Πιο αναλυτικά, θα επηρεαστούν μέχρι το απόγευμα το Ιόνιο (εκτός Κέρκυρας), η δυτική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος και η κεντρική Μακεδονία και μέχρι το βράδυ η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.

Άστατος θα είναι ο καιρός και αύριο, Παρασκευή (28/07/2017) με τοπικές βροχές και καταιγίδες το πρωί και το μεσημέρι, κυρίως στα βορειοανατολικά της χώρας. Στην υπόλοιπη Ελλάδα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα θα σημειωθούν νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 3-5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ και η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα