Στον Ιβάν Σαββίδη, Έθνος, Έθνος της Κυριακής και Ημερησία του Πήγασος

Ο Ιβάν Σαββίδης κατοχύρωσε τους τίτλους των εφημερίδων Έθνος και Ημερησία στον πλειστηριασμό που διενεργήθηκε στο Ειρηνοδικείο.

Ο Ιβάν Σαββίδης είναι πλέον ιδιοκτήτης των εφημερίδων "Έθνος", "Έθνος της Κυριακής" και "Ημερησίας" έναντι του ποσού των 3.580.000 ευρώ. Να σημειωθεί ότι ήταν ο μόνος που κατέθεσε προσφορά για τα σήματα και μάλιστα στη εκπνοή του χρόνου, λίγα δηλαδή λεπτά πριν το κλείσιμο των προσφορών. Παράλληλα, μία και μοναδική προσφορά κατατέθηκε και για μετοχές της εταιρίας Άνωσις Α.Ε. Οι 678.736 μετοχές της εταιρίας ανήκουν πλέον στο δικηγόρο Χρήστο Χαντζαρίδη του Δημητρίου έναντι 25.000 ευρώ. Να σημειωθεί πως η επίμαχη προσφορά κατατέθηκε χθες. Καμία άλλη προσφορά δεν κατατέθηκε για μετοχές των εταιριών της Πήγασος, με αποτέλεσμα για αυτές να ματαιωθεί ο πλειστηριασμός.

Εκπρόσωπος της εταιρείας Dimera του Ιβάν Σαββίδη κατέθεσε προσφορά για την Ημερησία και το Έθνος.

Ο αναγκαστικός πλειστηριασμός της εταιρείας Πήγασος έγινε στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας και τελικά το Έθνος και η Ημερησία πέρασαν στον Ιβάν Σαββίδη. Το Έθνος πέρασε τελικά στα χέρια του Σαββίδη για τρία εκατομμύρια ευρώ για και η Ημερησία για 580.000.

Η εν λόγω εταιρεία κατέθεσε προσφορά 580.000 ευρώ για την “Ημερησία” (τιμή εκκίνησης 250.000 ευρώ) και 3 εκατομμυρίων ευρώ για το “Έθνος” και το “Έθνος της Κυριακής” (τιμή εκκίνησης 2.500.000 ευρώ), που ήταν η μοναδική και μάλιστα στην εκπνοή του χρόνου για την ολοκλήρωση της διαδικασίας για τις προσφορές.

Παράλληλα, μία και μοναδική προσφορά κατατέθηκε και για μετοχές της εταιρίας Άνωσις ΑΕ. Οι 678.736 μετοχές της εταιρείας ανήκουν πλέον στο δικηγόρο Χρήατο Χαντζαρίδη του Δημητρίου έναντι 25.000 ευρώ. Να σημειωθεί πως η επίμαχη προσφορά κατατέθηκε χθες. Δεν κατατέθηκε καμία άλλη προσφορά για μετοχές της εταιρείας Πήγασος, πλην εκείνων του τηλεοπτικού σταθμού MEGA που είναι εκτός διαδικασίας, με αποτέλεσμα να ματαιωθεί ο πλειστηριασμός.

Η εταιρεία παραγωγής Άνωση, κατακυρώθηκε στον κ. Χρήστο Χατζαρίδη που κατέθεσε προσφορά ύψους 25.000 ευρώ- σημειώνεται ότι η τιμή εκκίνησης είχε ορισθεί στις 20.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Χατζαρίδης, φέρεται να εκπροσωπεί εταιρεία συμφερόντων της οικογένειας Βαρδινογιάννη.

Υπενθυμίζεται πως ο Ιβάν Σαββίδης είχε συμμετάσχει και στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και στον πλειστηριασμό για τον ΔΟΛ. Στην πρώτη του προσπάθεια δεν είχε κατοχυρώσει μία άδεια ενώ στη δεύτερη τον ΔΟΛ πήρε ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα