Πάτρα: Τι λέει η ιατροδικαστής για την κακοποίηση του βρέφους. Τα σημάδια μαρτυρούν την αγριότητα

Μάνα και πατέρας αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της ενδοοικογενειακής βίας για την κακοποίηση του ίδιου τους, του παιδιού.

Προθεσμία για να απολογηθούν αύριο το πρωί στον ανακριτή Πατρών, πήραν λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι, ο 19χρονος πατέρας και η 27χρονη μητέρα, που κατηγορούνται για την κακοποίηση του επτά μηνών παιδιού τους. Σύμφωνα με την Αστυνομία, κατηγορούνται πως προκάλεσαν μώλωπες και καψίματα στο βρέφος, το οποίο νοσηλεύεται από το περασμένο Σάββατο, στο «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας. Οι γονείς φέρονται να ισχυρίστηκαν στους αστυνομικούς που ασχολούνται με την υπόθεση, ότι δεν προκάλεσαν οι ίδιοι τα χτυπήματα στο βρέφος, αλλά το δύο χρόνων αδελφάκι του. Όσον αφορά τα καψίματα, ισχυρίστηκαν ότι προκλήθηκαν από γάλα που έριξε κατά λάθος πάνω στο βρέφος, το αδελφάκι του.

Η μητέρα λέει ότι το έγκαυμα που έχει το παιδί είναι από καυτό γάλα και όχι από τσιγάρα που έσβηναν στο σώμα του. Για τα κατάγματα ισχυρίζεται ότι το άλλο ανήλικο παιδάκι της οικογένειας, το έριξε από το ριλάξ χωρίς όπως είπε να προλάβει να το αποτρέψει. Η 27χρονη αρνείται τις κατηγορίες, με τον δικηγόρο που τους εκπροσωπεί να τονίζει πως όλοι αναμένουν την ιατροδικαστική εξέταση, για να διαπιστωθεί αν τελικά οι σωματικές βλάβες προέρχονται όπως ισχυρίζεται το ζευγάρι από το άλλο ανήλικο παιδί τους.

Η ιατροδικαστής για την κακοποίηση του βρέφους

Η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα δηλώνει πως πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας αφού τα σημάδια από την κακοποίηση στο κορμάκι του μωρού μαρτυρούν την αγριότητα με την οποία βασανίστηκε το μικρό αγγελούδι. Βασανιστήρια που δεν θα μπορούσε να κάνει το χέρι ενός δίχρονου παιδιού όπως θέλουν οι γονείς του βρέφους να υποστηρίζουν, αλλά το χέρι ενός ενήλικα. «Μιλάμε για ένα βαρύ περιστατικό κακοποίησης. Το βρέφος φέρει πολλαπλές κακώσεις σε όλο του το σώμα, τόσο εκχυμώσεις, όσο και εγκαυματικές βλάβες, αλλά και κατάγματα και στα δύο πόδια του. Οι εκχυμώσεις και τα εγκαύματα είναι σε όλο το σωματάκι του μωρού. Είναι ένα μωρό με κακή θρέψη, δηλαδή φαίνεται πολύ μικρότερο από την ηλικία του, με μία πολύ μικρή επιφάνεια σώματος και στο μικρό αυτό σωματάκι και πρόσωπο υπάρχουν κακώσεις παντού» λέει η ιατροδικαστής.

Το χρονικό της υπόθεσης

Φρίκη προκαλούν όσα αποκαλύφθηκαν μπροστά στα μάτια των γιατρών του Καραμανδανείου χθες το απόγευμα, όταν οι νεαροί γονείς ενός 7μηνου βρέφους το μετέφεραν στο νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας. Το μωρό έφερε μώλωπες σε όλο του το σώμα και καψίματα πιθανότατα από τσιγάρο!

Οι δυο γονείς συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης το πρωί της Δευτέρας στα Δικαστήρια της Πάτρας, προκειμένου να απολογηθούν. Ωστόσο, ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη. Αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της ενδοοικογενειακής βίας.

Να σημειωθεί ότι οι κατηγορούμενοι μένουν σε σπίτι στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Πάτρας.

Αυτό που προκάλεσε την οργή ακόμη και των γιατρών ήταν η αποκάλυψη οτι τα τραύματα στο παιδί τα προκάλεσαν οι ίδιοι του οι γονείς ηλικίας 19 και 27 ετών!

Όλα συνέβησαν σύμφωνα με τα όσα είπαν οι γονείς στους αστυνομικούς που κλήθηκαν στο νοσοκομειο, το απόγευμα του Σαββάτου στο ισόγειο του σπιτιού που διαμένουν ο 19χρονος πατέρας και η 27χρονη μητέρα στην Πάτρα.

Οι γονείς έκαψαν και χτύπησαν βάναυσα το μωρό και στη συνέχεια οι ίδιοι το μετέφεραν αρχικά στο πανεπιστημιακό νοσοκομειο Πατρών.

Οι γιατροί έδωσαν εντολή αμέσως το παιδί να μεταφερθεί στο Καραμανδάνειο όπου παραμένει νοσηλευόμενο σε σοβαρή κατάσταση.

Οι γονείς συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς του Β' αστυνομικού τμήματος Πατρών και λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη με κατηγορίες για επικίνδυνη σωματική βλάβη και ενδοοικογενειακή βία.

Οι δυο γονείς του ανήλικου βρέφους, ηλικίας επτά μηνών, οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών και κρατούνται προκειμένου να απολογηθούν στον Ανακριτή Πατρών.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Β΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, δυο ημεδαποί (άνδρας – γυναίκα), ηλικίας 19 και 27 ετών αντίστοιχα, διότι προχθές το απόγευμα, σε ισόγεια οικία, που διαμένουν στην Πάτρα, προκάλεσαν καψίματα και μώλωπες στο ανήλικο τέκνο τους, ηλικίας επτά μηνών, το οποίο προχθές το βράδυ, οι ίδιοι μετέφεραν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ρίου Πατρών «Παναγία η Βοήθεια», ενώ στη συνέχεια διεκομίσθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων Πατρών – Καραμανδάνειο, όπου παραμένει νοσηλευόμενο.

 

 

thebest

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα