Γυαλιά-καρφιά η Ερμού για την φυλακισμένη Ηριάννα. Βίντεο ντοκουμέντο

Γυαλιά-καρφιά τα έκαναν στην οδό Ερμού οι αντιεξουσιαστές που πήραν μέρος στην πορεία συμπαράστασης στη φυλακισμένη Ηριάννα Β.Λ.

Κατά τη διάρκεια της πορείας, οι διαδηλωτές με πέτρες, ρόπαλα και σφυριά έσπασαν δεκάδες βιτρίνες προκαλώντας τεράστιες ζημιές στα καταστήματα του πιο εμπορικού δρόμου της Αθήνας, και μάλιστα εν μέσω των εκπτώσεων.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα έχει καταγραφεί η πορεία καταστροφής καταστημάτων. Οπως φαίνεται στα στιγμιότυπα, οι νεαροί που συμμετείχαν στη χθεσινή πορεία είναι ανενόχλητοι και καταστρέφουν βιτρίνες καταστημάτων. Με πέτρες και ξύλα σπάνε ό,τι βρεθεί στον δρόμο τους. Από το βίντεο πάντως φαίνεται πως η αστυνομία δεν αντιδρά, κάτι που κατήγγειλαν σήμερα οι καταστηματάρχες, λέγοντας ότι οι άνδρες των ΜΑΤ είχαν μια παθητική στάση απέναντι στους κουκουλοφόρους.

Όπως λένε οι καταστηματάρχες οι ζημιές σε κάθε κατάστημα φτάνουν ή και ξεπερνούν, κατά πολύ μάλιστα, τις 5.000 ευρώ. Κάποιοι είναι πραγματικά απογοητευμένοι, περίμεναν άλλωστε τις ημέρες των εκπτώσεων για να πάρουν "ανάσα" και τώρα θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν τις ζημιές...

Ορισμένοι τόνισαν ότι η αστυνομία άργησε να εμφανιστεί κι άλλοι πως αρχικά κοιτούσε... αμέτοχη.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, επίθεση από κουκουλοφόρους δέχτηκε και φύλακας του μετρό στην αποβάθρα του σταθμού Μοναστηράκι, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

Όταν έφτασαν στο ύψος της οδού Νίκης, δύο διμοιρίες των ΜΑΤ τους απέκοψαν τον δρόμο.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το απόγευμα, μικροεντάσεις σημειώθηκαν κι έξω από το Εφετείο Αθηνών, στη συμβολή της λεωφόρου Αλεξάνδρας με την οδό Λουκάρεως, μετά την ανακοίνωση της απόφασης των δικαστικών αρχών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα