Βαρύτατες καταγγελίες για το θάνατο της καθαρίστριας. Ηταν μητερα 4 παιδιών

Σε βαρύτατες καταγγελίες προχωρά το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής αναφορικά με το θάνατο της υπαλλήλου καθαριότητας επιρρίπτοντας ευθύνες στη διοίκηση του Δήμου, που όπως λέει «έβαλε τη συνάδελφο να ξαναδουλέψει σε διάστημα μικρότερο των 24 ωρών».

«Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια της συνάδελφου που κόπηκε το νήμα της ζωής της την ώρα που προετοιμαζόταν να ανέβει στο απορριμματοφόρο ενώ είχε εκτελέσει τη βάρδια της το πρωί. Άλλο ένα θύμα έρχεται να προστεθεί στο μαύρο κατάλογο. Η συναδέλφισσα έπεσε θύμα της εντατικοποίησης, της δουλείας σε ακατάλληλες συνθήκες εργασίας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Η συγκεκριμένη ήταν μητέρα τεσσάρων παιδιών (το ένα ΑΜΕΑ), αγωνίστρια της ζωής, αντιπάλευε τις πολιτικές που της στερούσαν το δικαίωμα σε μια ζωή χωρίς εργασιακή ανασφάλεια.

Η Διοίκηση του Δήμου φέρει βαρύτατες ευθύνες καταρχήν γιατί έβαλε τη συνάδελφο να ξαναδουλέψει σε διάστημα μικρότερο των 24ώρων. Όλο το προηγούμενο διάστημα επικαλούταν την ασφάλεια και τη υγεία των πολιτών και την ίδια στιγμή έγραφε στα παλιά της τα παπούτσια την ασφάλεια των εργαζομένων» σημειώνει το Συνδικάτο ΟΤΑ και προσθέτει:

«Συνάδελφοι η επίθεση της κυβέρνησης και της πλειοψηφίας των δημοτικών αρχών το επόμενο διάστημα θα ενταθεί ακόμα περισσότερο. Σκοπός και στόχος τους είναι η υλοποίηση της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και η ικανοποίηση των απαιτήσεων των εκπροσώπων του μεγάλου κεφαλαίου. Θέλουν να καταργήσουν ότι δικαιώματα και κατακτήσεις μας έχουν απομείνει προκειμένου να εξασφαλίσουν τη κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Ήδη έχουν αποφασίσει και μέχρι το τέλος του χρόνου θα πάνε στη κατάργηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε. Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι εμείς θα πεθάνουμε στα σκαλοπάτια του απορριμματοφόρου».

«Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μην επιτρέψουν σε κανέναν να παίζει με την υγεία και την ασφάλεια μας. Η υγεία και η ασφάλεια μας αφορά όλους. Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ εκφράζει για ακόμα μια φορά τα συλλυπητήρια στην οικογένεια της συναδέλφου» καταλήγει.

Ο γιος της άτυχης καθαρίστριας

Χωρίς καλά καλά να έχει συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί ο γιος της άτυχης καθαρίστριας που έχασε τη ζωή της εν ώρα εργασίας μιλά για τις τελευταίες ώρες της μητέρας του.

Όπως είπε ο ίδιος, έβλεπε ότι η μητέρα του ήταν πολύ κουρασμένη και της είπε να μην πάει για δουλειά. «Τελικά όμως της είπαν να πάει, αλλά να δουλέψει λιγότερες ώρες. Ξαφνικά ένιωσε αδιαθεσία και μετά από λίγο πήγε να ξαπλώσει σε έναν καναπέ. Λιποθύμησε και έμεινε από καρδιά» αναφέρει.

Οι συνάδελφοί της έσπευσαν να της δώσουν τις πρώτες βοήθειες, ωστόσο ήταν ήδη αργά.

"Για εμάς και για την Ομοσπονδία είναι ότι χειρότερο υπάρχει. Αυτή η συνάδελφος έδινε την μάχη της για να κρατήσει τη δουλειά της. Οι εργαζόμενοι βγαίνουν πάντα με όλες τις συνθήκες εργασίας, το ίδιο έκανε και η συνάδελφος. Ο καθένας μπορεί να αναρωτηθεί τελικά τι λένε γι’ αυτούς τους εργάτες που βγαίνουν με τις πιο αντίξοες συνθήκες, δίνοντας τη ζωή τους και θέλουν να τους απολύσουν».

Η άτυχη γυναίκα συμμετείχε στις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ – ΟΤΑ και ήταν γνωστή για τη συνδικαλιστική της δράση.

Ιδιαίτερα αγαπητή στους συναδέλφους της και πάντα μπροστά στις μεγάλες κινητοποιήσεις της ΠΟΕ – ΟΤΑ, η 62χρονη «έφυγε» προδομένη από την καρδιά της την ώρα που μάζευε τα σκουπίδια.

Συντετριμμένος ο γιος της δεν μπορεί να πιστέψει τι συνέβη στην οικογένειά τους. «Της είχα πει να μην πάει στη δουλειά αλλά εκείνη δεν με άκουσε, ήθελε να πάει. Ένιωσε αδιαθεσία πριν ανέβει στο απορριμματοφόρο και λιποθύμησε. Ήρθε και την πήρε το ΕΚΑΒ, αλλά δυστυχώς η μητέρα μου πέθανε», δηλώνει ο γιος της Ντανιέλας Πρελορέντζου.

Τη θλίψη του και τα συλλυπητήρια για την απώλεια της συναδέλφου και συναγωνίστριας εξέφρασε ο πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ κ. Νίκος Τράκας.«Η συνάδελφος έδινε μάχη για να κρατήσει τη δουλειά της και τελικά έχασε τη ζωή της. Πρόκειται για βαθύτατο πλήγμα για την Ομοσπονδία και για τους χιλιάδες εργαζόμενους που δίνουμε τη ζωή μας καθημερινά για αυτή τη δουλειά και κάποιοι θέλουν να μας απολύσουν. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα την σκεπάσει», είπε ο κ. Τράκας συγκινημένος για την απώλεια της συναδέλφου του.

Δήμος Ζωγράφου

Ο Δήμος Ζωγράφου εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια και στους οικείους της Ντανιέλλας Πρελορέντζου η οποία εργαζόταν ως οδοκαθαρίστρια στην υπηρεσία καθαριότητας και η οποία πριν ξεκινήσει να δουλεύει, τα ξημερώματα του Σαββάτου αισθάνθηκε αδιαθεσία και διακομίστηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
Η διοίκηση του Δήμου θα σταθεί στο πλευρό της οικογένειας, υπογραμμίζεται στη ανακοίνωση του Δήμου.

Η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων δήμου Ζωγράφου Σταματία Τσουμέα αναφέρει πως «σήμερα η οικογένεια μας θρηνεί μία συνάδελφο που έφυγε από κοντά μας λίγο πριν ξεκινήσει την εργασία της. Μία συνάδελφος εξαιρετική, μία συνάδελφος όλο γέλιο και ευγένεια, μία συνάδελφος με ήθος … Μία συνάδελφος που εργαζόταν μαζεύοντας τα σκουπίδια όλων μας, όπως όλοι οι συνάδελφοι μας που εργάζονται στον ευαίσθητο χώρο της καθαριότητας, ανελλιπώς και με ηρωισμό κάθε νύχτα. Δυστυχώς, το γεγονός αυτό μας βρίσκει αμέσως μετά από τις κινητοποιήσεις μας, για τη διεκδίκηση της εργασίας των συναδέλφων μας συμβασιούχων και ενώ ο αγώνας μας για να μείνουν μαζί μας δεν έχει τελειώσει.
Είμαστε συντετριμμένοι με το γεγονός, ευχαριστούμε όλους σας για τη συμπαράσταση που μας εκφράζετε» αναφέρει μεταξύ άλλων η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του δήμου Ζωγράφου.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ