Διαδήλωση ενάντια στη ρατσιστική βία στον Ασπρόπυργο το Σάββατο 17 Ιουνίου

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο διοργανώνουν φορείς και κινήσεις, το Σάββατο 17 Ιούνη στις 7μμ στη Πλατεία Δημαρχείου στον Ασπρόπυργο απαιτώντας «να σταματήσουν οι ρατσιστικές επιθέσεις στη Γκορυτσά Ασπροπύγου, να διαλυθεί η φασιστική συμμορία και να μπει τέλος στην συγκάλυψη της δράση τους από την ΕΛΑΣ», όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

Καλούν η Ένωση Μεταναστών Εργατών Ασπροπύργου, η ΚΕΕΡΦΑ, η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος, η ΑΔΕΔΥ, η ΠΟΕΔΗΝ, οι εργαζόμενοι της εταιρίας Κ. Γεωργίου ΑΕ, το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Καπνοβιομηχανίας Παπαστράτος, η ΣΕΚΕ-ΕΥΔΑΠ, ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας Πειραιά, η ΟΡΜΑ, η Επιτροπή Δικαιωμάτων της ΛΑΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Θα πραγματοποιηθούν ομιλίες στη Πλατεία Δημαρχείου και θα ακολουθήσει πορεία προς το Αστυνομικό Τμήμα Ασπροπύργου.

Σε κοινή ανακοίνωση της Ένωσης Μεταναστών Εργατών Ασπροπύργου, της ΚΕΕΡΦΑ και της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι:
«Οι µετανάστες εργάτες γης της περιοχής Ασπρόπυργου-Γκορυτσάς µετά από µαζική γενική συνέλευση που έγινε την Παρασκευή 5 Μάη, προχώρησαν σε κινητοποιήσεις καταγγελίας των ρατσιστικών δολοφονικών επιθέσεων που δέχονται συστηµατικά από το περασµένο Αύγουστο από οργανωµένη οµάδα φασιστοειδών. Επιθέσεις όπως αυτή της Τρίτης 2 Μάη, όταν µετανάστης εργάτης που επέστρεφε στην Γκορυτσά από τον Ασπρόπυργο µε το λεωφορείο 855 ξυλοκοπήθηκε µε σιδερηγροθιά στο πρόσωπο ήταν το µοτίβο των ρατσιστικών επιθέσεων στην περιοχή το προηγούµενο διάστηµα.
pakistanοι-1021x576Επιθέσεις όµως έφτασαν να γίνονται µέχρι και µέσα στα χωράφια σε ώρα εργασίας. Οργανωµένη συµµορία φασιστών βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις, κάτι που γνωρίσει καλά και το τοπικό αστυνοµικό τµήµα. Βγαίνουν ως οµάδα, καλύπτουν τα πρόσωπα τους, χρησιµοποιούν σιδερογροθιές και ρόπαλα και έχουν επιλέξει ως κεντρικό στόχο τους Πακιστανούς εργάτες γης».

Παράλληλα καυτηριάζεται το γεγονός των παρενοχλήσεων που δέχτηκαν οι διαδηλωτές στην ίδια περιοχή και για το ίδιο θέμα στις 13 Μαΐου, με πέταγμα κροτίδων και πετρών από ρατσιστική ομάδα και ακολούθως από αστυνομική επίθεση.

Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης ότι: «Ο Ασπρόπυργος και η Ελευσίνα είναι µια περιοχή γεµάτη βιοµηχανίες. Το «ατύχηµα» στην εταιρία Top Gas µε τους εργάτες, ντόπιους και πακιστανούς να χαροπαλεύουν έφερε στην επιφάνεια την άγρια εκµετάλλευση και τη µαύρη δουλειά στην περιοχή».

ert

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα