ΕΠΑΛ, Μαθήματα ειδικοτήτων, Πανελλαδικές 2017: Θέματα, απαντήσεις

Μετά την Νεοελληνική Γλώσσα και τα Μαθηματικά, συνεχίζετα, σήμερα Σάββατο 10 Ιουνίου, η μάχη για τους υποψήφιους ΕΠΑΛ στις Πανελλήνιες 2017 με Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις, Τεχνολογία υλικών, Στοιχεία Μηχανών, Στοιχεία Ανατομίας - Φυσιολογίας ΙΙ, Αρχές Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Το Madata.gr με υπευθυνότητα για άλλη μία χρονιά σας ενημερώνει έγκαιρα και έγκυρα για όλα τα θέματα, τις απαντήσεις, τα σχόλια σχετικά με τις εξετάσεις. Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα νέα για τις Πανελλαδικές 2017

Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης, ΕΠΑΛ, Πανελλήνιες 2017: Θέματα, απαντήσεις

 

Στοιχεία Ανατομίας - Φυσιολογίας ΙΙ, Πανελλαδικές ΕΠΑΛ 2017: Θέματα και απαντήσεις

Θέματα και απαντήσεις στην Τεχνολογία Υλικών: Πανελλαδικές ΕΠΑΛ 2017

Για τα θέματα  στην Τεχνολογία Υλικών των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2017 των ΕΠΑΛ πατήστε εδώ.

Για τα θέματα  Στοιχείων Ανατομίας - Φυσιολογίας ΙΙ πατήστε εδώ. Για τα θέματα

Αρχών Οργάνωσης & Διοίκησης πατήστε εδώ. Για τα θέματα Πατήστε εδώ για τις απαντήσεις 

Στοιχείων Μηχανών πατήστε εδώ. Για τα θέματα Πατήστε εδώ για απαντήσεις 

Σύγχρονων Γεωργικών Επιχειρήσεων πατήστε εδώ. Για τις απαντήσεις πατήστε εδώ

Οι συμμαθητές τους από τα Γενικά Λύκεια κάνουν τις τελευταίες επαναλήψεις καθώς τη Δευτέρα εξετάζονται στην Ιστορία (ανθρωπιστικών Σπουδών) , Φυσική (Θετικών Σπουδών) και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Δυσκολότερα σε σχέση με πέρσι χαρακτηρίζει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρία τα θέματα στα οποία διαγωνίσθηκαν χθες οι υποψήφιοι για τις θετικές σχολές. Σύμφωνα με τα σχόλια “Ο διατιθέμενος χρόνος δεν επαρκούσε για την πλήρη και επιτυχή διαπραγμάτευση των θεμάτων, παρότι σε κάποια ερωτήματα είχαν δοθεί τα ενδιάμεσα αποτελέσματα ενώ οι υποψήφιοι έπρεπε να έχουν πολύ καλή γνώση της ύλης των Μαθηματικών των προηγούμενων τάξεων. Μιλώντας στο “protothema.gr” ο πρόεδρος της ΟΕΦΕ και καθηγητής μαθηματικών Γιάννης Βαφειαδάκης εκτίμησε οτι ως αποτέλεσμα του βαθμού δυσκολίας αναμένεται τα γραπτά με υψηλές βαθμολογίες από 17 -18 και πάνω να μην είναι πολλά. Πτώση των βάσεων αναμένεται στις θετικές και Πολυτεχνικές σχολές και Οικονομικές σχολές , από την επιλογή των θεμάτων στα Μαθηματικά , μάθημα που ένα σημαντικό καθώς ανάλογα με τη βαθμολογία που θα αποκομίσουν θα εξαρτηθεί το πολυπόθητο' “εισιτήριο” για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Σε οτι αφορά στα αρχαία ελληνικά η Πανελλήνια Ενωση Φιλολόγων τόνισε οτι :” Τα ερωτήματα που συνοδεύουν το διδαγμένο κείμενο (Πλάτωνος Πρωταγόρας 322d- 323c) είναι σαφή και κατανοητά. Η αναμενόμενη-όπως και κάθε χρόνο-επιλογή του διδαγμένου επιβεβαιώνει την αναγκαιότητα ανανέωσης της ύλης”Το αδίδακτο κείμενο από τον Φίλιππο του Ισοκράτη ήταν κατανοητό.Η Εταιρία Ελλήνων Φιλολόγων επισημαίνει: “Οι γραμματικές, συντακτικές και ετυμολογικές παρατηρήσεις ήταν, επίσης, σαφείς για έναν καλά προετοιμασμένο υποψήφιο”.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα