Νέο επεισόδιο με Αμβρόσιο κατά Θεολόγου και Βαρθολομαίου

Νέο επεισόδιο στις ήδη διαταραγμένες σχέσεις του Μητροπολίτη Αμβροσίου με τον θεολόγο καθηγητή σχολείου της πόλης του Αιγίου Κ. Σημάτη, σημειώθηκε χθες, με τον ιεράρχη να υποστηρίζει ότι «τον ταπεινώνει, τον ευτελίζει, τον εξευτελίζει και τον δυσφημεί διαρκώς, έχοντας παρανοήσει τις θέσεις του ως προς τους Παπικούς, ενώ αγνοεί ότι η Σύναξη των Εφημερίων και όχι ο ίδιος αποφάσισε να μην παραχωρήσω ναό προς Καθολικούς μετανάστες της περιοχής, προκειμένου να επιτελούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα».

Ο κ. Αμβρόσιος επαναλαμβάνει πως ως άτομο και ως πιστός, διακηρύσσει ότι οι Παπικοί είναι αιρετικοί, ενώ ως Επίσκοπος δεν δύναται να μην ακολουθήσει την άποψη της Εκκλησίας, ότι οι Παπικοί δεν είναι αιρετικοί, αλλά σχισματικοί και η γραμμή της σαφέστατη.

Ενοχλημένος εμφανίζεται ο κ. Αμβρόσιος και για την κριτική του θεολόγου, ότι η πρόσφατη ανοικτή επιστολή του προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη έγινε για λόγους εντυπώσεων και προσωπικής βεντέτας, αποδίδοντάς του «πάθος και μίσος», όπως γράφει η εφημερίδα Πελοπόννησος.

«Μη λησμονείτε ότι ο Πατριάρχης είναι πρώτος μεταξύ ίσων και όχι πρώτος άνευ ίσων, όπως τώρα τελευταία ο Γέρων Μητροπολίτης Περγάμου Ιωάννης Ζηζιούλας» τονίζει, επιμένοντας ότι «δεν συμφωνεί με τις αποφάσεις της εν Κρήτη Συνόδου και δεν την αναγνωρίζει ούτε ως μεγάλη, ούτε ως αγία».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα