Μπλε Φάλαινα: Ανησυχία για νέο περιστατικό με 9χρονη που έχει γρατζουνιές

Μπλε Φάλαινα: Ανησυχία για νέο περιστατικό με 9χρονη που έχει γρατζουνιές

Ο τρόμος με το ιντερνετικό παιχνίδι «Μπλε Φάλαινα» αυξάνεται συνεχώς στην Ελλάδα.

Μετά την περίπτωση της 15χρονης στην Κατερίνη, αλλά και μιας 14χρονης μαθήτριας στην Θεσσαλονίκη, ολοένα και αυξάνονται οι μαρτυρίες και από άλλους γονείς που έχουν παρατηρήσει ανησυχητικά σημάδια στα παιδιά τους.

Μία γρατζουνιά στο χέρι μίας 9χρονης μαθήτριας έχει προκαλέσει ανησυχία σε γονείς και εκπαιδευτικούς του Ηρακλείου, καθώς το συνδέουν με το επικίνδυνο διαδικτυακό παιχνίδι που έχει κάνει την εμφάνισή της στην Ελλάδα «Μπλε Φάλαινα».

Το θέμα γνωστοποίησε ο πατέρας της συμμαθήτριάς της 9χρονης σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Μάλιστα, σύμφωνα με το cretapost.gr, ο ίδιος αναμένεται να ενημερώσει τόσο τον Σύλλογο Γονέων, όσο και τους εκπαιδευτικούς, ενώ δηλώνει σοκαρισμένος που η κόρη του γνωρίζει το παιχνίδι «Μπλε Φάλαινα».

Δείτε την ανάρτηση του πατέρα στο facebook:

"ΠΡΟΣΟΧΗ

Η κόρη μου (9 ετών) ήρθε από το σχολείο σήμερα και μου είπε, συμμαθήτρια της «γρατζουνίστηκε» παίζοντας την καινούργια μάστιγα που λέγεται "μπλε φάλαινα".

Σοκαρισμένος και μόνο που ήξερε η μικρή μου τι είναι το "μπλε φάλαινα", πόσο μάλλον να έφτασε δίπλα της ,την ψάρεψα για πληροφορίες.

Από άλλα παιδιά στο σχολείο το έμαθε. Θα προβώ σε ενημέρωση των γονέων και όσο μπορώ, κοινοποίηση εδώ.

Για τους μη γνώστες, επίτηδες δεν γράφω τι είναι το "μπλε φάλαινα", για να το ψάξετε και τα θύματα του!

Προσοχή μιλήστε στα παιδιά σας...

Παρακαλώ κοινοποιήσετε…"

Μαθητής λιποθύμησε στην τάξη κρατώντας την αναπνοή του η σύνδεση με το επικίνδυνο παιχνίδι «μπλε φάλαινα»!

Δύο ήδη τα θύματά του στην Ελλάδα

Το μυστηριώδες «παιχνίδι», το οποίο έχει οδηγήσει δεκάδες νέους και νέες, κυρίως στη Ρωσία, στην αυτοκτονία, ήρθε και στην Ελλάδα.

Συναγερμός έχει σημάνει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καθώς ένα ακόμα κορίτσι φέρεται να έπεσε θύμα του «παιχνιδιού» αυτοκτονίας «Μπλε Φάλαινα» που έχει συγκλονίσει τον κόσμο.

Μετά την 15χρονη από την Κατερίνη, η οποία όπως όλα δείχνουν ήταν το πρώτο θύμα του «παιχνιδιού», ένα ακόμα κορίτσι, αυτή τη φορά μια 14χρονη μαθήτρια από τη Θεσσαλονίκη, εντοπίστηκε με σημάδια στα άκρα, χαρακτηριστικά του επικίνδυνου αυτού φαινομένου.

Η Ελληνική Αστυνομία ερευνά το περιστατικό αυτοτραυματισμού της 14χρονης στην Θεσσαλονική, ως δεύτερο θύμα της «Μπλε Φάλαινας» στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κρούσμα σημειώθηκε σε Γυμνάσιο της Τούμπας κι έγινε γνωστό ύστερα απο καταγγελία καθηγήτριας που αντιλήφθηκε ότι 14χρονη μαθήτρια είχε χαράξει αριθμούς στα πόδια και τα χέρια της.

Ο συνάδελφος της καθηγήτριας, κ. Παπαδόπουλος σε δηλώσεις του «Ράδιο Θεσσαλονίκη» υποστήριξε ότι η 14χρονη μαθήτρια είχε χαραγμένα νούμερα στα χέρια και τα πόδια της, με την νεαρή κοπέλα να αποκαλύπτει στη συνέχεια στην εκπαιδευτικό ότι συμμετέχει στο παιχνίδι της «Μπλε Φάλαινας».

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι η 14χρονη ισχυρίστηκε πως δεν είναι μόνη που συμμετείχε στην «πρόκληση της Μπλε Φάλαινας», άλλα ακόμη 15 άτομα φίλοι και συμμαθητές έχουν λάβει μέρος τις τελευταίες 20 ημέρες στο «παιχνίδι» αυτοκτονίας.

Ύστερα από αυτήν την αποκάλυψη, ειδοποιήθηκε άμεσα η μητέρα της μαθήτριας, με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να έχει αναλάβει την υπόθεση.

15χρονη το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα

Πρώτο θύμα της «Μπλε Φάλαινας» στην Ελλάδα, ήταν μία 15χρονη από την Κατερίνη η οποία νοσηλεύετηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η 15χρονη έφερε τραύματα τα οποία είχε προκαλέσει η ίδια στον εαυτό της, ωστόσο η κατάσταση της υγείας της δεν ενέπνεε ανησυχία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η νεαρή κοπέλα φέρεται να πήρε οδηγίες μέσω facebook από κάποιον που της ζήτησε να χαράξει με ξυράφι τα πόδια της και στη συνέχεια να καταναλώσει μεγάλη ποσότητα υπνωτικών χαπιών!

Η κοπέλα αυτοτραυματίστηκε, αλλά πήρε μόνο δυο χάπια και επειδή φοβήθηκε είπε τα πάντα στους γονείς της, οι οποίοι τη μετέφεραν στο νοσοκομείο Κατερίνης και υπέβαλαν σχετική καταγγελία στην ΕΛ.ΑΣ..

Την υπόθεση ερευνά η Ασφάλεια Κατερίνης προκειμένου να διαπιστωθεί αν όντως ο τραυματισμός της 15χρονης έχει σχέση με το επικίνδυνο παιχνίδι ενώ έχει ζητήσει ήδη άρση του απορρήτου των επικοινωνιών της για να διαπιστωθεί με ποιον συνομιλούσε στο κοινωνικό δίκτυο και της έδινε οδηγίες.

Αυτό είναι το επικίνδυνο παιχνίδι «Μπλε Φάλαινα»

Σύμφωνα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού οι «παίκτες» λαμβάνουν οδηγίες από άγνωστο άτομο, που έχει χρηστεί «επικεφαλής», προκειμένου να ολοκληρώσουν με επιτυχία μία σειρά άκρως επικίνδυνων για την υγεία τους και τη σωματική ακεραιότητά τους δοκιμασιών, όπως αυτοτραυματισμούς, παρακολούθηση ταινιών τρόμου, αναρρίχηση σε ψηλά κτίρια κ.ά..

Eάν κάποιος γονέας υποπτευθεί πως το παιδί του σχεδιάζει να προβεί στη δοκιμασία-πρόκληση «Μπλε Φάλαινα» ή σε παρόμοια, ή όποιος πολίτης γνωρίζει σχετικές πληροφορίες γι' αυτό, καλείται να επικοινωνήσει άμεσα με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τους ακόλουθους τρόπους:

- Τηλεφωνικά στο 11188

- Στέλνοντας e-mail στο ccu@cybercrimeunit.gov.gr

- Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD

- Μέσω twitter: @CyberAlertGR.

AdTech Ad

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε μιλώντας στον σταθμό ο Γιώργος Νάκος, ψυχολόγος της διεύθυνσης δίωξης ηλεκτρονικών εγκλημάτων.  Συνέστησε μεγάλη προσοχή στους γονείς προκειμένου να διασφαλίσουν ότι τα παιδιά τους δεν συνομιλούν στο δίκτυο ούτε δέχονται αιτήματα φιλίας από αγνώστους.

 

Σχετικά TAGS:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Κοινωνία

Σχετικά TAGS:
-
Σχολιάστε το άρθρο: