Βαρύ το κατηγορητήριο για τον ξυλοδαρμό του φοιτητή. Ήθελε τον γιο μου νεκρό

Βαριές κατηγορίες απήγγειλε ο Εισαγγελέας εναντίον του στελέχους της Χρυσής Αυγής που συνελήφθη για τον άγριο ξυλοδαρμό του 24χρονου φοιτητή στους Αμπελοκήπους.

Σε βάρος του 42χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για ληστεία κατά συναυτουργία και επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία και παραπέμφθηκε ενώπιον του 14ου τακτικού ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και έλαβε ολιγοήμερη προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί.

Ο 42χρονος κατηγορούμενος είναι μετακλητός υπάλληλος της Βουλής, στο γραφείο του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, ενώ εργαζόταν ως σεκιούριτι στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του antenna, ιδιοκτήτης της καφετέριας στους Αμπελοκήπους, που θεωρείται στέκι βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής και έξω από το οποίο σημειώθηκε το επεισόδιο, είναι συγγενικό πρόσωπο του 42χρονου.

Ο ίδιος συνελήφθη μετά από μαρτυρίες για συμμετοχή του στην ομάδα των χρυσαυγιτών που ξυλοκόπησαν άγρια τον 24χρονο φοιτητή, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα.

"Ήταν τρεις στην αρχή και μετά κάποιος με χτύπησε και μου πήρε και την τσάντα" καταγγέλλει ο νεαρός, ενώ η μητέρα του μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε ότι είχαν σκοπό να τον σκοτώσουν.

«Τον κυνήγησαν αρκετά και έτρεχε το παιδί. Και ξεφύτρωσαν και άλλοι από γύρω, συνεννοήθηκαν μεταξύ τους και μαζεύτηκαν και τον χτύπησαν και τον σύρανε στην Παππαδά, τέσσερα τετράγωνα και του λέει θα πάμε στα γραφεία κτλ, εσύ μας έσπασες τα γραφεία και κάτι τέτοια και βρισιές κτλ. Και τον κλωτσάγανε κάτω με κλωτσιές, γροθιές στο κεφάλι με σκοπό να τον σκοτώσουν. Γιατί την γλίτωσε εκ θαύματος», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, έξω από το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύεται ο νεαρός, μέλη της Χρυσής Αυγής πέταξαν φυλλάδια της οργάνωσης, όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1.

Οπως προέκυψε, μετακλητός υπάλληλος της Βουλής, στο γραφείο του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μχαλολιάκου, είναι ο 42χρονος που συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου, με την κατηγορία ότι συμμετείχε στον άγριο ξυλοδαρμό του 24χρονου φοιτητή στους Αμπελοκήπους.

Σε βάρος του  ασκήθηκε από τον εισαγγελέα ποινική δίωξη για ληστεία κατά συναυτουργία και επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία και παραπέμφθηκε ενώπιον του 14ου τακτικού ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και έλαβε ολιγοήμερη προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί.

Πατέρας φοιτητή: Ήθελε τον γιο μου νεκρό

Συγκλονίζει η μαρτυρία του πατέρα του 24χρονου φοιτητή που έπεσε θύμα επίθεσης από χρυσαυγίτες την Παρασκευή.

«Τον χτυπήσανε στο πρόσωπο… Ηταν χτύπημα καίριο από τρία άτομα στο πρόσωπο με κλωτσιές και μπουνιές, ο στόχος ήταν να εκμηδενίσουν την ύπαρξη, ας το πούμε τον θάνατο…» είπε στον ΑΝΤ1 ο άτυχος πατέρας για τον γιο του που εξακολουθεί να νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό.

Και πρόσθεσε: «Αφού τελειώνουν αυτοί οι τρεις, τον πλησιάζει ένας άλλος και του λέει ‘είσαι καλά;’ Και λέει ο γιος μου ‘όχι δεν είμαι καλά’ με αποτέλεσμα να πέσει, να τον τραβάει από την τσάντα, τον έσερνε στην άσφαλτο και του έλεγε θα σε πάμε στα γραφεία τώρα..».

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα