Νέα στοιχεία για τη δολοφονία στο Μοσχάτο. Πένθος στην κηδεία του Μάριου Λουκόπουλου

Στο νεκροταφείο του Κερατσινίου παίζεται αυτή την ώρα η τελευταία πράξη του δράματος  της δολοφονίας του Μάριου Λουκόπουλου από τον παραολυμπιονίκη, Βασίλη Τσαγκάρη, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης.

Φίλοι και συγγενείς δίνουν το παρών για να πουν το τελευταίο αντίο στον Μάριο και το παρών έδωσαν ο δικηγόρος του κ. Δοροβίτσας, ο δήμαρχος Μοσχάτου ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να αποχαιρετήσει τον άτυχο ξενοδόχο και η μητέρα του παραολυμπιονίκη Βασίλη Τσαγκάρη.

Στο μεταξύ, φορτισμένη ψυχολογικά, εμφανώς μπερδεμένη στη σκέψη, η «πέτρα του σκανδάλου» ενός άγριου φονικού στο Μοσχάτο, η μοιραία γυναίκα της δολοφονίας του 47χρονου από τον Παραολυμπιονίκη Βασίλη Τσαγκάρη εξομολογείται  όλα όσα έχει στο μυαλό της για το θύμα, αλλά και πώς αισθάνεται πλέον μετά από τις φρικιαστικές εξελίξεις στη ζωή της ίδιας και των παιδιών της. Από τις δηλώσεις που κάνει σήμερα έξω από το κατώφλι του σπιτιού της, διαφαίνεται μια ανεξήγητη ανάγκη και επιθυμία να τον δικαιολογήσει και να μπει στην ψυχολογία του.

«Ο Μάριος, όπως και κάθε άλλος άνθρωπος, ήταν διαφορετικός. Αν δεν ήταν έτσι θα ήμασταν για πάντα μαζί. Άλλο το δέσιμο και άλλο τα προβλήματα που είχε με τους άλλους ανθρώπους. Μπορεί να πάρω ένα σκυλί και να το αγαπήσω, αλλά να πάρω και ένα άλλο σκυλί και να το κλοτσήσω. Ο Θεός σε κάνει έτσι. Δεν μπορείς να τα βάλεις με τον Θεό. Όσο και να σε αγαπώ, δεν μπορώ να σε αλλάξω. Τον εαυτό μας δεν τον πιάνουμε. Δεν μπορείς να πας κόντρα στη φύση σου! Να πω ότι είμαι αδικημένη; Άλλοι χάνουν τα παιδιά τους και είναι μικρά. Γιατί να νιώσω αδικία για τον χαρακτήρα του Μάριου; Όλοι μόνοι σας θα πάτε στην κηδεία γιατί αυτός θα είναι μαζί μου», ήταν τα πρώτα λόγια δήλωσε η Κατερίνα στο protothema.gr.

Η πρώην σύζυγός του θύματος σπάει την σιωπή της

Η μήνυση τον Απρίλη του 2016

Μια «ακραία» ερωτική συνεύρεση με διάφορα αξεσουάρ και περίσσιο πάθος τη μετέτρεψε σε παράνομη κράτηση, είχε υποστηρίξει το θύμα της δολοφονίας, Μάριος Λουκόπουλος, αφήνοντας υπονοούμενα ότι ήταν… στημένη. Αυτό υπονοούσε, στο απολογητικό του υπόμνημα, σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Ελεύθερου τύπου, προς τους αξιωματικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μοσχάτου, την άνοιξη του 2016, μετά τη μήνυση που είχε υποβάλει σε βάρος του η 42χρονη πρώην σύζυγός του, αμέσως μόλις έφυγε από την γκαρσονιέρα του.

Την ίδια ώρα οι αξιωματικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση δεν μπορούν να εξηγήσουν τους λόγους για τους οποίους ο 39χρονος παραολυμπιονίκης Βασίλης Τσαγκάρης έκλεισε τις κάμερες ασφαλείας του καταστήματός του πριν από το ραντεβού με το θύμα και δεν μπορούν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο προμελέτης με στόχο να καταστεί «ήρωας» στα μάτια της πρώην γυναίκας του θύματος, με την οποία είχε περιστασιακή ερωτική σχέση, κάτι όμως που έκρινε σε πρώτο βαθμό το δικαστήριο. Ο παραολυμπιονίκης κρίθηκε δράστης υπό ειδικές συνθήκες με εισαγγελέα και ανακριτή να αποφασίζουν τον κατ’ οίκον περιορισμό του με ηλεκτρονική επιτήρηση («βραχιολάκι»).

Στις 25 Απριλίου 2016, η 42χρονη γυναίκα είχε περάσει το κατώφλι του Τμήματος Ασφαλείας Μοσχάτου καταγγέλλοντας τον πρώην σύζυγό της και πατέρα των δύο παιδιών της, 11 και 8 χρόνων, για επικίνδυνη σωματική βλάβη, αρπαγή, παράνομη κράτηση, απειλή, προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας και εξύβριση. Ο Ελεύθερος Τύπος δημοσιοποιεί μέρη των καταθέσεων και των απολογιών των πρωταγωνιστών του σημερινού δράματος, ένα χρόνο νωρίτερα.

Το υπόμνημα του θύματος

Στο απολογητικό του υπόμνημα ο Μάριος Λουκόπουλος παραθέτει αρχικά ένα μικρό ιστορικό της γνωριμίας του με τη 42χρονη, το 1986, όταν ήταν υπαρχηγός στο πρώτο σύστημα ναυτοπροσκόπων Νέου Φαλήρου. Από το 1993 ήταν στενοί φίλοι και έκαναν παρέα μέχρι το 2002, όταν η φιλία εξελίχθηκε σε ερωτικό δεσμό και άρχισαν να συζούν έως το 2003, οπότε και παντρεύτηκαν.

«Στις 19 Σεπτεμβρίου 2015 μου ζήτησε να χωρίσουμε.

Τη ρώτησα αν έχει να κάνει με τη μεταξύ μας σχέση ή με την επιθυμία της να έχει σχέση με κάποιον άλλο και μου απάντησε το δεύτερο, εννοώντας τον Βασίλειο Τσαγκάρη, άτομο με κινητικά προβλήματα και γείτονά μας. Τον Νοέμβριο του 2015 αποχώρησα από τη συζυγική οικία μας. Της καταβάλλω μηνιαίως διατροφή ποσού 1.100 ευρώ, 800 ευρώ για τα τέκνα μας και 300 για την ίδια. Της έχω παραχωρήσει επίσης τη χρήση αυτοκινήτου μάρκας VOLVO, τύπου station wagon (οικογενειακό). Με τη μηνύτρια έχουμε υποβάλει αίτηση έκδοσης συναινετικού διαζυγίου, η οποία συζητήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου 2016 και έχει εκδοθεί σχετική οριστική απόφαση», ανέφερε το θύμα.

Το πρωί της 25ης Απριλίου 2016 υποστήριζε ότι στις 08.45 τον πήρε τηλέφωνο η πρώην σύζυγός του αλλά δεν το πρόλαβε και την κάλεσε εκείνος ξανά, λέγοντάς της ότι είναι αδιάθετος και εκείνη του πρότεινε να περάσει από το διαμέρισμά του για να βγάλει το σκύλο βόλτα, κάτι που δέχθηκε.

«Ενιωθε ερωτική απογοήτευση από τον άνθρωπο που ήταν ερωτευμένη και του είχε δώσει την ψυχή και το σώμα της. Της εξέφρασα την αμφιβολία μου για το αν ο χωρισμός τους θα ήταν οριστικός. Εκείνη μου ξεκαθάρισε ότι ο χωρισμός ήταν οριστικός και για να μου το επιβεβαιώσει και να με πείσει για αυτό, του έστειλε μπροστά μου μήνυμα, οικειοθελώς, που έλεγε να διαγράψει το τηλέφωνό της όπως θα έκανε και αυτή. Μετά την αποστολή του μηνύματος, το τηλέφωνο χτύπησε και ήταν εκείνος.

Η μηνύτρια δεν του απάντησε. Μετά από ένα λεπτό ξανακάλεσε και της πρότεινα να του απαντήσει προκειμένου να του δώσει εξηγήσεις. Εκείνη μου ζήτησε να τη βοηθήσω και να απαντήσω εγώ αντί αυτής για να τη βγάλω από τη δύσκολη θέση. Απάντησα στο τηλέφωνο και αυτός μου είπε επακριβώς “καλημέρα κ… μου”. Του απάντησα πως δεν είμαι η Κατερίνα και μου είπε πως ήθελε να της μιλήσει. Εκείνη φώναξε ότι δεν θέλει να του μιλήσει αλλά εκείνος επέμενε. Τότε εκείνος με ρώτησε τι συμβαίνει. Εγώ τον παρέπεμψα στο μήνυμα που μόλις του είχε στείλει η Κατερίνα και εκείνος με εκφράσεις μαγκιάς-αργκό (π.χ. “πρόσεχε θα φας το κεφάλι σου”, “εγώ δεν σηκώνω πολλά”) μου είπε να μην ανακατεύομαι γιατί θα βρω τον μπελά μου», επεσήμαινε στο υπόμνημα το θύμα της πρόσφατης δολοφονίας.

«Ολως περιέργως, κάποια στιγμή άρχισε να κλαίει και να μου λέει ότι είναι ερωτευμένη μαζί μου. Μέσα σε αναφιλητά μού δήλωσε ότι δεν θέλει να λύσουμε τον πνευματικό μας γάμο και επιθυμεί να μείνουμε παντρεμένοι στα μάτια του Θεού για πάντα. Μετά άρχισε να με χαϊδεύει και να με φιλάει. Εγώ ανταποκρίθηκα και πήγαμε στην κρεβατοκάμαρα. Εκεί μου ζήτησε να ξαπλώσω, να μου δέσει τα μάτια και να με ακινητοποιήσει με χειροπέδες, που είχε φέρει μαζί της, λέγοντάς μου ότι “θα μου κάνει ότι δεν μου ‘χει κάνει μέχρι σήμερα”. Εγώ συνεπαρμένος το δέχτηκα. Οταν τελειώσαμε την ερωτική πράξη και με έλυσε και αφού πέρασε λίγος χρόνος, μου ζήτησε να τη δέσω και εγώ και να συνεχίσουμε τα ερωτικά παιχνίδια. Αφού της έδεσα τα χέρια με τις χειροπέδες, μου ζήτησε να της δέσω και τα πόδια. Ετσι, πήρα κάποιο σκοινί που είχα και το έκοψα στα δύο προκειμένου να μπορέσω να της δέσω το κάθε πόδι ξεχωριστά», υποστήριζε ο Μάριος Λουκόπουλος δίνοντας χαρακτηριστικές λεπτομέρειες για τους τρόπους της συνεύρεσης, σύμφωνα με τις οδηγίες της πρώην συζύγου.

Για τον μετέπειτα δολοφόνο του, ο Μάριος Λουκόπουλος είχε αναφέρει στο υπόμνημά του: «Ο ίδιος ο Τσαγκάρης, παρόλο που στην κατάθεσή του παραδέχεται ότι δεν τον έχω ενοχλήσει ποτέ και με κανένα τρόπο, αν και γνώριζα την εξωσυζυγική του σχέση με την τότε σύζυγό μου, μου έστειλε απειλητικό και υβριστικό μήνυμα, προκαλώντας με να αναμετρηθούμε ως άντρες»…

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα