Θεσσαλονίκη: Αυτός είναι ο μοναχός που κατηγορείται ότι ασελγούσε σε προσφυγόπουλα

Στο φως οι φωτογραφίες του Montane Muriel - Gerard, ο οποίος κατηγορείται ότι ασελγούσε σε τέσσερα προσφυγόπουλα, αφού πρώτα τους έδινε ναρκωτικά.

Στη δημοσιότητα δόθηκαν χθες, έπειτα από σχετική διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες του Γάλλου μοναχού ο οποίος κατηγορείται ότι ασελγούσε σε προσφυγόπουλα.

Πρόκειται για τον Montane Muriel - Gerard του Andre Phillippe και της Carmemtran Yvette, ο οποίος γεννήθηκε στις 18/04/1965 στη Γαλλία.

Ο 52χρονος είχε συλληφθεί από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφαλείας στη Θεσσαλονίκη με την κατηγορία ότι κακοποιούσε σεξουαλικά ανήλικους μετανάστες, τους οποίους φιλοξενούσε στο σπίτι του, στην Τούμπα, αφού τους έδινε ναρκωτικά!

Ο δράστης, ο οποίος αυτοπροσδιορίζεται ως μοναχός του Φραγκισκανικού Τάγματος, είχε παραπεμφθεί τον Φεβρουάριο στον ανακριτή για τις ασελγείς πράξεις του εις βάρος τεσσάρων ασυνόδευτων προσφυγόπουλων από το Πακιστάν, ηλικίας 14 έως 17 ετών.

Οι έρευνες

Η συγκεκριμένη υπόθεση είχε έρθει στο φως έπειτα από έρευνα που πραγματοποίησε το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ύστερα από καταγγελία που προηγήθηκε.

Ολα φαίνεται ότι άρχισαν, όπως προκύπτει από τη δικογραφία, όταν ο 52χρονος απευθύνθηκε σε γνωστή του, η οποία δραστηριοποιείται σε δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών. Ο Γάλλος μοναχός προσφέρθηκε να φιλοξενήσει ασυνόδευτα προσφυγόπουλα στο σπίτι του, όπως και συνέβη, τον Ιανουάριο.

Επειτα από κάποιο διάστημα η παιδοψυχολόγος της ΜΚΟ ήρθε σε επαφή με ένα από τα παιδιά, το οποίο τής είπε πως δεν θέλει να επιστρέψει στο σπίτι του 52χρονου. Παράλληλα, εκμυστηρεύτηκε στην ψυχολόγο ότι ο δράστης τού έδινε χάπια, τα οποία ήταν δήθεν για κνησμό, αλλά όταν τα έπαιρνε έπεφτε σε «λήθαργο».

Τότε ο μοναχός προχωρούσε στις ασελγείς πράξεις του. Αντίστοιχες καταγγελίες έκαναν και τα υπόλοιπα προσφυγόπουλα στην παιδοψυχολόγο, που κινητοποιήθηκε άμεσα, γεγονός που οδήγησε τη ΜΚΟ στην Αστυνομία.

Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έφοδο στο σπίτι του, στο οποίο βρέθηκαν τα ναρκωτικά χάπια, έξι σκληροί δίσκοι και μία κάρτα αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων, τα οποία εστάλησαν για εργαστηριακή πραγματογνωμοσύνη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα