Η διαδρομή του δράστης της Κηφισιάς. Το όπλο και το προφίλ του

Η Χαριλάου Τρικούπη, κεντρικός δρόμος της Κηφισιάς, αποτελεί κομβικό σημείο στις έρευνες των στελεχών του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του μανιακού δολοφόνου που έχει βάλει στο στόχαστρό του οδηγούς ταξί.

Η πρώτη επίθεση του δράστη στην οδό Μαυρομιχάλη αλλά και η δολοφονία του 52χρονου αυτοκινητιστή στην οδό Κοκκιναρά, έγιναν σε πολύ κοντινή απόσταση.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν βίντεο από κάμερες ασφαλείας που έχουν καταγράψει τη διαδρομή των δύο οδηγών και πιθανότατα του δράστη. Και οι δύο πάντως εμφανίσεις του νεαρού με τα αθλητικά ρούχα και την κουκούλα όπως τον περιγράφει ο τραυματίας οδηγός, καταγράφονται σε απόσταση λίγων τετραγώνων.

Περισσότερες περιπολίες ζητούν οι οδηγοί ταξί που έχουν τρομοκρατηθεί από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, δηλώνουν ότι σκέφτονται ακόμη και να σταματήσουν τις νυχτερινές βάρδιες και ζητούν την άμεση σύλληψη του δράστη προκειμένου να μπορούν να δουλέψουν ξανά χωρίς φόβο.

«Σίγουρα θα είμαστε πιο προσεκτικοί το βράδυ, μπορεί να διαλέγουμε και ποιον θα πάρουμε», αναφέρει χαρακτηριστικά ένας από αυτούς.

«Η εμπειρία σε βοηθά να κοιτάξεις αν κάποιος είναι επικίνδυνος, είναι θέμα τύχης», συμπληρώνει ένας άλλος.

Τη διαδρομή 28 λεπτών του 52χρονου οδηγού ταξί που έπεσε θύμα πυροβολισμών στην Κηφισιά εξετάζει η Αστυνομία. Το «μυστήριο» του μετασκευασμένου όπλου, βοηθά στις έρευνες για να φτάσουν στα ίχνη του δράστη, ο οποίος εκλαμβάνεται ως «εμμονικός» με τους οδηγούς ταξί και το συγκεκριμένο σημείο και αναζητούν τι μπορεί να έχει συμβεί με οδηγό ταξί που θα μπορούσε σε κάποιον να προκαλέσει εμμονή για οδηγούς ταξί.

Ο άτυχος αυτοκινητιστής, όπως αποκάλυψε ο ΑΝΤ1, ξεκίνησε από το σπίτι του στην Νέα Ιωνία στις 22:19 το βράδυ της Τετάρτης και μέσω Πεύκης και Αμαρουσίου έφτασε στη λεωφόρο Κηφισίας. Έστριψε στο Ζηρίνειο και μετά από μικρή στάση στην οδό Λεβίδου (στο κέντρο της Κηφισιάς) προχώρησε προς την Κοκκιναρά, όπου στις 22:47 σταμάτησε το ταξί, αλλά και η ζωή του.

Από τη διαδρομή που φαίνεται μέσω του GPS που είχε εγκατεστημένο το ταξί, που ανήκε σε εταιρεία, φαίνεται πως δεν είχε κάνει καμία μεγάλη στάση, αλλά πολλές μικρές, που μπορούν να αποδοθούν ακόμα και σε στάση σε κίνηση ή σε φανάρι. Ωστόσο, ακόμα και αυτές οι στάσεις μπαίνουν στο μικροσκόπιο των ερευνών και ειδικότερα οι κάμερες που είναι εγκατεστημένες είτε για τον έλεγχο της κυκλοφορίας είτε σε εισόδους καταστημάτων και εταιρειών, μήπως στο υλικό κάποιων εξ αυτών έχει καταγραφεί ο δράστης.

Το όπλο «ταυτότητα»

Οι έρευνες των Αξιωματικών Εγκλημάτων κατά της Ζωής έχουν στα χέρια τους το αποτύπωμα του όπλου, που όπως διαπιστώθηκε από τη βαλλιστική έρευνα, ήταν το ίδιο που είχε χρησιμοποιηθεί και στην πρώτη επίθεση που έγινε κατά 32χρονου οδηγού ταξί, στις 11 Φεβρουαρίου. Εκτιμούν ότι και τότε ήθελε να σκοτώσει, αλλά δεν γνώριζε να χρησιμοποιεί το μετασκευασμένο όπλο, οι δυνατότητες του οποίου είναι περιορισμένες.

Η εμμονή με τους οδηγούς ταξί

«Καθημερινά έχουμε δύο - τρεις ληστείες σε οδηγούς της Κηφισιάς ή σε σπίτια και αυτοαπασχολούμενους», κατήγγειλε στο Καλημέρα Ελλάδα ο υπεύθυνος Τύπου Ιδιοκτητών Ταξί της Κηφισιάς, Α. Χατζηνούσιας, προσθέτοντας ότι, πριν από 2-3 είχε ζητήσει την αστυνομική προστασία των οδηγών ταξί.

Η εμμονή του δράστη θεωρείται δεδομένη από τους Αστυνομικούς που ασχολούνται με την υπόθεση και γι’αυτό ερευνάται το παρελθόν των θυμάτων και τυχόν εμπλοκή τους που ίσως σχετίζεται με τον δράστη. Αυτό που εξετάζεται ειδικότερα είναι αν οι δύο επιθέσεις είχαν ως στόχο τα συγκεκριμένα δύο άτομα.

Μέχρι στιγμής, ωστόσο, δεν υπάρχει σύνδεση μεταξύ των δύο θυμάτων η επιλογή των ταξί ήταν τυχαία και ερευνάται το ενδεχόμενο η εμμονή να αφορά γενικά τους οδηγούς ταξί και όχι τους δύο συγκεκριμένους.

Ο 32χρονος που γλίτωσε «φθηνά» από τις σφαίρες του δράστη, κατέθεσε εκ νέου, σημειώνοντας ότι δεν γνώριζε τον 52χρονο, παρά το ότι και οι δύο κινούνταν στην περιοχή της Κηφισιάς. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο δράστης και στις δύο περιπτώσεις είχε ζητήσει την αποβίβασή του σε καθέτους της Χαριλάου Τρικούπη, Μαυρομιχάλη και Κοκκιναρά, δρόμους που απέχουν λίγα τετράγωνα μεταξύ τους.

antenna

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα