Απεργία σε Μετρό, Ηλεκτρικό και τραμ αύριο Τετάρτη 1 Μαρτίου

Αύριο, Τετάρτη 1 Μαρτίου οι συρμοί του Μετρό, του Ηλεκτρικού, αλλά και το τραμ θα παραμείνουν ακινητοποιημένοι έπειτα από την απεργία που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ.

Αυτό σημαίνει ότι περιμένει νεα ταλαιπωρία το επιβατικό κοινό. Το ίδιο σκηνικό με 24ωρη απεργία θα επαναληφθεί και την Παρασκευή 3 Μαρτίου που έχει αποφασισθεί νεα απεργία.

Αίτημα των εργαζομένων είναι να μην προχωρήσει η νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Μεταφορών μειώνοντας -όπως υποστηρίζει το Σωματείο- τα έσοδα της Εταιρείας, απαξιώνοντάς την και ανοίγοντας το δρόμο για να πωληθεί σε ιδιώτες.

«Είναι προφανές ότι αυτή η ρύθμιση αποτελεί το “δούρειο ίππο” για να διευκολύνει τα σχέδια των δανειστών ώστε να ιδιωτικοποιηθεί, ευκολότερα, η ΣΤΑ.ΣΥ. Οι αστικές συγκοινωνίες θα παραμείνουν δημόσιες, παρέχοντας κοινωνικό έργο με όσο το δυνατόν δικαιότερη και φθηνότερη τιμολογιακή πολιτική», αναφέρουν οι εργαζόμενοι.

Τροχαίο Αθηνών – Λαμίας: Το τραγικό μυστικό και τα 8 ερωτήματα των ειδικών

Για μια κινούμενη βόμβα κάνουν λόγο έμπειροι αξιωματικοί της Τροχαίας αναφερόμενοι στην Πόρσε που σκόρπισε τον θάνατο στην εθνική Αθηνών – Λαμίας.Η μαρτυρία – κλειδί που κάνει λόγο για καπνό στα λάστιχα και στη συνέχεια για ...

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα