Στην ομίχλη ξύπνησε η πόλη της Θεσσαλονίκης

Τοπία στην ομίχλη αντίκρισαν οι κάτοικοι σε πολλές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία η ορατότητα λόγω ομίχλης, ειδικά κοντά στην περιοχή του αεροδρομίου δεν ξεπερνά τα 500 μέτρα.

Στο αεροδρόμιο Μακεδονία η ορατότητα στις 07:00 δεν ξεπερνούσε στα 200 μέτρα. Όπως ανέφερε στο www.praktoreio-macedonia.gr o αερολιμενάρχης του αεροδρομίου Αχιλλέας Τοπούζας, μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στις αναχωρήσεις και αφίξεις αεροσκαφών. Αντιθέτως προβλήματα λόγω χαμηλής ορατότητας αντιμετωπίζει το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

Παρά την ομίχλη, όλες οι αναχωρήσεις έχουν πραγματοποιηθεί. Χωρίς προβλήματα γίνονται μέχρι τώρα και οι αφίξεις. Ωστόσο ένα αεροσκάφος με προορισμό την Αθήνα, λόγω ομίχλης, προσγειώθηκε στα Χανιά, ενώ ο πιλότος πτήσης προς Αθήνα δεν επιχείρησε να πραγματοποιήσει προσγείωση στο Ελ. Βενιζέλος και επιστρέφει στο αεροδρόμιο Μακεδονία? σημείωσε ο κ. Τοπούζας.

Στις περιπτώσεις ομίχλης οι πιλότοι συνήθως κάνουν προσπάθεια να προσγειώσουν τα αεροσκάφος και αναχωρούν για άλλο προορισμό όταν η προσέγγιση και η κάθοδος στο διάδρομο αποπροσγείωσης είναι αδύνατη.

Από τις τοπικές ομίχλες δεν έχουν καταγραφεί ιδιαίτερα προβλήματα. Η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά σε όλα τα δίκτυα, ωστόσο οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες στα σημεία με ομίχλη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα